HD במחשב ישן
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
לדעתי חבל להשקיע בכרטיס מסך עבור המחשב הקיים. תוכל עם המחשב שלך לצפות בתכנים באיכות 720P, בעזרת הקודק CoreAVC, שהוא יעיל יותר מה-FFDShow. בשביל איכות 1080P הייתי ממליץ לקנות מחשב חדש.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

מלבד ההבדל המספרי שמרטין ציין, מדובר בהבדל של יום ולילה מבחינת איכות.hernik כתב:מה ההבדל בין 720P לשידור רגיל של יס?...
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

לדעתי כן, בקינפוג נכון ונקי.
על מנת שהדברים ירותו בצורה "נכונה" וחלקה על מחשבים ישנים יש צורך בהתקנה נקייה של המערכת בלי תוספות מיותרות. ישנם קודקים המאפשרים הרצה של תכנים באיכות HD גם במחשבים חלשים יותר כדוגמת COREAVC. הקודק משתמש בצורה יעילה יותר במשאבי המערכת על מנת להציג בצורה תקינה ככל הניתן את התכנים המבוקשים.
ההמלצה שלי היא, קודם כל לנסות. לקחת את המערכת הקיימת עם ההגדות הקיימות (כמובן שרצוי שתהייה התקנה חדשה ונקייה) עם הקודק המצוין ולראות האם המחשב מתמודד עם התכנים הנ"ל.
בזמן ההרצה יש לראות את הפרמטרים כגון:
* פעולת המעבד ב-%.
* בכמה זכרון פנימי המערכת משתמשת בזמן ההרצה ב-MB.
* מה היא רמת החום במחשב (במחשב חם התכנים לא ירוצו בצורה חלקה) במעלות C - תוכנה מומלצת EVEREST.
ע"י הבדיקות ניתן לדעת פחות או יותר מה חסר לך במחשב על מנת להריץ תכני HD וכך לעשות את השינויים בפועל לפי דרישה ספציפית של המערכת המותקנת אצלך.
בהצלחה!
ההמלצה שלי היא, קודם כל לנסות. לקחת את המערכת הקיימת עם ההגדות הקיימות (כמובן שרצוי שתהייה התקנה חדשה ונקייה) עם הקודק המצוין ולראות האם המחשב מתמודד עם התכנים הנ"ל.
בזמן ההרצה יש לראות את הפרמטרים כגון:
* פעולת המעבד ב-%.
* בכמה זכרון פנימי המערכת משתמשת בזמן ההרצה ב-MB.
* מה היא רמת החום במחשב (במחשב חם התכנים לא ירוצו בצורה חלקה) במעלות C - תוכנה מומלצת EVEREST.
ע"י הבדיקות ניתן לדעת פחות או יותר מה חסר לך במחשב על מנת להריץ תכני HD וכך לעשות את השינויים בפועל לפי דרישה ספציפית של המערכת המותקנת אצלך.
בהצלחה!
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

טלוש ענה יפה מאוד לגבי הקונפיגורציה. באמת מומלץ פשוט לנסות ולראות איך זה מנגן קבצי MKV באיכות 720P, ולבדוק את הפרמטרים שצויינו, בעיקר אחוז CPU בטאסק מנג'ר של הווינדוס.
לשאלתך - חיבור VGA/RGB מתקרב מאוד באיכותו (עד כדי כמעט זהה) לחיבור DVI/HDMI, ולכן אין שום בעייה לצפות דרכו בתכני HD, גם 720 וגם 1080.
לשאלתך - חיבור VGA/RGB מתקרב מאוד באיכותו (עד כדי כמעט זהה) לחיבור DVI/HDMI, ולכן אין שום בעייה לצפות דרכו בתכני HD, גם 720 וגם 1080.
חיבור זה יאפשר לך רזולוציות גבוהות יותר מ-720P במידת הצורך. כך שאם בעתיד תצטרך לעלות ברזולוציה תוכל לעשות זאת עם הכבל הקיים. הדבר קריטי מכיוון שיש אנשים שמעבירים את הכבלים בתוך נישות ולאחר מכן נתקעים עם כבלים לא מנוצלים וללא אפשרות לחבר חדשים.
הכבל סטנדרטי להעברת נתונים דיגיטליים כמו כל כבל אחר.
הכבל סטנדרטי להעברת נתונים דיגיטליים כמו כל כבל אחר.
יש קידודים שונים שבאפשרותך להוריד על מנת לצפות בקבצי HD. הקידוד המקורי הינו HAALI. אני ממליץ לך להתקין COREAVC ולתת לו "לפרק" את החבילה של ה-HD.
גודל של סרט לא תלוי ישירות באיכות שלו. ישנם גורמים נוספים המשפיעים על הגודל כגון ה-BITRATE של הוידאו האודיו של הSTREAM המקורי. לפי הניסון שלי, עם BITRATE ממוצע הגודל מגיע לכגודל של סרט DVD מקורי, כלומר, 4.4GB. כמובן שהאיכות היא ממש לא איכות של סרט DVD.
גודל של סרט לא תלוי ישירות באיכות שלו. ישנם גורמים נוספים המשפיעים על הגודל כגון ה-BITRATE של הוידאו האודיו של הSTREAM המקורי. לפי הניסון שלי, עם BITRATE ממוצע הגודל מגיע לכגודל של סרט DVD מקורי, כלומר, 4.4GB. כמובן שהאיכות היא ממש לא איכות של סרט DVD.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

פרק של אבודים באיכות 720P ובאורך של כ-40 דקות שוקל 1.1 ג'יגה-בייט.
ניתן לנגן בקונפיגורציה נכונה עם המדיה סנטר.
מחוץ לו אפשר כמובן עם כל הנגנים הפופולריים. אני אישית הכי מעדיף את ה-BSPlayer.
ניתן לנגן בקונפיגורציה נכונה עם המדיה סנטר.
מחוץ לו אפשר כמובן עם כל הנגנים הפופולריים. אני אישית הכי מעדיף את ה-BSPlayer.