תגובות לביקורת פלזמה LG 42PG60UR
-
MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78879
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים
דודיפלצת,
יש שרשור על השיטה החדשה לחלוקה בפורום הכללי (יש עוד פיתוחים שהכנסנו לאתר), הכנסנו את זה גם לכמה מאמרים אחורה (למשל במאמר על ה-5090).
לגבי שאלתך על הסקת מסקנות.
ב-LCD אני תמיד אומר שאי אפשר להסיק בין גודל X לגודל Y כי פעמים רבות בעיות משתנות לפי הגדלים, בעיקר בגלל שהנתונים של הפאנלים שונים לחלוטין בין המסכים בגדלים שונים (לעיתים הטכנולוגיה, המודל או אפילו היצרנים שונים בין הפאנלים של הגדלים השונים).
כשמדובר ביצרן פאנלים וגם פלזמה, קל יותר להסיק מסקנות בין הגדלים. כלומר, לא הייתי מסיק מסקנות על מסך 50" מתוך מסך 32", אבל בין מסך 42" ל-50" סביר להניח שההבדלים יהיו קטנים יותר.
יש שרשור על השיטה החדשה לחלוקה בפורום הכללי (יש עוד פיתוחים שהכנסנו לאתר), הכנסנו את זה גם לכמה מאמרים אחורה (למשל במאמר על ה-5090).
לגבי שאלתך על הסקת מסקנות.
ב-LCD אני תמיד אומר שאי אפשר להסיק בין גודל X לגודל Y כי פעמים רבות בעיות משתנות לפי הגדלים, בעיקר בגלל שהנתונים של הפאנלים שונים לחלוטין בין המסכים בגדלים שונים (לעיתים הטכנולוגיה, המודל או אפילו היצרנים שונים בין הפאנלים של הגדלים השונים).
כשמדובר ביצרן פאנלים וגם פלזמה, קל יותר להסיק מסקנות בין הגדלים. כלומר, לא הייתי מסיק מסקנות על מסך 50" מתוך מסך 32", אבל בין מסך 42" ל-50" סביר להניח שההבדלים יהיו קטנים יותר.
עופר
כרגיל, תענוג לקרוא את המאמר.
גם כשזה לא מסך "High End" אתה משקיע לא פחות בסקירה שלך.
קצת מאכזב לקרוא על המגבלה של גודל ה USB, אבל אולי זו טעות בהפעלה
בכל מקרה כבעלים של LG פלאסמה בת שנה+ אני מודע לבעיית הRetention, היא קיימת בהחלט ובאופן ברור (גם לאחר שעשיתי הרצה עם קבלת הטלויזיה).
לומדים לחיות עם זה
לפחות זה לא מתפתח לצריבה.
שורה אחרונה - טוב לראות שגם מי שהפרוטה אינה מצויה בכיסו יכול להנות ממסך טוב
תודה

כרגיל, תענוג לקרוא את המאמר.
גם כשזה לא מסך "High End" אתה משקיע לא פחות בסקירה שלך.
קצת מאכזב לקרוא על המגבלה של גודל ה USB, אבל אולי זו טעות בהפעלה
בכל מקרה כבעלים של LG פלאסמה בת שנה+ אני מודע לבעיית הRetention, היא קיימת בהחלט ובאופן ברור (גם לאחר שעשיתי הרצה עם קבלת הטלויזיה).
לומדים לחיות עם זה
שורה אחרונה - טוב לראות שגם מי שהפרוטה אינה מצויה בכיסו יכול להנות ממסך טוב
תודה
- Frosti7
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 596
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 7 פעמים
אני חושב שבסיכום עדיף לכלול 2 קטגוריות "יתרונות" ו"חסרונות"
זה מאוד יקל על אנשים להחליט אם המוצר מתאים להם או לא, כי כרגע מה שאני יכול להבין מהסיכום הוא עד כמה המסך טוב בX מ0-10, זה לא אומר אם זה מה שאני מחפש.
אגב מסך באמת נחמד, LG ממש עשו מיני מהפכה של איכות אצלם.
זה מאוד יקל על אנשים להחליט אם המוצר מתאים להם או לא, כי כרגע מה שאני יכול להבין מהסיכום הוא עד כמה המסך טוב בX מ0-10, זה לא אומר אם זה מה שאני מחפש.
אגב מסך באמת נחמד, LG ממש עשו מיני מהפכה של איכות אצלם.
- oferlaor
- מנהל

Frosti7,
רעיון טוב, בהחלט נשקול אותו במאמרים הבאים שאכתוב (יש עוד כמה בדרך שכבר כתובים, אבל בהחלט שווה לחשוב על כך).
רעיון טוב, בהחלט נשקול אותו במאמרים הבאים שאכתוב (יש עוד כמה בדרך שכבר כתובים, אבל בהחלט שווה לחשוב על כך).
- shraga007
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6362
- נתן תודות: 102 פעמים
- קיבל תודות: 200 פעמים
עופר כרגיל ישר כח על הסקירה המקיפה.
לי יצא לראות את גירסת ה-50 אינץ' אצל חבר. ובאמת שמתי לבל לרגישות המסך ל-RETENTION.
המלצתי לחברי להריץ את השטיפה הלבנה עם קונטראסט גבוה ללילות שלמים בשבועיים הראשונים.
באתי לראות את המסך והמתקין(לא אציין מאיזה חנות) כביכול כייל לו את המסך עם ערך קונטראסט של 75%- שערוריה
לדעתי מדובר כאן על מוצר מצויין יחסית למחיר שלו.
מחיר המחירון שציין עופר הוא לא ריאלי - מחיר השוק של המסך "נטו" הוא בין 7-7.5K.(עם תוספות של הובלה ,מתקן קיר והתקנה - 400 שקל)
לגבי הניגודיות של 1:30K אני ממש הופתעתי, לי יש מסך פיוניר עם ניגויות של 1:4K והרגשתי כי הניגודיות אצלי במסך לא נופלת מהמסך הזה אם לא יותר טובה. כנראה ש"שוק" מדידת הניגודיות הוא באמת פרוץ ולא בכדי פיוניר בדור 9 פשוט חדלו מלהציג נתון ממשי.
אותי יעניין לראות פעם השוואה של 3 מסכים באותו סדר גודל של מחיר, לדוגמא: Q91\A450 אל מול ה-PG60 אל מול הפנאסוניק PV70(טיפה יקרה יותר)
שבת שלום
לי יצא לראות את גירסת ה-50 אינץ' אצל חבר. ובאמת שמתי לבל לרגישות המסך ל-RETENTION.
המלצתי לחברי להריץ את השטיפה הלבנה עם קונטראסט גבוה ללילות שלמים בשבועיים הראשונים.
באתי לראות את המסך והמתקין(לא אציין מאיזה חנות) כביכול כייל לו את המסך עם ערך קונטראסט של 75%- שערוריה
לדעתי מדובר כאן על מוצר מצויין יחסית למחיר שלו.
מחיר המחירון שציין עופר הוא לא ריאלי - מחיר השוק של המסך "נטו" הוא בין 7-7.5K.(עם תוספות של הובלה ,מתקן קיר והתקנה - 400 שקל)
לגבי הניגודיות של 1:30K אני ממש הופתעתי, לי יש מסך פיוניר עם ניגויות של 1:4K והרגשתי כי הניגודיות אצלי במסך לא נופלת מהמסך הזה אם לא יותר טובה. כנראה ש"שוק" מדידת הניגודיות הוא באמת פרוץ ולא בכדי פיוניר בדור 9 פשוט חדלו מלהציג נתון ממשי.
אותי יעניין לראות פעם השוואה של 3 מסכים באותו סדר גודל של מחיר, לדוגמא: Q91\A450 אל מול ה-PG60 אל מול הפנאסוניק PV70(טיפה יקרה יותר)
שבת שלום
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם
- oferlaor
- מנהל

sharga007,
שים לב:
שים לב:
המחיר הוא מחיר מחירון, לא המחיר ברחוב (עליו יש ויכוחים ודיונים) מה שברור הוא שאף אחד לא משלם אף פעם מחיר מחירון, אבל זה פותר לנו את הבעיה שבכל מקום המחיר שונה. כך יש מחיר אחד רשמי שפוטר אותנו מהצורך להתקשר לסוחרים ולהשוות מחירים עבור האתר. לפני שכתבנו את המחיר הנ"ל לא היינו, כזכור, כותבים מחיר כלל - כך שזו פשרה טובה מאוד לדעתי....עדיין מדדתי על המסך כ-4500:1 יחס ניגודיות, רחוק למדי מהצהרות החברה....
- oferlaor
- מנהל

eyaltir,
אין בעיה, רק צריך לרכוש מתקן.
המסך פשוט מגיע עם מעמד. זה לא "בעיה" (יש מסכים שצריך לשלם על מתקן ואז הוא לא תמיד של היצרן המקורי).
אין בעיה, רק צריך לרכוש מתקן.
המסך פשוט מגיע עם מעמד. זה לא "בעיה" (יש מסכים שצריך לשלם על מתקן ואז הוא לא תמיד של היצרן המקורי).
shaga007, האם אפשר הסבר מפורט לגבי אופן הביצוע?
אני רכשתי לפני כמה ימים את גרסת ה- 50".shraga007 כתב:עופר כרגיל ישר כח על הסקירה המקיפה.![]()
באתי לראות את המסך והמתקין(לא אציין מאיזה חנות) כביכול כייל לו את המסך עם ערך קונטראסט של 75%- שערוריה![]()
...
זה מסך הפלזמה הראשון שלי, ולדעתי רואים בו מצויין (בטח עם העיניים הזקנות והעייפות שלי).
בכל אופן, אודה לקבלת הסבר לגבי ביצוע השטיפה.
אני זוכר שיש אופציה כזו בתפריט ומייד אחפש אותה, אבל האם ניתן לקבוע את הפרמטרים האחרים (קונטראסט וכו') בעת בחירת אופציית ה- WHITEWASH, או שאני צריך לשנות את הערכים ידנית, כל אחד באופציה שלו בתפריט, ואז בבוקר להחזיר הכל לקדמותו?
תודה.
אני רכשתי לפני כמה ימים את גרסת ה- 50".
זה מסך הפלזמה הראשון שלי, כך שאינני יכול להשוות.
אבל בעיני - רואים מצויין.
אודה על קבלת הנחיות מפורטות לביצוע WHITEWASH במסך. אני יודע היכן האופציה בתפריט, אבל אינני יודע האם באותו המקום ניתן גם להגדיר את שאר הפרמטרים (כגון קונטראסט), או שאני צריך להגדיר זא תהמסכים אחרים, ואז בבוקר, עם כיבוי ה- WHITEWASH, להחזיר את הערכים האלה לקדמותם?
שאלתי את המתקין וגם את נציג החנות, לדבריהם לא ממש תריך לעשות WHITEWASH.
ועוד שאלה, בנושא קצת שונה. היום התחברתי ל- YES (כרגע רגיל, לא HD). בעת מעבר בין התפריטים לחצתי כנראה על חיפוש ידני של הערוצים, וכעת אני שומע רק SOUND ולא רואה תמונה. מה אני צקיך לעשות כדי להחזיר את המצב לקדמותו? לחצתי על מקש TV, לא עזר.
תודה.
זה מסך הפלזמה הראשון שלי, כך שאינני יכול להשוות.
אבל בעיני - רואים מצויין.
אודה על קבלת הנחיות מפורטות לביצוע WHITEWASH במסך. אני יודע היכן האופציה בתפריט, אבל אינני יודע האם באותו המקום ניתן גם להגדיר את שאר הפרמטרים (כגון קונטראסט), או שאני צריך להגדיר זא תהמסכים אחרים, ואז בבוקר, עם כיבוי ה- WHITEWASH, להחזיר את הערכים האלה לקדמותם?
שאלתי את המתקין וגם את נציג החנות, לדבריהם לא ממש תריך לעשות WHITEWASH.
ועוד שאלה, בנושא קצת שונה. היום התחברתי ל- YES (כרגע רגיל, לא HD). בעת מעבר בין התפריטים לחצתי כנראה על חיפוש ידני של הערוצים, וכעת אני שומע רק SOUND ולא רואה תמונה. מה אני צקיך לעשות כדי להחזיר את המצב לקדמותו? לחצתי על מקש TV, לא עזר.
תודה.
- shraga007
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6362
- נתן תודות: 102 פעמים
- קיבל תודות: 200 פעמים
wisniak,
מכיוון שאין לי את המסך הזה אישית אני לא ממש זוכר היכן בדיוק נמצאת האופציה של השטיפה לבנה, אני רק זוכר שהיא נמצאת יחד עם האורביטר ושאר הפונקציות של הגנת המסך.
מה שאני מציע לך הוא לבחור INPUT במסך שאינו פעיל(COMPOSITE?) ועליו לבצע את השטיפה, כך הפרמטרים יהיו רק עבור ה-INPUT הזה ובבוקר שתחזור ל-SVIDEO אני מניח לא תצטרך לכייל חזרה.
כמו שראית בהודעתי הראשונה, יש מתקינים ויש מתקינים, אני ממליץ לך לעשות. מכאן זו החלטה שלך במיוחד לאור הרגישות של המסך ל-RETENTION.
לגבי שאלת האחרונה, בדוק שאתה נמצא ב-SOURCE המתאים ו\או שינית את סוג הסיגנל. רשמת שלחצת על הכפתור ה-TV אבל בדוק אם אתה ב-SVIDEO. אם אינני טועה לחצן ה-TV הוא עבור אופציית ה-SIMPLINK.
בהצלחה.
מכיוון שאין לי את המסך הזה אישית אני לא ממש זוכר היכן בדיוק נמצאת האופציה של השטיפה לבנה, אני רק זוכר שהיא נמצאת יחד עם האורביטר ושאר הפונקציות של הגנת המסך.
מה שאני מציע לך הוא לבחור INPUT במסך שאינו פעיל(COMPOSITE?) ועליו לבצע את השטיפה, כך הפרמטרים יהיו רק עבור ה-INPUT הזה ובבוקר שתחזור ל-SVIDEO אני מניח לא תצטרך לכייל חזרה.
כמו שראית בהודעתי הראשונה, יש מתקינים ויש מתקינים, אני ממליץ לך לעשות. מכאן זו החלטה שלך במיוחד לאור הרגישות של המסך ל-RETENTION.
לגבי שאלת האחרונה, בדוק שאתה נמצא ב-SOURCE המתאים ו\או שינית את סוג הסיגנל. רשמת שלחצת על הכפתור ה-TV אבל בדוק אם אתה ב-SVIDEO. אם אינני טועה לחצן ה-TV הוא עבור אופציית ה-SIMPLINK.
בהצלחה.
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם