רמקולים Z-5500 ורסיבר

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
Hitchhiker פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 14

שליחה

היי.
בשלוש השנים האחרונות יש לי את הרמקולים Z-5500 למחשב, ואני משתמש בהם בעיקר למשחקים ומוזיקה, לעיתים גם לסרטים (כיום מחוברים למחשב ביציאות אנלוגיות וביציאה אופטית ולממיר של יס ביציאה קואקסלית). עד כה הייתי מאוד מרוצה מהרמקולים שהתאימו מאוד לצרכיי (נמצאים בחדר די גדול).

לצערי ה-Control Pod של הרמקולים ככל הנראה התקלקל - הוא תקוע עם הטקסט "Detecting" ולא עזרו ניסיונותיי השונים להחיות אותו. האחריות לרמקולים כבר פגה, ולוג'יטק אינה מספקת או מוכרת חלקי חילוף.

כיוון שהרמקולים עצמם במצב תקין לחלוטין, אין לי כוונה לקנות סט חדש של רמקולים זהים - כי מה אני אמור לעשות בדיוק עם 5 רמקולים וסאב ספייר? מה גם שנראה לי אבסורד לשלם מחיר מלא רק כדי לקבל כפתור Power לרמקולים.

במקום זה חשבתי לקנות רסיבר ולהשתמש בו עם הרמקולים. גם ככה הייתי במחסור מסויים של כניסות דיגיטליות וזו יכולה להיות הזדמנות טובה מבחינתי "להתקדם".

בקיצור, אחרי כל הסיפור הארוך הזה אני צריך את עזרתכם ב:
1. בחירת רסיבר. התקציב שלי הוא כ-1500 ש"ח. חשוב לי שאוכל לחבר אותו בכניסות אנלוגיות למחשב ולקבל סראונד. מרבית המשחקים צריכים את הכניסות האנלוגיות כדי לנצל 5.1 ערוצים. בנוסף - לפחות 3 כניסות דיגיטליות.
2. חיבור הסאב וופר. לגבי הרמקולים - יש להם כבלים רגילים של רמקולים כך שאני בטוח שאוכל לחבר אותם לכל רסיבר. לגבי הסאב - אני לא ממש יודע. אני חושב שהוא כבר כולל מגבר בתוכו ואין לי מושג אם אפשר בכלל לחבר אותו למשהו אחר, או מה צריך לעשות כדי לגרום לזה לקרות.

בכל אופן, אשמח לכל הצעה\עזרה.

תודה!

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג

שליחה

ברוך הבא,
זה כמו להגיד שיש לך מכונית שהמחשב הראשי שלה התקלקל, אז אתה רוצה לקנות מנוע של למבורגיני כדי לחבר אותו מעל המכסה מנוע, לעשות מודיפיקציה לאוטו כדי שעכשיו המנוע ייסע מהמנוע החדש ולא מהישן....

רוצה לאמר, שמה שהתקלקל לך זה הפרוססור ולא ההגברה או הרמקולים וחיבור שלהם לרסיבר יידרוש ממך כנראה, לעשות ניתוח לרמקולים כדי שהם לא יעבדו עם ההגברה הפנימית אלא זו של הרסיבר.
אם אתה משאיר את ההגברה של הרמקולים (חיבור ל-PRE-OUT של הרסיבר) זה אומר שתצטרך לעשות ניתוח לרמקולים כדי לעקוף את הפרוססור שלו.

או שכל זה ניתן לעשות בקלות ע"י חיבורים עוקפים מובנים ?
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

Hitchhiker פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 14

שליחה

תודה על התשובה.
כן, כנראה שהסאב יהיה באמת בעייתי, כי המגבר נמצא בו. אבל אני לא חושב שתהיה בעיה לחבר את 5 הרמקולים לרסיבר, הם רגילים לחלוטין עם כבל רמקולים רגיל.

אני חושב לקנות את ה-Herman Kardon AVR137. האם זהו רסיבר מומלץ? ראיתי שיש בו 5 חיבורים אנלוגיים - האם מדובר בחיבורים רגילים שאוכל לחבר מהמחשב ולקבל סראונד במשחקים?

TiGeRGuY
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 256

שליחה

תבדוק אם אתה יכול לקנות רק את הפרוססור באיביי.

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”