תובנות עד כאן לגבי המפרט
-
dcodish
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 330
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 19 פעמים
טוב אחרי שבדקנו וקראנו והתייעצנו - נשארו כמה דברים פתוחים.
בפוסט קודם תיארתי לאן אני רוצה להגיע. כאן אני אפרט כמה החלטות/כיוונים וכמה דברים שעדיין פתוחים.
חנות - נראה לי שאני אקנה בנעה מחשבים. המבחר של פריטים בבניה עצמית הכי גדול וגם קיבל הרבה משובים טובים פה.
מעבד: 370 ש"ח
עושה רושם ש- AMD Athlon 64 X2 Dual Core 5200+ BOX AM2 יעשה את העבודה. יש יותר טובים אבל נראה לי מספיק טוב ועם הרבה המלצות פה בפורום. כמו כן, נראה לי שיותר מזה כבר ייצור בעיית קירור וכדאי להימנע ממנה.
המעב הנ"ל עובד ב- 65W. ישנם מעבדים חדשים של אינטל שעובדים כך הבנתי ב 45W - לא ראיתי על זה התכתבויות בפורום.
קירור למעבד: 130 ש"ח
המאוורר הזה ( Thermaltake GoldenOrb II CL-P0220-01 Cpu Cooler) קיבל הרבה המלצות. שמירה על שקט היא המוטו כך שהמאוורר חייב להיות שקט ביותר
לוח אם: 420 ש"ח
גם פה הפורום די בתמימות דעים. ASUS M3A78EMH HDMI AMD 780G אבל יש דבר אחד שעדיםם לא סגור... צויין גם מודל דומה של GIGABYTE כשההבדל בניהם הוא חיבור אופטי או קואקסיאלי למערכת. לא הבנתי מה עדיף (נשמע שאופטי - לא) ואם עדיף, אז למה אין העדפה ברורה. בכל מקרה - ה ASUS חוזר ומומלץ כל פעם.
זכרון: 420X2 ש"ח
לא פחות מ- 2GB חובה (לפחות למי שישתמש ב WINDOWS. מהירות זכרון של 800MHZ כדאית מבחינת עלות/תועלת אל מול 667MHZ. נוסף אלמנט של CL4 המומלץ ע"י הקוראים - לא הבנתי עדיין את ההבדל... המחיר 420 הוא ל- 2GB ואני כנראה אלך על 4GB
מארז: 990 ש"ח
החלק הכי קשה...
1. יופי וגודל - חשוב מאוד כיוון שזה יהיה בסלון. האשה צריכה להרגיש איתו בנוח, האורחים צריכים להתפעל ותכלס אתה משלם הרבה כסף כדי שזה לא רק יעבוד אלה גם ישתלב בסלון. יופי הוא מאוד אישי ולכן קשה להתייחס להמלצות הפורום
2. קירור - ישנם מארזים המפזרים חום יותר טוב מאחרים. כל מארז מגיע עם אוורור אבל שמתי לב שבכל מקרה מומלץ להחליף אותם כך שלא זה מה שקובע?
3. יכולת הרחבה – מי שיירצה להוסיף דיסק שלישי או כרטיס כזה או אחר, כדאי שיוודא שיש לו מספיק מקום במארז
4 – בטח יש עוד המון שיקולים...
קרור למארז: לא יודע
ישנם המון סוגים של קרור המפורטים בפורום. כיוון שכולם כוללים הוצאה של הקרור הקיים והחלפתו (או השארתו שהוספת קרור אחר) לא מצאתי כללים ברורים בנושא. גם כאן כמו בקרור למעבד, נושא השקט חשוב. איך בוחרים קרור למארז? האם לכל מארז יהיה פתרון אוורור המותאם לו אישית?
במקום נוסף מצאתי התייחסות לכמות הרעש הכוללת של המערכת ב DB (דציבלים) עם פרוט כמה כל מאוורר מוסיף לרעש הכולל. האם זה אומר שככל שיש יותר מאווררים – פחות טוב או שככל שיש יותר, כל מאוורר מתאמץ פחות ויותר שקט?
כרטיס TV: 440 ₪
ללא עוררין המומלץ הוא Hauppauge WinTV PVR 150 MCE KIT Low Profile . המקום היחיד שבו ישנה התלבטות היא בנושא לכידת HD שבה מומלץ כרטיס שונה אך המחיר שלו יקר בעוד 1000 ש"ח (סה"כ 1480) כך שההוצאה יכולה להדחות.
כונן דיסקים: 110 ש"ח
החלטתי שההוצאה על כונן בלו ריי ממש יכולה לחכות וקניתי DVD RW של LG. לא מאמין שיש כאלה הבדלים בין הסוגים השונים ובעוד שנה כשנקנה בלוריי מחירו יהיה לפחות 110 ש"ח פחות מהיום כך שעגיין הרווחתי.
הרד דיסק: 345+250 ש"ח
עוד חלק קשה. מאוד רציתי מערכת דיסקים נפרדת שתשרת את כל המחשבים בבית. ראיתי מערכות של DORBO, WD, LACIE אבל מחירם קצת יקר בשביל לקבל 500GB. החלטתי לא להחליט ולקנות דיסק אחד (SEAGATE ST3320620AS 320GB SATA2 7200RPM 16MB) עבור מערכת ההפעלה ודיסק שני (SEAGATE ST3500320AS 500GB SATA2 7200RPM 32MB ) לבינתיים.
לגבי הדיסק למערכת ההפעלה - הוא יותר גדול מהנדרש אבל המחיר כ"כ נמוך שהתוספת מ 160GB ל 320GB היא 50 שקל אז יאללה - נרביץ. לא אהבתי שלא מצאתי דיסק בנפח קטן עם 32MB cache אבל לא יודע כמה זה משנה לשימוש של HTPC.
לגבי העתיד - אני מחפש אחסון חיצוני שיעבוד ברשת ללא תלות במחשב כלשהו וישרת להזרמה לכל הבית.
רשת: לא החלטתי
כיוון שאין לי עדיין הזרמת מדיה בייתית (עדיין... ) אני מחכה בשלב זה. הכיוון כנראה יהיה לשדרג לרשת של 11N במקביל לרשת 11G הקיימת וכך לאפשר הזרמה של תוכן בין דיסק האחסון ל HTPC ואולי למחשבים אחרים אח"כ. את ה- 11N אני אחבר לרשת של נטוויזן שנכנסת אלי הבייתה.
ראוטר של 11N עולה 1000 שקל ובנוסף נצטרך לקנות כרטיסי רשת תואמים למחשבים - כך ליכול לחכות עם ההוצאה.
מערכת הפעלה: 560 ש"ח vista home premium + התקנה
ממש בה לי ללכת על לינוקס אבל אין לי סיבה טובה - חוץ מה 700 שקל שWINDOWS עולה. נראה לי שלטובת השפיות שלי ושל המשפחה - נשלם 700 ולא נתחיל עם קורסי ערב ללינוקס.
אנטי וירוס - משהו חינמי מהאינטרנט
ארוך מהרגיל - אבל בא נראה איך אני משדרג את מה שבחרתי.
יום טוף
בפוסט קודם תיארתי לאן אני רוצה להגיע. כאן אני אפרט כמה החלטות/כיוונים וכמה דברים שעדיין פתוחים.
חנות - נראה לי שאני אקנה בנעה מחשבים. המבחר של פריטים בבניה עצמית הכי גדול וגם קיבל הרבה משובים טובים פה.
מעבד: 370 ש"ח
עושה רושם ש- AMD Athlon 64 X2 Dual Core 5200+ BOX AM2 יעשה את העבודה. יש יותר טובים אבל נראה לי מספיק טוב ועם הרבה המלצות פה בפורום. כמו כן, נראה לי שיותר מזה כבר ייצור בעיית קירור וכדאי להימנע ממנה.
המעב הנ"ל עובד ב- 65W. ישנם מעבדים חדשים של אינטל שעובדים כך הבנתי ב 45W - לא ראיתי על זה התכתבויות בפורום.
קירור למעבד: 130 ש"ח
המאוורר הזה ( Thermaltake GoldenOrb II CL-P0220-01 Cpu Cooler) קיבל הרבה המלצות. שמירה על שקט היא המוטו כך שהמאוורר חייב להיות שקט ביותר
לוח אם: 420 ש"ח
גם פה הפורום די בתמימות דעים. ASUS M3A78EMH HDMI AMD 780G אבל יש דבר אחד שעדיםם לא סגור... צויין גם מודל דומה של GIGABYTE כשההבדל בניהם הוא חיבור אופטי או קואקסיאלי למערכת. לא הבנתי מה עדיף (נשמע שאופטי - לא) ואם עדיף, אז למה אין העדפה ברורה. בכל מקרה - ה ASUS חוזר ומומלץ כל פעם.
זכרון: 420X2 ש"ח
לא פחות מ- 2GB חובה (לפחות למי שישתמש ב WINDOWS. מהירות זכרון של 800MHZ כדאית מבחינת עלות/תועלת אל מול 667MHZ. נוסף אלמנט של CL4 המומלץ ע"י הקוראים - לא הבנתי עדיין את ההבדל... המחיר 420 הוא ל- 2GB ואני כנראה אלך על 4GB
מארז: 990 ש"ח
החלק הכי קשה...
1. יופי וגודל - חשוב מאוד כיוון שזה יהיה בסלון. האשה צריכה להרגיש איתו בנוח, האורחים צריכים להתפעל ותכלס אתה משלם הרבה כסף כדי שזה לא רק יעבוד אלה גם ישתלב בסלון. יופי הוא מאוד אישי ולכן קשה להתייחס להמלצות הפורום
2. קירור - ישנם מארזים המפזרים חום יותר טוב מאחרים. כל מארז מגיע עם אוורור אבל שמתי לב שבכל מקרה מומלץ להחליף אותם כך שלא זה מה שקובע?
3. יכולת הרחבה – מי שיירצה להוסיף דיסק שלישי או כרטיס כזה או אחר, כדאי שיוודא שיש לו מספיק מקום במארז
4 – בטח יש עוד המון שיקולים...
קרור למארז: לא יודע
ישנם המון סוגים של קרור המפורטים בפורום. כיוון שכולם כוללים הוצאה של הקרור הקיים והחלפתו (או השארתו שהוספת קרור אחר) לא מצאתי כללים ברורים בנושא. גם כאן כמו בקרור למעבד, נושא השקט חשוב. איך בוחרים קרור למארז? האם לכל מארז יהיה פתרון אוורור המותאם לו אישית?
במקום נוסף מצאתי התייחסות לכמות הרעש הכוללת של המערכת ב DB (דציבלים) עם פרוט כמה כל מאוורר מוסיף לרעש הכולל. האם זה אומר שככל שיש יותר מאווררים – פחות טוב או שככל שיש יותר, כל מאוורר מתאמץ פחות ויותר שקט?
כרטיס TV: 440 ₪
ללא עוררין המומלץ הוא Hauppauge WinTV PVR 150 MCE KIT Low Profile . המקום היחיד שבו ישנה התלבטות היא בנושא לכידת HD שבה מומלץ כרטיס שונה אך המחיר שלו יקר בעוד 1000 ש"ח (סה"כ 1480) כך שההוצאה יכולה להדחות.
כונן דיסקים: 110 ש"ח
החלטתי שההוצאה על כונן בלו ריי ממש יכולה לחכות וקניתי DVD RW של LG. לא מאמין שיש כאלה הבדלים בין הסוגים השונים ובעוד שנה כשנקנה בלוריי מחירו יהיה לפחות 110 ש"ח פחות מהיום כך שעגיין הרווחתי.
הרד דיסק: 345+250 ש"ח
עוד חלק קשה. מאוד רציתי מערכת דיסקים נפרדת שתשרת את כל המחשבים בבית. ראיתי מערכות של DORBO, WD, LACIE אבל מחירם קצת יקר בשביל לקבל 500GB. החלטתי לא להחליט ולקנות דיסק אחד (SEAGATE ST3320620AS 320GB SATA2 7200RPM 16MB) עבור מערכת ההפעלה ודיסק שני (SEAGATE ST3500320AS 500GB SATA2 7200RPM 32MB ) לבינתיים.
לגבי הדיסק למערכת ההפעלה - הוא יותר גדול מהנדרש אבל המחיר כ"כ נמוך שהתוספת מ 160GB ל 320GB היא 50 שקל אז יאללה - נרביץ. לא אהבתי שלא מצאתי דיסק בנפח קטן עם 32MB cache אבל לא יודע כמה זה משנה לשימוש של HTPC.
לגבי העתיד - אני מחפש אחסון חיצוני שיעבוד ברשת ללא תלות במחשב כלשהו וישרת להזרמה לכל הבית.
רשת: לא החלטתי
כיוון שאין לי עדיין הזרמת מדיה בייתית (עדיין... ) אני מחכה בשלב זה. הכיוון כנראה יהיה לשדרג לרשת של 11N במקביל לרשת 11G הקיימת וכך לאפשר הזרמה של תוכן בין דיסק האחסון ל HTPC ואולי למחשבים אחרים אח"כ. את ה- 11N אני אחבר לרשת של נטוויזן שנכנסת אלי הבייתה.
ראוטר של 11N עולה 1000 שקל ובנוסף נצטרך לקנות כרטיסי רשת תואמים למחשבים - כך ליכול לחכות עם ההוצאה.
מערכת הפעלה: 560 ש"ח vista home premium + התקנה
ממש בה לי ללכת על לינוקס אבל אין לי סיבה טובה - חוץ מה 700 שקל שWINDOWS עולה. נראה לי שלטובת השפיות שלי ושל המשפחה - נשלם 700 ולא נתחיל עם קורסי ערב ללינוקס.
אנטי וירוס - משהו חינמי מהאינטרנט
ארוך מהרגיל - אבל בא נראה איך אני משדרג את מה שבחרתי.
יום טוף
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
הערה אחת - לא יודע איך הגעת ל-400 שקל ל-2 ג'יגה בייט זכרון. המחיר הוא כ-200 ש"ח ל-2 ג'יגה.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
-
dcodish
- חבר פעיל מאוד

צודק - לא פירטתי את הדגם של הזכרון. לא ברור לי האם צריך CL4 או CL5. בכל מקרה ה 800MHZ מעלים את המחיר מ 200 ש"ח (667MHZ) ל 400 ש"ח
הדגם שהמחיר מתייחס אליו:
Kingston HYPERX 2048MB 800MHZ DDR2 Dual Channel CL4
הדגם שהמחיר מתייחס אליו:
Kingston HYPERX 2048MB 800MHZ DDR2 Dual Channel CL4
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

אפשר בהחלט להסתפק ב-CL5.
לגבי מעבד - אם אתה הולך על AMD כדאי לשקול
את המעבד 4850e - קצת יותר איטי אבל רק 45W ובערך אותו מחיר
לגבי ה gigabyte - בכל מקום יש עליו רק המלצות כך שכנראה לא תיפול אם תלך
עליו - רק תשים לב שיש גרסה חדשה 1.1 - הבנתי שהיא עדיפה (פתרון פיזור חום טוב יותר)
את המעבד 4850e - קצת יותר איטי אבל רק 45W ובערך אותו מחיר
לגבי ה gigabyte - בכל מקום יש עליו רק המלצות כך שכנראה לא תיפול אם תלך
עליו - רק תשים לב שיש גרסה חדשה 1.1 - הבנתי שהיא עדיפה (פתרון פיזור חום טוב יותר)
-
dcodish
- חבר פעיל מאוד

תודה - מקריאה נוספת של פורומים באנגלית, אני מבין שאכן אין הבדל משמעותי בין CL5 ו CL4 אבל יש הבדל גדול בין 667MHZ ל 800MHZ כך שהמחיר יישאר גבוה.
לגבי לוח אם - האם עדיף חיבור קואקסיאלי למגבר או אופטי (מבין שזה ההבדל המשמעותי בין GIGABYTE ל ASUS
האם מישהו יכול להמליץ על קרור למארז שבחרתי?
תודה
לגבי לוח אם - האם עדיף חיבור קואקסיאלי למגבר או אופטי (מבין שזה ההבדל המשמעותי בין GIGABYTE ל ASUS
האם מישהו יכול להמליץ על קרור למארז שבחרתי?
תודה
תבדוק שוב לגבי זכרונות :
http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=752
2x1G 800Mhz CL4 במחיר של 260 - וחברה מוכרת
המחיר דומה גם בחנויות אחרות - ספציפית זו חנות ששמעתי עליה דברים טובים.
והנה חברה נוספת (חנות אחרת)
http://www.skypc.co.il/pl_product~996576~15~0.htm
מקווה שזה עוזר
http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=752
2x1G 800Mhz CL4 במחיר של 260 - וחברה מוכרת
המחיר דומה גם בחנויות אחרות - ספציפית זו חנות ששמעתי עליה דברים טובים.
והנה חברה נוספת (חנות אחרת)
http://www.skypc.co.il/pl_product~996576~15~0.htm
מקווה שזה עוזר
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

זה מוזר כי נעה מייבאים בעצמם זכרונות ודווקא בתחום הזה המחירים אמורים להיות סבירים אצלם. נסה לדבר איתם טלפונית ולברר את סוגיית המחיר. נראה לי כמו טעות באתר שהם צריכים לתקן.
- Trip
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 952
- נתן תודות: 27 פעמים
- קיבל תודות: 91 פעמים
לגבי לוח האם של GB, אכן וודא שמדובר בגרסה 1.1 במדיה ואתה הולך עליו. פיזור החום של ה North bridge הוגדל שם כהוגן, כתוצאה מבעיות שהיו בגרסה 1.0, ומדובר בשינוי משמעותי מבחינת החום. יש לי את הלוח ואני מאוד מרוצה ממנו, ובאופן כללי הוא מומלץ בתור לוח ל HTPC. איני מבין גדול בתחום הרסיברים, אבל לא ברור לי למה להעדיף יציאה קואקסיאלית על פני אופטית. שתיהן מעבירות מידע דיגיטלי, זהה, ורק המחבר בקצה שונה. לא כ"כ מבין למה שיהיה הבדל (לכאן או לכאן).
- BlueStreak
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 247
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 1 פעם
לא כולם מרוצים מהלוח הזה. לי ולאנשים נוספים יש בעיה להציג ב 1:1 pixel mapping עם טלוויזיות LCD מסויימות.yeuda כתב:לגבי ה gigabyte - בכל מקום יש עליו רק המלצות כך שכנראה לא תיפול אם תלך
עליו - רק תשים לב שיש גרסה חדשה 1.1 - הבנתי שהיא עדיפה (פתרון פיזור חום טוב יותר)...
אבל כנראה שהבעיה היא ב 780g או בדרייברים שלו ככה שהבעיה כנראה תחזור גם בלוח של ASUS.
- BlueStreak
-
- חבר פעיל מאוד

נשמע כמו חדשות טובות. כתוב איפשהו איזה בעיות בדיוק יפתרו בעדכון הזה?
- BlueStreak
-
- חבר פעיל מאוד

10X.