אוקיי, המחשב נקנה... אבל מה לגבי סאונד
שלום לכולם!
בשעה טובה הזמנתי את ה-HTPC -
1. כונן קשיח Seagate ST3320620AS 320GB SATA2 16MB
2. כונן קשיח Seagate ST3500320AS 500GB SATA2 32MB
3. לוח אם GIGABYTE GA-MA78GM-S2H
4. מערכת הפעלה Windows Vista Ultimate 32Bit OEM
5. זיכרון Mushkin DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 5-5-5-12 EM
6. מעבד AMD Athlon 64 X2 5600 Box 65W
7. מארז כולל ספק Antec FUSION Black 430W
8. צורב Blu-Ray משולב צורב LG GGW-H20L DVD
9. קרור למעבד Thermalright SI-128 SE
10. כרטיס TV ועריכה Hauppauge WinTV-PVR-150 MCE
עכשיו, אני צריך לקנות רמקולים ו... מה לגבי מה שבאמצע?
בחנויות מנסים לדחוף רסיברים, אבל UPSCALING אני לא צריך, הוא מתבצע במחשב, ולגבי שאר הפורמטים של הסאונד החדשים, אי אפשר לתת למחשב לפענח? אי אפשר לקנות מגבר ללא כל הFEATURES שמחשב יכול לבצע? התקציב הינו בערך 9000 לרמקולים קדמיים ורסיבר\מגבר או...
יש המלצות או הארות?
תודה רבה,
אבי
בשעה טובה הזמנתי את ה-HTPC -
1. כונן קשיח Seagate ST3320620AS 320GB SATA2 16MB
2. כונן קשיח Seagate ST3500320AS 500GB SATA2 32MB
3. לוח אם GIGABYTE GA-MA78GM-S2H
4. מערכת הפעלה Windows Vista Ultimate 32Bit OEM
5. זיכרון Mushkin DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 5-5-5-12 EM
6. מעבד AMD Athlon 64 X2 5600 Box 65W
7. מארז כולל ספק Antec FUSION Black 430W
8. צורב Blu-Ray משולב צורב LG GGW-H20L DVD
9. קרור למעבד Thermalright SI-128 SE
10. כרטיס TV ועריכה Hauppauge WinTV-PVR-150 MCE
עכשיו, אני צריך לקנות רמקולים ו... מה לגבי מה שבאמצע?
בחנויות מנסים לדחוף רסיברים, אבל UPSCALING אני לא צריך, הוא מתבצע במחשב, ולגבי שאר הפורמטים של הסאונד החדשים, אי אפשר לתת למחשב לפענח? אי אפשר לקנות מגבר ללא כל הFEATURES שמחשב יכול לבצע? התקציב הינו בערך 9000 לרמקולים קדמיים ורסיבר\מגבר או...
יש המלצות או הארות?
תודה רבה,
אבי
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32985
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
קודם כל, תתחדש ותיהנה. אחלה מפרט! נראה לי שאתה הגולש הראשון פה שרכש צורב בלו ריי... אז נשמח לשמוע חוויות ואולי סקירה למען הקהילה. 
לגבי האודיו הדיגיטלי בפורמטים החדשים אני פחות מומחה בעניין, אבל אני מניח שפענוח בתוכנה של פורמטי האודיו הדיגיטליים החדשים (DTS-HD וכו) יגיע עם הזמן. פענוח בתוכנה של הפורמטים הדיגיטליים ה"רגילים" של AC3 ו-DTS (למי שבאמת מבחין בהבדל...) כבר קיים.
לגבי קניית רסיבר או לא, ישנם סטים נחמדים מאוד של 5.1 או 7.1 רמקולים הכוללים הגברה ומתחברים ישירות ליציאות האנלוגיות המפוענחות של לוח האם. יש טווח רחב של מחירים, החל מכמה מאות שקלים ועד אלפי שקלים:
http://www.zap.co.il/models.aspx?sog=C-Speakers
מצד שני, התקציב שציינת, 9000 ש"ח, הוא די גבוה ואולי כן כדאי ללכת על רסיבר + רמקולים. האודיופילים כאן יוכלו לענות לך טוב יותר...
בג'יגה-בייט שרכשת אלה הן היציאות הצבעוניות מצד ימין - כל שקע זה זוג רמקולים. קדמיים ימין+שמאל, אחוריים ימין+שמאל, סנטר+אחורי וכו:
לגבי האודיו הדיגיטלי בפורמטים החדשים אני פחות מומחה בעניין, אבל אני מניח שפענוח בתוכנה של פורמטי האודיו הדיגיטליים החדשים (DTS-HD וכו) יגיע עם הזמן. פענוח בתוכנה של הפורמטים הדיגיטליים ה"רגילים" של AC3 ו-DTS (למי שבאמת מבחין בהבדל...) כבר קיים.
לגבי קניית רסיבר או לא, ישנם סטים נחמדים מאוד של 5.1 או 7.1 רמקולים הכוללים הגברה ומתחברים ישירות ליציאות האנלוגיות המפוענחות של לוח האם. יש טווח רחב של מחירים, החל מכמה מאות שקלים ועד אלפי שקלים:
http://www.zap.co.il/models.aspx?sog=C-Speakers
מצד שני, התקציב שציינת, 9000 ש"ח, הוא די גבוה ואולי כן כדאי ללכת על רסיבר + רמקולים. האודיופילים כאן יוכלו לענות לך טוב יותר...
בג'יגה-בייט שרכשת אלה הן היציאות הצבעוניות מצד ימין - כל שקע זה זוג רמקולים. קדמיים ימין+שמאל, אחוריים ימין+שמאל, סנטר+אחורי וכו:
-
- הפאנל האחורי של הג'יגה-בייט 780G
אני אשמח לתת את דעתי לגבי הצורב ברגע שאקבל את המחשב!
הבהרה לגבי מה שכתבתי: אני לא מנסה לחסוך את עלות הרסיבר, כוונתי היתה שיש RECIVER ויש AMPLIFIERS כאשר לAMPLIFIERS אין את יכולות הUPSCALING ופענוח הפורמטים אבל הם יכולים להיות איכותיים יותר עבור מוסיקה בסטריאו. אני גם שמעתי שיש משהו באמצע הין שני הסוגים.
תודה!
הבהרה לגבי מה שכתבתי: אני לא מנסה לחסוך את עלות הרסיבר, כוונתי היתה שיש RECIVER ויש AMPLIFIERS כאשר לAMPLIFIERS אין את יכולות הUPSCALING ופענוח הפורמטים אבל הם יכולים להיות איכותיים יותר עבור מוסיקה בסטריאו. אני גם שמעתי שיש משהו באמצע הין שני הסוגים.
תודה!
אם אתה מחפש הגברה איכותית במיוחד, בין אם אתה הולך לחבר את הסאונד דיגיטלית או אנלוגית, ממליץ בחום על מגברים של NAD ו-ROTEL. אין להם את כל הפונקציות ה"מיוחדות" אבל הסאונד שלהם לא משתווה לשום דבר אחר בקטגוריית המחירים והשימושים.
בין היתר, כמובן שזה פרט שולי, המגברים יתאימו לך לעיצוב של המארז שרכשת.
להלן לינק ל-POST האחרון שלי שבו תוכל לראות את התמונות של ה-NAD.
תכנס ללינק הפנימי בתוך הפוסט:
http://www.hometheater.co.il/vt62221
אצלי המגבר מחובר לרמקולים של סרווין ווגה אבל ממליץ בחום לשמוע רמקולים של MISSION (לא זוכר בדיוק את הדגם) כי הם מאוד איכותיים במיוחד עם המגבר. אבל אם אתה אוהב באס "חזק" אז רק סרווין, וההגברה של ה-NAD מתמודדת מאוד יפה עם הלחץ! אני אומר זאת מניסיון, לאחר שהפיוניר שלי פשוט נכבה כאשר הגברתי טיפה יותר את המגבר בגלל שהסרווינים זה רמקולים מאוד עצבניים (מומלץ לשמוע).
בין היתר, כמובן שזה פרט שולי, המגברים יתאימו לך לעיצוב של המארז שרכשת.
להלן לינק ל-POST האחרון שלי שבו תוכל לראות את התמונות של ה-NAD.
תכנס ללינק הפנימי בתוך הפוסט:
http://www.hometheater.co.il/vt62221
אצלי המגבר מחובר לרמקולים של סרווין ווגה אבל ממליץ בחום לשמוע רמקולים של MISSION (לא זוכר בדיוק את הדגם) כי הם מאוד איכותיים במיוחד עם המגבר. אבל אם אתה אוהב באס "חזק" אז רק סרווין, וההגברה של ה-NAD מתמודדת מאוד יפה עם הלחץ! אני אומר זאת מניסיון, לאחר שהפיוניר שלי פשוט נכבה כאשר הגברתי טיפה יותר את המגבר בגלל שהסרווינים זה רמקולים מאוד עצבניים (מומלץ לשמוע).
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32985
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
זה פשוט אוסף של כמה כבלים אנלוגיים פשוטים שעולים שקלים בודדים, שבצד אחד שלהם יש תקע PL של 3.5 מ"מ ("תקע אזניות ווקמן" בלשון העם) ובצד שני 2 RCA-ים ("בננות") אדום ולבן.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"