כמה שאלות על רזולוציה

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
ronn פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 324
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

קראתי באתר של YES בחלק של ה HD , שבמסכי פלזמה רואים טוב יותר שידורי SD כי הם בעלי רזולוציה נמוכה יותר ולכן יותר קרובים לרזולוציה הנמוכה שבה משודרים שידורי SD, זה נכון? כמו כן כתוב שם שבמסכי LCD יראו טוב יותר שידורי HD (חד יותר, עמוק יותר, יותר פרטים) מאשר בפלזמה משום ששם הרזולוציה הגבוהה יותר של מסכי ה LCD באה לידי ביטוי, זה נכון?

אגב אני לא מדבר על מסכים בעשרות אלפי שקלים, אלא על מסכי LCD ופלזמה ב 7-8K
מסכי HD READY בגודל 42 אינץ.

אני יודע שבפלזמה 50 אינץ הרזלוציה כבר זהה ל LCD , אבל 50 אינץ גדול מדי בשבילי, אני יכול רק 42, תודה מראש לעונים.

guy11
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2430
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #2 

זו לא רק הרזולוציה,זו הרוב הטכנולוגיה.גם אם תיקח פלזמה וLCD בעלי אותה רזולציה (נניח FHD),עדין תראה SD טוב יותר בפלזמה.

ronn פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

guy11 כתב:זו לא רק הרזולוציה,זו הרוב הטכנולוגיה.גם אם תיקח פלזמה וLCD בעלי אותה רזולציה (נניח FHD),עדין תראה SD טוב יותר בפלזמה.
...
וב HD? ב LCD יראו טוב יותר כי הרזולוציה גבוהה יותר?

איינשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8560
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 394 פעמים

שליחה #4 

ב-HD ההבדל יהיה מושפע מתכונות הדגם הספציפי (ניגודיות, מעבד התמונה, פיזור/בליעת האור וכו'). ההבדל לא יהיה מהטכנולוגיה (פלזמה מול LCD).
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!

ronn פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

איינשטיין כתב:ב-HD ההבדל יהיה מושפע מתכונות הדגם הספציפי (ניגודיות, מעבד התמונה, פיזור/בליעת האור וכו'). ההבדל לא יהיה מהטכנולוגיה (פלזמה מול LCD).
...
אז מה שהם כתבו שם שגוי? על פניו זה ניראה הגיוני מה שהם אומרים, ככל שהרזולוציה גבוהה יותר מן הסתם האיכות משתפרת, כשם שב FULL HD הרזולוציה גבוהה יותר מ HD READY ולכן האיכות משתפרת, לא?

איינשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #6 

יש גם פלזמות שהן FHD... ב-FHD התמונה משתפרת ב-HD אבל נעשית (על פי רוב, אני לא מדבר על פיוניר :D ) גרועה יותר ב-SD בגלל צורך בעיבוד תמונה חזק יותר.

ronn פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

איינשטיין כתב:יש גם פלזמות שהן FHD... ב-FHD התמונה משתפרת ב-HD אבל נעשית (על פי רוב, אני לא מדבר על פיוניר :D ) גרועה יותר ב-SD בגלל צורך בעיבוד תמונה חזק יותר.
...
את זה אני יודע, השאלה שלי אם במסך עם רזולוציה 1360X768 יראו טוב יותר HD מבמסך ברזולוציה 1024X760?

איינשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #8 

בשידור HD של 720p רזולוציית המקור היא 1280x720 (יחס 16:9). זה אומר שמעבד התמונה במסך 1024x768 ישמיט מידע על 256 נקודות אופקיות (downscale), בעוד שבציר האנכי הוא "יוסיף" מידע עבור 48 נקודות.
במסך 1366x768 לא יהיה שום איבוד מידע אופקי ומעבד התמונה רק "יוסיף" מידע כדי למלא את כל הפיקסלים.
בשידור 1080p שהוא ברזולוציה 1920x1080 שני המסכים ישמיטו מידע כדי להתאים את התמונה לרזולוציה שלהם. השמטת המידע במסך 1366x768 תהיה קטנה יותר.

פישטתי את ההסבר ולא להתייחסתי ל-overscan הקיים במסכים כאשר אין מיפוי פיקסלים 1:1.

ronn פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

איינשטיין כתב:בשידור HD של 720p רזולוציית המקור היא 1280x720 (יחס 16:9). זה אומר שמעבד התמונה במסך 1024x768 ישמיט מידע על 256 נקודות אופקיות (downscale), בעוד שבציר האנכי הוא "יוסיף" מידע עבור 48 נקודות.
במסך 1366x768 לא יהיה שום איבוד מידע אופקי ומעבד התמונה רק "יוסיף" מידע כדי למלא את כל הפיקסלים.
בשידור 1080p שהוא ברזולוציה 1920x1080 שני המסכים ישמיטו מידע כדי להתאים את התמונה לרזולוציה שלהם. השמטת המידע במסך 1366x768 תהיה קטנה יותר.

פישטתי את ההסבר ולא להתייחסתי ל-overscan הקיים במסכים כאשר אין מיפוי פיקסלים 1:1.
...
זה ברור לי, השאלה אם זה מתבטא באיכות התמונה כל ההשמטות וההוספות האלה?

ronn פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

??

איינשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #11 

הייתי אומר שממרחק הצפייה המתאים לכל מסך האדם הממוצע לא ירגיש שום הבדל באיכות התמונה.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”