תגובות לביקורת מארז ICY BOX IB-NAS4220-B: NAS
-
MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
אחלה סקירה!
נחמד לראות איך לינוקס הופכת להיות מערכת ההפעלה הדיפולטיבית במכשירי appliance ביתיים, החל מהראוטר הביתי, דרך היס-מקס וה-NASים למיניהם.
כמה הערות:
1. לא אהבתי את השימוש רק ב-ext3. ל-ext3 יש ביצועים גרועים כאשר מדובר בקצבים גדולים (מעל 1GB). הייתי שמח מאוד לראות שם מערכת קבצים אחרת כמו JFS או ZFS שמשאירות את ext3 הרחק מאחור כאשר מדובר בקבצים בעלי נפח גדול.
2. שימוש ב-NFS לא מחייב מעבר לשורת פקודה והעלאת זכרונות מימי הדינוזאורים. יש GUI נחמד ומסודר ב"אקספלורר של לינוקס" אשר מאפשר להגדיר מיפוי ושיתוף מעל גבי NFS , SMB או אפילו FTP בלי בעיה.
3. הנתונים של ה-NFS הפתיעו אותי לרעה, הפרוטוקול הזה יעיל יותר מסמבה.
4. בסך הכל נראה שזה מוצר נחמד, נותן פתרון די מלא ל-NAS. אני עדיין חושב שאם יש איזה מחשב PIII ישן וחבוט בבית, עדיף לזרוק אותו באיזה חדר ולשים עליו freenas או משהו בסגנון.
נחמד לראות איך לינוקס הופכת להיות מערכת ההפעלה הדיפולטיבית במכשירי appliance ביתיים, החל מהראוטר הביתי, דרך היס-מקס וה-NASים למיניהם.
כמה הערות:
1. לא אהבתי את השימוש רק ב-ext3. ל-ext3 יש ביצועים גרועים כאשר מדובר בקצבים גדולים (מעל 1GB). הייתי שמח מאוד לראות שם מערכת קבצים אחרת כמו JFS או ZFS שמשאירות את ext3 הרחק מאחור כאשר מדובר בקבצים בעלי נפח גדול.
2. שימוש ב-NFS לא מחייב מעבר לשורת פקודה והעלאת זכרונות מימי הדינוזאורים. יש GUI נחמד ומסודר ב"אקספלורר של לינוקס" אשר מאפשר להגדיר מיפוי ושיתוף מעל גבי NFS , SMB או אפילו FTP בלי בעיה.
3. הנתונים של ה-NFS הפתיעו אותי לרעה, הפרוטוקול הזה יעיל יותר מסמבה.
4. בסך הכל נראה שזה מוצר נחמד, נותן פתרון די מלא ל-NAS. אני עדיין חושב שאם יש איזה מחשב PIII ישן וחבוט בבית, עדיף לזרוק אותו באיזה חדר ולשים עליו freenas או משהו בסגנון.
You are never fully dressed without a smile
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46370
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5077 פעמים
איזה יופי של ביקורת, מקצועית ומהנה לקריאה.
הצבת כאן רף מאוד גבוה לביקורות עתידיות
הצבת כאן רף מאוד גבוה לביקורות עתידיות
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
Shed, את ה NFS בדקתי עם מחשב אחר שיש לי בבית ולכן אל תשווה את התוצאות שלו כנגד התוצאות של SAMBA ו FTP. גם ציינתי זאת בפרוש והבאתי את ביצועי ה SAMBA שהתקבלו מאותו מחשב - יש בפרוש שיפור ברמה של 30% לפחות בתעבורת רשת לעומת SAMBA. והשתמשתי בשורת הפקודה כדי ליצור ולהעלות את ה mount point כי זה מה שאני יודע וזוכר מימי ה AIX שלי ועכשיו כולם יכולים לנחש עד כמה אני בעצמי עתיק.
בחרתי להשתמש ב ext3 כי זה מה שהיה ל 4220 להציע. בטח שלא הייתי מפרמט ב FAT ולא ראיתי טעם להשתמש ב ext2.
בחרתי להשתמש ב ext3 כי זה מה שהיה ל 4220 להציע. בטח שלא הייתי מפרמט ב FAT ולא ראיתי טעם להשתמש ב ext2.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
Catskinner, ביקורת יפה, מקצועית ומושקעת. נהניתי לקרוא!
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78878
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים
EXT3 טיפה מפחיד אותי, יש עוד כמה מכשירים מבוססי LINUX שמשתמשים בזה וזה טיפה מרתיע אותי בתור משתמש WINDOWS...
- Catskinner
- חבר במועדון HT

זה נכון ש ext3 אינו משתווה ל NTFS מבחינת features אבל זו פשרה לא רעה כשלוקחים בחשבון שניהול מערכת קבצים מתוחכמת יותר הייתה גוזלת מה NAS משאבי מעבד נוספים שמלכתחילה אין לו. אתה יכול לראות עד כמה ה 4220 קצר נשימה לנוכח הירידה ב 3-5% עם ניהול RAID 0 וירידה של 7-8% בניהול RAID 1
אין לך מה לחשוש מ-EXT3, מה גם שכמו שציינתי קודם, למערכת שרת קבצים אשר רוב הקבצים בו יהיו גדולים בנפחם עדיף להשתמש ב-FS אחר כמו JFS. שיפור הביצועים בקריאה ומחיקה של קבצים גדולים הוא עצום, ובנוסף, אין בכלל בעיית פרגמנטציה ולא צריך לעשות defrag (כדי לסבר את האוזן, ה-HTPC שלי מעולם לא עשה defrag, והוא כבר בן שנתיים,עם דיסקים שעובדים קשה והרבה).oferlaor כתב:EXT3 טיפה מפחיד אותי, יש עוד כמה מכשירים מבוססי LINUX שמשתמשים בזה וזה טיפה מרתיע אותי בתור משתמש WINDOWS......
You are never fully dressed without a smile
- Catskinner
- חבר במועדון HT

אם נגלוש קצת להיבטים יותר טכניים של מערכות קבצים:
השימוש ב ext3 נובע כנראה ממגבלות המעבד של ה NAS, משהו בסגנון של "זה מה יש". כפי ש Shed ציין זו לא הבחירה הטובה ביותר מבחינת ביצועים ויש לשימוש ב ext3 השלכות מאוד ניכרות (ולרעה) בקצבי העברת קבצים כאשר הקליינט הוא מחשב Windows.
הסיבות לכך מובאות במאמר הבא: http://softwarecommunity.intel.com/arti ... g/1259.htm ואני כנראה לא הייתי היחיד שקרא אותו כי זו כנראה הסיבה ש DVICO בחרו ב NTFS כמערכת קבצים.
השימוש ב ext3 נובע כנראה ממגבלות המעבד של ה NAS, משהו בסגנון של "זה מה יש". כפי ש Shed ציין זו לא הבחירה הטובה ביותר מבחינת ביצועים ויש לשימוש ב ext3 השלכות מאוד ניכרות (ולרעה) בקצבי העברת קבצים כאשר הקליינט הוא מחשב Windows.
הסיבות לכך מובאות במאמר הבא: http://softwarecommunity.intel.com/arti ... g/1259.htm ואני כנראה לא הייתי היחיד שקרא אותו כי זו כנראה הסיבה ש DVICO בחרו ב NTFS כמערכת קבצים.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78878
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים
Catskinner,
לא חושב שזו הסיבה - ה-USB HOST הוא הסיבה.
למשל ה-HDX 900 משתמש ב-EXT3 (אפשר להשתמש ב-NTFS אבל אז אתה לא יכול להשתמש בו כ-NAS).
אני מעדיף את האפשרות להשתמש ב-6500 בתור USB CLIENT על פני יכולות ה-NAS שלו.
לא חושב שזו הסיבה - ה-USB HOST הוא הסיבה.
למשל ה-HDX 900 משתמש ב-EXT3 (אפשר להשתמש ב-NTFS אבל אז אתה לא יכול להשתמש בו כ-NAS).
אני מעדיף את האפשרות להשתמש ב-6500 בתור USB CLIENT על פני יכולות ה-NAS שלו.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

לאור הביצועים שלו ב Gigabite אני לא יכול להאשים אותך
-
MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- Catskinner
- חבר במועדון HT

כרגע אפשר להשיג את ה NAS רק בייבוא עצמאי. כלומר תשלום של 150 יורו לאחד האתרים או החנויות המכוונות המוכרות גם לישראל + עלויות ייבוא ועלויות מקומיות. ההערכה הסופית למחיר ה NAS אצלך בסלון + דיסקים היא סביב 2400 שקל. אני מצטער אם הניסוח במאמר היה מעורפל או פתלתל מידי.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

חתולשלי תמיד מאושר