בעיות ב-MythTV

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
הדלעת פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 23
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום ל-Shed ושאר המומחים

התקנתי Mythbuntu על המחשב העתיק שלי, אבל אני נתקל בשתי בעיות קשות. ואשמח לעזרה (אחרת איאלץ לחזור ל-XP :עצוב: )
המחשב הוא פנטיום 3, 1GHz, עם 768 מ"ב זיכרון, לוח אסוס, שני דיסקים (ide p-ata) וכרטיס האופאג PVR-150 MCE-kit. המחשב הוא דואל-בוט עם XP SP3 (לא MCE)

הבעיה הראשונה היא שאין סאונד בניגון mpg - גם מקובץ וגם liveTV מהכרטיס. ב-divX אין בעיה והסאונד תקין. ניסיתי נגנים שונים ואיו הבדל. ניסיתי להתקין בערך כל חבילה שרלבנטית ל-mpeg, mp2 או mp3 אבל ללא הועיל. מה עושים??

הבעיה השניה היא עם השלט-רחוק. זה שלט שהגיע עם הקיט של האופאג. שלט MCE עם מקלט\בלאסטר שמתחבר ל-USB. הוא פשוט לא עובד. אני לוחץ על הכפתורים, הלד האדום במקלט מהבהב, אבל כלום לא קורה במחשב. ניסיתי לשנות את סוג השלט בהגדרות של mythTV, ללא הועיל. התקנתי את כל החבילות שקשורות ל-lirc וגם זה לא עזר. אחת ההתקנות היתה של קונטרול פאנל לאינפרה-אדום של KDE, כשאני מפעיל אותו הוא כותב שהוא לא מזהה שום מקלט IR וכמו כן שה-daemon של Lirc לא פועל. אני יודע שזו לא בעיה בשקע ה-USB כי באותו מחשב, ה-XP כן מזהה את המקלט (אם כי לא מוצא לו דרייבר).

תודה, הדלעת.

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שליחה #2 

אהלן.

1. סאונד - לא הבנתי, כשאתה מנגן קובץ DIVX דרך myth יש סאונד? אם התשובה היא "כן" כל שעליך לעשות זה לגשת ל-setup - general ולשחק קצת עם הגדרות הסאונד (אתה בוחר שם device, עוצמות ומיקסר).

2. השלט, במיוחד בארץ זה קצת בעייתי. תהליך הדיבוג עלול להיות קצת מתיש.
דבר ראשון - נבדוק ש-lirc עובד. תעלה לכאן את הפלט של ps aux | grep lirc.
דבר שני - בחלון טרמינל, תקיש את הפקודה irw, ואז תתחיל לחוץ על מקשים בשלט. אם אתה רואה כל מיני סימנים ושמות מקשים - מצבנו מצויין.

תחזור לכאן עם תוצאה של שני הדברים הנ"ל ונדע איך להמשיך.
You are never fully dressed without a smile

הדלעת פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

Shed כתב: 1. סאונד - לא הבנתי, כשאתה מנגן קובץ DIVX דרך myth יש סאונד? אם התשובה היא "כן" כל שעליך לעשות זה לגשת ל-setup - general ולשחק קצת עם הגדרות הסאונד (אתה בוחר שם device, עוצמות ומיקסר).
...
לא משנה אם אני מנגן דרך Myth או ישירות באחד הנגנים (VLC, Mplayer, totem). בניגון divX אין בעיה, יש סאונד. אבל בניגון mpg או בצפיה ב-liveTV, אין סאונד. ניסיתי לשחק עם הגדרות הסאונד בקונטרול פאנל של אובונטו אבל לא מצאתי התייחסות נפרדת לפורמטים השונים.

לגבי השלט - אני אבדוק.

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שליחה #4 

תשחק עם הגדרות הסאונד ב-setup של mythtv frontend ולא בקונטרול פאנל של אובנטו.
You are never fully dressed without a smile

הדלעת פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

שיחקתי עם הגדרות האודיו, ואכן, עכשיו הוא מצליח להשמיע גם מ-mpeg אבל ב-liveTV עדיין אין סאונד. אם ייתכן שזה בהגדרות הבקאנד? ואם כן, איפה קובעים את זה?

לגבי השלט, ps נותן את התוצאה הבאה:
nobody 5029 0.0 0.0 1916 380 ? Ss 20:50 0:02 /usr/sbin/inputlircd /dev/input/event0 /dev/input/event1 /dev/input/event2 /dev/input/event3 /dev/input/event4 /dev/input/event5 /dev/input/event6
root 8320 0.0 0.0 2932 556 ? Ss 21:55 0:00 /usr/sbin/lircd --device=/dev/lirc1

irw נותן הודעת שגיאה: connect: Connection refused
בנסיון קודם הוא דווקא עבד, אבל לא הגיב ללחיצות על השלט, רק על העכבר והמקלדת.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”