מחפש מקרן
שלום,
אני רוצה לקנות מקרן בתקציב של 8-7 אלף שקל בלי ייבוא מחו"ל.
המקרן יהיה בחדר מוחשך לחלוטין וישמש לסרטים בלבד (אני מאמין שעד 4 שעות גג של צפייה בשבוע). אורך החדר הוא 4 מטרים .
ויש לי מס' שאלות:
1. דבר ראשון איזה מקרן מתאים לי?
2. מה חשוב לדעת לפני הקנייה מבחינה של התקנה,אורך חיים וכו'.
3. איזה מסך עלי לקנות?
4. האם בתנאים שהזכרתי להעיל טלויזית LCD או פלאזמה יכולות להיות עדיפות והאם האיכות הצפייה במקרן משתווה לאיכות הטלויזיות הללו?
5. נגיד ואני מחליט ללכת על המקרן שאתם ממליצים היכן אני יוכל ללכת לראות את המקרן בפעולה כלומר באיזה חנויות יש אפשרות לצפות במקרנים (בלי קשר אם אני יקנה שם או לא אלא רק להתרשמות).
6.שאלה אחרונה נגיד ואני יצפה בסרט רגיל של DVDRIP האם אני יוכל לכוננן את המקרן כדי שיציג את הסרט נורמלי כלומר יקטין את התצוגה עד למצב שיראו נורמלי?
תודה מראש
המקרן יהיה בחדר מוחשך לחלוטין וישמש לסרטים בלבד (אני מאמין שעד 4 שעות גג של צפייה בשבוע). אורך החדר הוא 4 מטרים .
ויש לי מס' שאלות:
3. איזה מסך עלי לקנות?
4. האם בתנאים שהזכרתי להעיל טלויזית LCD או פלאזמה יכולות להיות עדיפות והאם האיכות הצפייה במקרן משתווה לאיכות הטלויזיות הללו?
5. נגיד ואני מחליט ללכת על המקרן שאתם ממליצים היכן אני יוכל ללכת לראות את המקרן בפעולה כלומר באיזה חנויות יש אפשרות לצפות במקרנים (בלי קשר אם אני יקנה שם או לא אלא רק להתרשמות).
6.שאלה אחרונה נגיד ואני יצפה בסרט רגיל של DVDRIP האם אני יוכל לכוננן את המקרן כדי שיציג את הסרט נורמלי כלומר יקטין את התצוגה עד למצב שיראו נורמלי?
תודה מראש
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
1. אתה צריך לצפות במקרנים כדי לדעת איזו טכנולוגיה מתאימה לך, DLP/LCD
2. מבחינת התקנה לא צריכה להיות שום בעיה,
3. מסך זה תלוי כבר בתקציב שלך, המחירים נעים מ 300 ש"ח ועד אלפי דולרים.
4. מסך טלויזיה לא יתן לך תחושה של קולנוע כמו שהמקרן נותן, ברגע שתראה סרט במקרן יהיה לך קשה לראות סרט בטלויזיה.
5. יש הרבה חנויות שמוכרות מקרנים, תסתכל באינדקס קישורים.
6. לא הבנתי את שאלתך.
2. מבחינת התקנה לא צריכה להיות שום בעיה,
3. מסך זה תלוי כבר בתקציב שלך, המחירים נעים מ 300 ש"ח ועד אלפי דולרים.
4. מסך טלויזיה לא יתן לך תחושה של קולנוע כמו שהמקרן נותן, ברגע שתראה סרט במקרן יהיה לך קשה לראות סרט בטלויזיה.
5. יש הרבה חנויות שמוכרות מקרנים, תסתכל באינדקס קישורים.
6. לא הבנתי את שאלתך.
....
1.ברור לי שאני אצטרך לבדוק מה מתאים לי אבל לפי הנתונים איזה דגמים עדיפים\מומלצים?
2. להתקנה אני רק צריך זורע שתחזיק את המקרן וזהו? ובקשר לכיול .... עושים את זה לבד?
3.איזה מסך יתאים לדגם שאתם ממליצים? ובכלל מהם כל האופצויות (מסך נגלל, קבוע ושמעתי גם שאפשר לצבוע)
4.ברור לי שלא חוזרים אחורה אחרי שקונים מקרן .... השאלה שלי היא האם מבחינת האיכות (חדות, עומק שחורים וכו') מה יותר טוב?
5.טוב אני אבדוק....
6. אני אומר שאני מאמין שלפעמים אני גם אצפה בסרטים DVDRIP והשאלה היא האם אני יוכל לכוון את הזום עד שהאיכות של הסרט לא תיהיה גורוע כל כך (ביחס ל 720P) או שאני אאלץ לקרב את המקרן?
2. להתקנה אני רק צריך זורע שתחזיק את המקרן וזהו? ובקשר לכיול .... עושים את זה לבד?
3.איזה מסך יתאים לדגם שאתם ממליצים? ובכלל מהם כל האופצויות (מסך נגלל, קבוע ושמעתי גם שאפשר לצבוע)
4.ברור לי שלא חוזרים אחורה אחרי שקונים מקרן .... השאלה שלי היא האם מבחינת האיכות (חדות, עומק שחורים וכו') מה יותר טוב?
5.טוב אני אבדוק....
6. אני אומר שאני מאמין שלפעמים אני גם אצפה בסרטים DVDRIP והשאלה היא האם אני יוכל לכוון את הזום עד שהאיכות של הסרט לא תיהיה גורוע כל כך (ביחס ל 720P) או שאני אאלץ לקרב את המקרן?
1. אני הייתי הולך על המיצובישי HC1100/HC3100 (מקרן DLP)
2. מה שאתה צריך זה זרוע מהתקרה, במידה ואתה הולך על המיצובישי מומלץ להתקין את המקרן כ 3 מ' מהמסך, אבל בשביל זה יש מחשבונים.
3. יש מסכים נגללים ידנית/חשמלי, יש קבועים, אפשר גם לצבוע, אם זה הולך להיות בסלון אז אתה צריך נגלל, איזה, זה כבר תלוי בכיס שלך.
4. המקרן הוא לא תחליף לטלויזיה, לגבי איכות, לך לחנות ותבדוק.
6. אין לי מושג.
2. מה שאתה צריך זה זרוע מהתקרה, במידה ואתה הולך על המיצובישי מומלץ להתקין את המקרן כ 3 מ' מהמסך, אבל בשביל זה יש מחשבונים.
3. יש מסכים נגללים ידנית/חשמלי, יש קבועים, אפשר גם לצבוע, אם זה הולך להיות בסלון אז אתה צריך נגלל, איזה, זה כבר תלוי בכיס שלך.
4. המקרן הוא לא תחליף לטלויזיה, לגבי איכות, לך לחנות ותבדוק.
6. אין לי מושג.
....
- ice2k
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 960
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 86 פעמים
אם זו המטרה שלך תצתרך מקרן עם זום גדול ועדיף גם עם LENS SHIFT (הזזת העדשה - תמונה). במחירים הזולים בעיקר מקרני הLCD הם בעלי זום גדול (למשל כפול 2), הפופולרים הם הפנסוניק.1900gt כתב:1.6. אני אומר שאני מאמין שלפעמים אני גם אצפה בסרטים DVDRIP והשאלה היא האם אני יוכל לכוון את הזום עד שהאיכות של הסרט לא תיהיה גורוע כל כך (ביחס ל 720P) או שאני אאלץ לקרב את המקרן?...
מה שאתה אומר הוא מאוד אינדיבידואלי לגבי הנושא של איכות מול גודל ואני למעשה מיישם את מה שאמרת - בסרטים עם רזולוציה או איכות נמוכה אני מקטין את הגודל והתוצאה מעולה (ביחד עם הפעלת פילטרים - עיבוד תמונה), עדיין מדובר בגדלים יותר גודלים מLCD או פלזמה ולי אישית ההנאה גדולה יותר עם סרטים כאלו כשהמסך קטן יותר. זה היתרון של מקרן עם זום כפול 2, זה היה אחד השיקולים שלי בקנייה ומסתבר שהשיקול הזה היה מאוד נכון לגבי, אני מנצל המון את הזום הזה.
רק דבר אחד שחשוב לזכור - זה כדאי בעיקר אם המקרן נגיש, למשל מותקן על מדף לא גבוה. אם אתה צריך כסא בשביל לכוון את המקרן כל פעם זה לא נוח. אצלי בהתקנה אני אפילו לא צריך לקום בשביל לכוון את גודל התמונה.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
Re: אם אתה עדיין מחפש.
צחי - אם אני לא טועה זה אסור ע"פ כללי הפורום - מציע לך לערוך לפני שהמנהלים יראו..צחי3975 כתב:לא תוכל למצוא בזול יותר מכאן :
תהנה....
דרך אגב - המלצה - לרשום מחירים באתר - אחרת אנשים לא קונים...
ד"א הוא עושה בעיות עם FIREFOX
1. תלוי מה התקציב? האם תקנה אותו בארץ או בחו"ל?1900gt כתב:1.ברור לי שאני אצטרך לבדוק מה מתאים לי אבל לפי הנתונים איזה דגמים עדיפים\מומלצים?
5.טוב אני אבדוק....
6. אני אומר שאני מאמין שלפעמים אני גם אצפה בסרטים DVDRIP והשאלה היא האם אני יוכל לכוון את הזום עד שהאיכות של הסרט לא תיהיה גורוע כל כך (ביחס ל 720P) או שאני אאלץ לקרב את המקרן?...
2. ההתקנה לא צריכה להדאיג אותך יותר מדי, אתה צריך מקביליות מלאה בין המקרן לשטח ההקרנה (קיר, מסך) ותוכל להתקין את המקרן על התקרה או על קיר נגדי.
3. זה עניין של נוחות? יש לך גם מסך טלוויזיה? אולי תרצה לגלול את המסך?
4. שוב, תלוי מהו התקציב, בעקרון המקרנים היום מציגים תמונה בניגודיות גבוהה ועומק והעלות נמוכה יותר לאינץ'
6. אני מניח שאתה תצפה ב HD אז תוכל לשכוח מ DVDRIP זה פשוט לא יתאפשר לך יותר
- ice2k
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 960
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 86 פעמים
הרשה לי לחלוק על 6.
אמנם מדובר במשהו עם העדפה מאוד אישית, אבל איכות ורזולוצייה אלו דברים שמשפיעים על איכות התמונה הסופית, וברגע שהם נמוכים יותר, על מסך קטן יותר הם יראו יותר טוב ויותר מתאים.
לא סתם גורמים הקשורים לעניין עשו מחקרים על כך ופירסמו טבלאות של מרחקי צפייה, את הספה אמנם לא יהיה נוח או אפשרי להזיז לפי כל סוג סרט אבל ברגע שיש לך זום גדול - זה יכול להוות יתרון עצום בנושא הזה (בהנחה שמתאפשר).
אני בסרטי DVDRIP מקטין את גודל התצוגה והתוצאה הכללית היא הרבה יותר טובה. כמובן זה דבר אישי שמשתנה מבן אדם לבן אדם ובין סביבות הקרנה שונות אבל אי אפשר להתעלם מזה.
לצורך העניין אציין שגם סרט HDR כשאני מקטין נראה יותר טוב, אבל כאן נכנס חזק יותר אלמנט החוויה של הגודל, סרטי הHD נראים מעולה גם על מסך גדול והחיבור בן השניים הוא מושלם בשביל החוויה.
*הערה - יכול להיות שהתכוונת למשהו אחר בדבריך אבל אני מגיב לפי הצורה בה הם מובנים.
אמנם מדובר במשהו עם העדפה מאוד אישית, אבל איכות ורזולוצייה אלו דברים שמשפיעים על איכות התמונה הסופית, וברגע שהם נמוכים יותר, על מסך קטן יותר הם יראו יותר טוב ויותר מתאים.
לא סתם גורמים הקשורים לעניין עשו מחקרים על כך ופירסמו טבלאות של מרחקי צפייה, את הספה אמנם לא יהיה נוח או אפשרי להזיז לפי כל סוג סרט אבל ברגע שיש לך זום גדול - זה יכול להוות יתרון עצום בנושא הזה (בהנחה שמתאפשר).
אני בסרטי DVDRIP מקטין את גודל התצוגה והתוצאה הכללית היא הרבה יותר טובה. כמובן זה דבר אישי שמשתנה מבן אדם לבן אדם ובין סביבות הקרנה שונות אבל אי אפשר להתעלם מזה.
לצורך העניין אציין שגם סרט HDR כשאני מקטין נראה יותר טוב, אבל כאן נכנס חזק יותר אלמנט החוויה של הגודל, סרטי הHD נראים מעולה גם על מסך גדול והחיבור בן השניים הוא מושלם בשביל החוויה.
*הערה - יכול להיות שהתכוונת למשהו אחר בדבריך אבל אני מגיב לפי הצורה בה הם מובנים.
ביחס ל"איכות" מול פלזמה וLCD.1900gt כתב:שלום,
ויש לי מס' שאלות:
3. איזה מסך עלי לקנות?
תודה מראש...
לדעתי עבור רוב הצופים פלזמה וLCD יתנו איכות טובה יותר שכן הטכנולוגיות הללו תלויות פחות בתנאים הסביבתיים כמו החדר, המסך, הקירות ותאורה בלתי נשלטת.
ניתן להביא מקרן לאיכות דומה בכפוף להתאמת כל התנאים הסביבתיים - דבר שהוא עשוי להיות קשה ולא פרקטי - למשל, צביעה של כל הקירות בחדר בשחור.
לדעתי מקרן הוא אופציה טובה אם אתה רוצה להקרין תמונה של 70" ומעלה בלבד.
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
- MartinHSabag
- מנהל