איך המפרט הזה?
מעבד:
Athlon 64Bit AM2 5000 DualCore Box
קירור למעבד:
THERMALTAKE GOLDEN ORB II
לוח אם:
Gigabyte GA-MA78GM-S2H
מארז:
Antec Fusion V2 Silver HTPC 430W
זיכרון:
Kingston Original 2GB DDR2-800Mhz
קשיח למחשב שולחני:
Seagate 500GB Sata II 32MB
כונן אופטי:
LG H55NK DVD-RW Dual Layer X20 IDE SuperMulti Black
רשתות:
Edimax Wireless Lan Card PCI 802.11G 54Mbit
תוכנות:
Microsoft Vista Home Premium 32Bit Hebrew
אני רוצה לדעת ממי שמבין , האם הרכיבים הנ"ל יתאימו אחד לשני - אם לא אשמח לקבל המלצה לתחליף
כמו כן , לדעת מה חסר כאן
תודה
Athlon 64Bit AM2 5000 DualCore Box
קירור למעבד:
THERMALTAKE GOLDEN ORB II
לוח אם:
Gigabyte GA-MA78GM-S2H
מארז:
Antec Fusion V2 Silver HTPC 430W
זיכרון:
Kingston Original 2GB DDR2-800Mhz
קשיח למחשב שולחני:
Seagate 500GB Sata II 32MB
כונן אופטי:
LG H55NK DVD-RW Dual Layer X20 IDE SuperMulti Black
רשתות:
Edimax Wireless Lan Card PCI 802.11G 54Mbit
תוכנות:
Microsoft Vista Home Premium 32Bit Hebrew
אני רוצה לדעת ממי שמבין , האם הרכיבים הנ"ל יתאימו אחד לשני - אם לא אשמח לקבל המלצה לתחליף
כמו כן , לדעת מה חסר כאן
תודה
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
מפרט נכון ומצויין. אני רק הייתי עולה במעבד ל-5200, ושוקל השקעה ברשת חוטית בבית במקום שימוש בכרטיס רשת אלחוטי (לוח האם כולל חיבור לרשת חוטית), כי רשת אלחוטית בעייתית בשביל נגינה מהרשת הביתית של קבצים בביטרייט גבוה.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
יש לי עוד כמה שאלות:
1. ראיתי שיש כמה סוגים של מעבדי AMD -גם מבחינת השם שלהם וגם באותו שם יש כמה סוגים (BOXׂ) וכו'
מה ההבדל?
2. איזה לוח אם זהה ברמתו ללוח האם הנ"ל? (לא כולם מחזיקים אותו)
3. למארז הזה מספיק הספק כח שלו ?
1. ראיתי שיש כמה סוגים של מעבדי AMD -גם מבחינת השם שלהם וגם באותו שם יש כמה סוגים (BOXׂ) וכו'
מה ההבדל?
2. איזה לוח אם זהה ברמתו ללוח האם הנ"ל? (לא כולם מחזיקים אותו)
3. למארז הזה מספיק הספק כח שלו ?
ישנם מעבדים הנקראים BOX משום שיש להם קירור בקופסה בנוסף למעבד. למחשב סלוני מאוד חשוב השקט ולכן הקירור המקורי שבא עם המעבד אינו מספק מטרה זו, ותמיד ממליצים לשים קירור אחר שקט יותר ואולי פסיבי (ללא מאוורר), כאשר ההמלצה הנפוצה היא על קירור מסוג מיני נינג'ה אשר מסוגל לעבוד גם פסיבית: http://tms.co.il/product/4902.
לגבי השאלה לגבי הלוח אם, הלוח מאוד איכותי ומומלץ במיוחד למשתמשי HTPC. ישנו לוח עם טכנולוגיה תואמת של חברת ASUS (בערך אותו מחיר), שההבדל ביניהם הוא שלאחד יש יציאה אופטית לסאונד ולשני קואקסיאלית, על הלוח, בכניסות אחוריות, קיים גם לוח של SAPPHIRE אך אינני מכיר אותו. כבעלים של הלוח של GIGABYTE ממליץ עליו בחום!
המארז שבחרת מאוד איכותי ומומלץ, כאשר אם תרצה לחסוך קצת בקניה תוכל לקנות כמעט את אותו המארז בערך בחצי מחיר, דגם 2480.
לגבי המפרט המקורי שלך:
מאוד ממליץ ללכת על הקירור למעבד שציינתי. לדאוג שהזיכרון הפנימי יהיה CL4 - כך שתהיה לך אפשרות לשחק עם הזיכרון והיחידה עצמה תהייה עמידה יותר. כונן הקשיח שבחרת מאוד רוטט בזמן עבודתו ומומלץ למערכות שקטות ללכת על כונן קשיח של SAMSUNG דגמי HJ. הכונן האופטי אינו שקט ומומלץ ללכת על הכונן של ASUS דגם 2014.
בנוסף, אם הנך מתכוון לראות כבלים דרך המחשב, להקליט, לעצור בזמן צפייה וכו' תוסיף כרטיס טלויזיה, המלצה שלי היא על HAUPPAUGE KIT 150.
בהצלחה!
לגבי השאלה לגבי הלוח אם, הלוח מאוד איכותי ומומלץ במיוחד למשתמשי HTPC. ישנו לוח עם טכנולוגיה תואמת של חברת ASUS (בערך אותו מחיר), שההבדל ביניהם הוא שלאחד יש יציאה אופטית לסאונד ולשני קואקסיאלית, על הלוח, בכניסות אחוריות, קיים גם לוח של SAPPHIRE אך אינני מכיר אותו. כבעלים של הלוח של GIGABYTE ממליץ עליו בחום!
המארז שבחרת מאוד איכותי ומומלץ, כאשר אם תרצה לחסוך קצת בקניה תוכל לקנות כמעט את אותו המארז בערך בחצי מחיר, דגם 2480.
לגבי המפרט המקורי שלך:
מאוד ממליץ ללכת על הקירור למעבד שציינתי. לדאוג שהזיכרון הפנימי יהיה CL4 - כך שתהיה לך אפשרות לשחק עם הזיכרון והיחידה עצמה תהייה עמידה יותר. כונן הקשיח שבחרת מאוד רוטט בזמן עבודתו ומומלץ למערכות שקטות ללכת על כונן קשיח של SAMSUNG דגמי HJ. הכונן האופטי אינו שקט ומומלץ ללכת על הכונן של ASUS דגם 2014.
בנוסף, אם הנך מתכוון לראות כבלים דרך המחשב, להקליט, לעצור בזמן צפייה וכו' תוסיף כרטיס טלויזיה, המלצה שלי היא על HAUPPAUGE KIT 150.
בהצלחה!
זה נושא מאוד מורכב יחסית להסביר אותו על רגל אחת.
אבל ההמלצה עם המעבד שלך היא ללכת על זכרון 800MHZ CL4. הזיכרון יאפשר לך בנוסף לעמידותו, אפשרות של OVERCLOCKING על מנת להגיע לביצועים טובים יותר.
אין צורך ביותר מ-2 GB אך עם תוכל להרשות לעצמך 2 סטיקים של 2 GB על מנת לא להתעסק עם המחשב בעתיד, מומלץ.
אבל ההמלצה עם המעבד שלך היא ללכת על זכרון 800MHZ CL4. הזיכרון יאפשר לך בנוסף לעמידותו, אפשרות של OVERCLOCKING על מנת להגיע לביצועים טובים יותר.
אין צורך ביותר מ-2 GB אך עם תוכל להרשות לעצמך 2 סטיקים של 2 GB על מנת לא להתעסק עם המחשב בעתיד, מומלץ.
איזה רוטט?? לי יש (בעוונותי...) 3 כוננים כאלה של SEAGATE 500 במחשב - אף אחד לא רוטט ולא מרעיש ולא כלוםטלוש כתב: כונן הקשיח שבחרת מאוד רוטט בזמן עבודתו ומומלץ למערכות שקטות ללכת על כונן קשיח של SAMSUNG דגמי HJ.
!...
נ.ב. מעניין ירידת המחיר שלהם תוך כמה חודשים
הראשון קניתי ב-500 ש"ח, השני 400 בערך והאחרון 317 (כולם באותו מקום,ף איבורי)
בהנחה שאתה בסה"כ רוצה לראות תוכן 1080P ולא לפתור מערכות משוואות ב-5000 נעלמים 24 שעות ביממה, CL5 מספיק לך בהחלט, CL4 מיותר. מצטער, לא הבנתי מה זה "עמידות" של זכרון דינאמי. אני לא הייתי קונה יותר מ-2G זכרון כי אתה קונה משהו שאין לך שום צורך בו וכשתרצה, אם תרצה, בעוד שנתיים הוא יעלה רבע מחיר, חבל.
וכמו שהכונן ממש לא רועש ככה גם הקרור הסטנדרטי, לא רועש במידה כזו שתצליח לשמוע את זה בזמן צפיה בסרט, הוא מספיק טוב.
וכמו שהכונן ממש לא רועש ככה גם הקרור הסטנדרטי, לא רועש במידה כזו שתצליח לשמוע את זה בזמן צפיה בסרט, הוא מספיק טוב.
כמובן, הדברים צריכים להילקח בפרופורציה. זכרון שבנוי על CL4 בדרך כלל יעבוד בצורה חלקה יותר כי הוא בנוי ל-OVERCLOCKING הרבה יותר מזיכרון CL5. באותה המידה אפשר להסתפק בזיכרון 667 מכיוון שהוא תואם את המהירות הבסיסית של המעבד לפני OC.
קוביקו: יש ברשותי 2 כוננים של SEAGATE והם בהחלט רוטטים. זה נקרא OPERATION VIBRATION ולא רעש של SEEK. אם תריץ חיפוש מהיר באינטרנט אתה תראה שמה שאני אומר נכון ותראה גם שהכוננים של סמסונג הם השקטים ביותר גם מבחינת רעש SEEK וגם מבחינת ויברציות. את הויברציות ניתן לספוג ע"י גומיות אך לא לכל מארז יש כאלו.
AVIBHT: ציינתי שאם לא רוצים להתעסק עם המערכת אז ניתן לרכוש ישר 4 GB בשביל להימנע מהתעסקות מיותרת עם המחשב בשלב מאוחר יותר. ותבדוק בבקשה כמה עולה היום זכרון ישן לדוגמה DDR 333? אתה תופתע מהמחירים.
שוב לגבי הכונן, יש להבדיל בין רעש של SEEK לבין רעש ויברציות. 2 דברים שונים לחלוטין הנמדדים בבדיקות רעש של כוננים שקטים.
לגבי הקירור הסטנדרטי, הינו מספר ברוב המקרים אך במידה ויהיה צורך ב-OC אז הטמפרטורות יעלו משמעותית! בנוסף, לא ניתן להשוות קירור אקטיבי לפאסיבי, אבל לא נכנס לזה עכשיו
.
קוביקו: יש ברשותי 2 כוננים של SEAGATE והם בהחלט רוטטים. זה נקרא OPERATION VIBRATION ולא רעש של SEEK. אם תריץ חיפוש מהיר באינטרנט אתה תראה שמה שאני אומר נכון ותראה גם שהכוננים של סמסונג הם השקטים ביותר גם מבחינת רעש SEEK וגם מבחינת ויברציות. את הויברציות ניתן לספוג ע"י גומיות אך לא לכל מארז יש כאלו.
AVIBHT: ציינתי שאם לא רוצים להתעסק עם המערכת אז ניתן לרכוש ישר 4 GB בשביל להימנע מהתעסקות מיותרת עם המחשב בשלב מאוחר יותר. ותבדוק בבקשה כמה עולה היום זכרון ישן לדוגמה DDR 333? אתה תופתע מהמחירים.
שוב לגבי הכונן, יש להבדיל בין רעש של SEEK לבין רעש ויברציות. 2 דברים שונים לחלוטין הנמדדים בבדיקות רעש של כוננים שקטים.
לגבי הקירור הסטנדרטי, הינו מספר ברוב המקרים אך במידה ויהיה צורך ב-OC אז הטמפרטורות יעלו משמעותית! בנוסף, לא ניתן להשוות קירור אקטיבי לפאסיבי, אבל לא נכנס לזה עכשיו
לא יודע... אומנם אצלי עם גומיות, אבל כשאני נוגע בדיסקים האלה לא מרגיש שום ויברציות.
אותו דבר כמו שאני נוגע בדיסקים אחרים שיש לי, של MAXTOR ו-WD
יכול להיות ש-SAMSUNG באמת משהו מיוחד, אבל אי אפשר למצוא כזה דיסק כל כך בזול ועם 5 שנים אחריות
אותו דבר כמו שאני נוגע בדיסקים אחרים שיש לי, של MAXTOR ו-WD
יכול להיות ש-SAMSUNG באמת משהו מיוחד, אבל אי אפשר למצוא כזה דיסק כל כך בזול ועם 5 שנים אחריות