NR vs. HD

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
redgold פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 85
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

בתור הקדמה אני רוצה להודות לאנשי הפורום על הידע הרב שרכשתי ממכם בכל הנוגע להחלטה של איזה מסך טלויזיה לקנות :-]

עכשיו לעניין , בסוף שבוע שעבר התקינו לי את הסמסונג LA40A450C1 החדשה שרכשתי , ולאחר לא מעט משחקים (כדי להגיע לתוצאה הטובה ביותר בחיבור מחשב DVI ל HDMI) , נוכחתי לדעת שבשידור של NR (הרזולוציה של המסך היא 768X1360) רואים ממש גרוע לעומת שידור של 720P.

אני יודע , שאני "מפסיד" חלק מהרוזולוציה , אבל התוצאה היא ממש שונה.

כמו-כן , בשידור של NR חלק גדול מאפשרויות הכיול של המסך ב DISABLE כולל מעבד התמונה של המסך.

השאלה שלי היא , האם מישהוא נתקל בתופעה , או שאולי אחת ההגדרות אצלי לא תקינה (של הכרטיס מסך וכו')

תודה מראש לעונים

nils3373
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4686
שם מלא: ShmilMori
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 164 פעמים

שליחה #2 

אם קיים לך חיבור VGA רגיל תשתמש בו כי הוא תומך במסך שלך ברזולוציה הטבעית (1366X768) ואין לדעתי כל צורך ב-DVI2HDMI. תחבר ותבדוק אם קיים כל הבדל.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78902
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #3 

זה בהחלט יתכן.

יש מסכים רבים שנטרול מעבד התמונה מוציא את כל הפאנצ' ממנה (כי אלמנטים כמו קונטרסט דינמי למשל נכבים גם הם במצב הזה).

לא הייתי מתעכב על זה יותר מדי, המטרה היא להגיע למקסימום איכות תמונה, ואם NR לא נותן לך את זה אז בהחלט עדיף לעבור הלאה.

redgold פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 85
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #4 

תודה על התשובות :-)

עופר , גם אני הגעתי למסקנה דומה למה שהצעת , רק רציתי לדעת אולי עשיתי משהוא לא טוב.

אני אשאר עם ה 720P :-]

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”