חיבור dvi ל hdmi של מסך sony kdl-32p3000
שלום לכולם,
חיברתי היום את המסך החדש ליציאת dvi של המחשב.
רואים מצוין, התאמתי אותו לרזולוצייה הכי גבוה והוא על 1080i עכשיו.
הבעיה היא כזאת :
כאשר אני מריץ סרט של 720p אני לא רואה אותו באיכות hd. אני רואה אותו כאילו באיכות של מסך lcd רגיל. אין לי מושג מה הסיבה.
עוד רמז - כאשר אני מסמן למסך לחפש רכיבי hd, הוא לא מזהה אף רכיב.
למישהו יש מושג ?
תודה.
חיברתי היום את המסך החדש ליציאת dvi של המחשב.
רואים מצוין, התאמתי אותו לרזולוצייה הכי גבוה והוא על 1080i עכשיו.
הבעיה היא כזאת :
כאשר אני מריץ סרט של 720p אני לא רואה אותו באיכות hd. אני רואה אותו כאילו באיכות של מסך lcd רגיל. אין לי מושג מה הסיבה.
עוד רמז - כאשר אני מסמן למסך לחפש רכיבי hd, הוא לא מזהה אף רכיב.
למישהו יש מושג ?
תודה.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
לא הבנתי למה אתה מתכוון כשאתה כותב "לא רואה אותו באיכות hd. אני רואה אותו כאילו באיכות של מסך lcd רגיל." מה זה מסך lcd "רגיל"? מה זה "רכיבי hd"?
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- nils3373
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4687
- שם מלא: ShmilMori
- נתן תודות: 54 פעמים
- קיבל תודות: 164 פעמים
לפי דעתי אין לך כל סיבה לחברו באמצעות DVI. אני בטוח שמחבר VGA רגיל יעשה את העבודה כמו שצריך כי המסך שלך אינו FHD ואין כל סיבה להכניס תוכן 1080i כאשר עליו לבצע downscale ל-768P. תשתמש ב-NR של המסך ואז תוכל להנות מתכני 720P בצורה מקסימלית.
"רגיל" - הכוונה היא שאני רואה אומנם באיכות יותר טובה (מ-dvdrip לדוגמא), אבל לא כמו שאני רואה נגיד yes hd. אני מצפה לראות סרט 720p באיכות כזאת פחות או יותר.
המסך עובד ב nr (לפחות זה מה שהכרטיס מסך במחשב אומר), אבל הוא גם מכייל את עצמו אוטומטי ל 1080i בעקבות המהלך, יש לו תמיכה בזה.
המסך עובד ב nr (לפחות זה מה שהכרטיס מסך במחשב אומר), אבל הוא גם מכייל את עצמו אוטומטי ל 1080i בעקבות המהלך, יש לו תמיכה בזה.
- nils3373
-
- חבר מביא חבר

אני מבטיח לך שאם תשתמש במחבר VGA רגיל תכני 720P יראו לא פחות טוב מאשר ב-YES HD ואפילו טוב יותר שכן המסך לא צריך לבצע שום downscale (מתכני 1080i) שעלול להפחית את איכות התוכן עצמו.
- nils3373
-
- חבר מביא חבר

10 מטרים? DVI ל-HDMI? איזה מחבר קנית? איכותי? כי באורכים הנ"ל מחברי DVI או HDMI הם בעיתיים אלא אם כן מדובר במוצר איכותי ויקר. לעומת זאת כבל VGA רגיל באורך 15 מטרים בעלות נמוכה משמעותית מעביר אותות וידאו כמו אחד באורך מטר בלבד.shay_p כתב:אני אבדוק את העניין עם הvga. זה אומר לקנות עוד כבל באורך 10 מטר :}
לגבי רזולוציה של 1360X768 - ניסיתי.. זה לא במיוחד משנה.
תודה....
shay_p
אני מבין שהשקת כבר הון על כבל HDMI באורך כזה
המרחק אומנם גדול, אבל, לדעתי, לא יכול להיות שאות דיגיטלית מושפעת מכבל ארוך יותר מאנלוגית.
יש לי אותה טלויזיה. היא מחוברת למחשב ב-HDMI באורך 1 מ'. רואים מצויין (וגם שומעים).
אני מבין שהשקת כבר הון על כבל HDMI באורך כזה
המרחק אומנם גדול, אבל, לדעתי, לא יכול להיות שאות דיגיטלית מושפעת מכבל ארוך יותר מאנלוגית.
יש לי אותה טלויזיה. היא מחוברת למחשב ב-HDMI באורך 1 מ'. רואים מצויין (וגם שומעים).
אוקיי,אני חושב שיש כיוון ששווה לנסות. הכבל HDMI שקניתי, קניתי באיכות "זולה". באתר cables.co.il, והוא באורך 10 מטר כי המרחק בין המחשב שלי לטלוויזיה הוא 6 מטר ואין כבלים באורכים כאלו. האם שווה לי להשקיע בכבל שיעלה איזה 700 שקל (ראיתי 4 מטר ב 500 שקל של לקסוס), או לקנות 10 מטר של הvga ? לפי מה שראיתי פה, עדיף לקנות vga.
תודה על העצות.
תודה על העצות.
טוב.. ניסיתי לחבר את המחשב ביציאת vga למסך lcd ומסך לא קלט אותו.. no signal. הוא הראה אותו בהתחלה עד שעלה הwindows.. משהו מוזר.
מה לא ניסיתי.. לא הלך..
חיברתי חזרה את זה ל dvi. אני כבר לא יודע מה לחשוב.. אם הסרט שאני רואה מוצג כ- 720p.. כי וואלה, האיכות מעולה. הרבה יותר טובה ב dvdrip, אבל אני זוכר שראיתי תוכניות (אצל חבר) של national geografic וזה היה נראה מהמם. יכול להיות שזה גם צילום ? יכול להיות שאני כן רואה hd ?
אין לי מושג כבר :}
איך אני בודק את זה ?
מה לא ניסיתי.. לא הלך..
חיברתי חזרה את זה ל dvi. אני כבר לא יודע מה לחשוב.. אם הסרט שאני רואה מוצג כ- 720p.. כי וואלה, האיכות מעולה. הרבה יותר טובה ב dvdrip, אבל אני זוכר שראיתי תוכניות (אצל חבר) של national geografic וזה היה נראה מהמם. יכול להיות שזה גם צילום ? יכול להיות שאני כן רואה hd ?
אין לי מושג כבר :}
איך אני בודק את זה ?
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
ב National Geographic עובדים הצלמים הטובים ביותר בעולם. נקודה. איכות השידורים שם מדהימה גם ב SD (לפני שיס והוט מסרסים את השידור עם הדחיסה האסטרונומית שלהם). אין פשוט מה להשוות בין שידור HD של NG ב 1080i/50 לבין סרט רגיל ב 720P.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
אוקיי.. אז כנראה צפיתי באיכות כמעט הכי טובה שאני יכול להשיג מהמכשיר הזה.Catskinner כתב:ב National Geographic עובדים הצלמים הטובים ביותר בעולם. נקודה. איכות השידורים שם מדהימה גם ב SD (לפני שיס והוט מסרסים את השידור עם הדחיסה האסטרונומית שלהם). אין פשוט מה להשוות בין שידור HD של NG ב 1080i/50 לבין סרט רגיל ב 720P....
טוף.. אסתפק במה שיש :}