צריך המלצה לפטיפון, תקציב כרגע אינו מוגדר

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
Nike פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 92
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום אני חדש כאן. אני קונה פטיפון לאבא שלי לכבוד יום הולדת..
ו.. אני לא מבין כלום בתחום.

חוץ משיעבוד כמו שצריך חשוב שתהיה כניסה לאוזניות.

הדבר היחיד שמצאתי זה זה
http://buytheway.shopy.co.il/products/74553
גם כשחיפשתי בזאפ וגם בגוגל לא מצאתי משהו אחר

אם כי אין לי בעיה לקנות משהו יד שניה (כל עוד זה במצב סביר) אז תוכלו גם לראות כאן
קישור ראשון

וכאן (פחות עדיף כי זה פחות קרוב אליי, אבל אם יש משהו ממש טוב אז זה בסדר גמור)
קישור שני

וכמובן- תודה מראש על כל עזרה.

עריכה: רציתי גם לציין שאם אני קונה את הפטיפון שבקישור הראשון אז מן הסתם זה מחנות ויש אחריות. אז יש נטיה להעדיף את זה, אבל אם תגידו לי שזה לא עדיף אני סומך עליכם.

roypeles
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3058
שם מלא: רואי
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 95 פעמים

שליחה #2 

אז ככה.
המכשיר בקישור הראשון שצרפת הוא לא כל כך פטיפון, הוא יותר צעצוע. לא מכשיר איכותי במיוחד. אם זה ל 2 או 3 תקליטים, ולא מצפים לתוצאות גבוהות מדי, אולי זה יעשה את העבודה. כמו כן, הוא כולל כבר הכל
התחום הזה הוא מאוד רחב...

בפטיפונים בקישורים הבאים שצירפת, יש צורך במגבר בעל כניסת phono אליו יחוברו גם זוג רמקולים. כך שאם אין מגבר קיים מתאים ורמקולים, יש צורך לרכוש גם כאלה.

כדאי שתציין לנו תקציב שחשבת עליו ואז נוכל לכוון אותך להצעות ספציפיות...

יש מכשירים משולבים של פטיפון עם מגבר, משהו בסגנון של הקישור הראשון שצירפת, אבל מדובר במכשירים יותר רציניים ואיכותיים (יחסית כמובן).

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3331
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #3 

הפטפון http://buytheway.shopy.co.il/products/74553 לא מציאה אודיופילית וגם לא נראה לי שהיא מציאה בכלל. אם יש מילה "מחרשה" אז זה המוצר הזה. פשוט רחמנות על התקליטים.
האם אביך אוהב לשמוע תקליטים?
האם יש לאביך מערכת סטראו כלשהי? האם היה לו פטפון פעם שהיה מחובר למערכת הסטראו )אם יש לו)?
אם התשובות לשאלות הן חיוביות, אזי תנסה למצוא איזה פטפון יותר איכותי. לא חייב יד ראשונה ולא חייב אודיופילי. ראשית עם פטפון קצת יותר איכותי התקליטים ישמרו לאורך זמן ואביך באמת יוכל ליהנות.
זה גם ענין של תקציב.
ביד2 אתה בהחלט יכול למצוא פטפונים תקינים ופועלים כהלכה (אין להם יציאה לאזניות כי אין להם מגבר מובנה). פטפון בתוך מערכת משולבת של מותג ידוע (ציוד וינטאג') גם יכול להיות פתרון טוב אבל צריך לבדוק שהכול תקין.
בזמנו סוני, סאניו, פנסוניק וכו' ייצרו מערכות משולבות כאלו שכללו פטפון מובנה. הן לא היו מי יודע מה אודיופיליות, אבל בטח יותר טובות ממה שהצגת בלינק. אם אתה מוצא מערכת תקינה כזאת זה יכול להיות ממש טוב.
חנן,

מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!

Nike פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #4 

אוקיי אבא שלי מוזיקאי (גיטריסט בפרט אם זה משנה) ולכן הוא במיוחד ירגיש בהבדל.
אז אני חושב שאולי כן כדאי להשקיע קצת יותר

התקציב לא ידוע כרגע.. ברגע שתתנו לי הערכה כמה עולה מינימום לפי הדרישות וכמה עולה מקסימום אז אני אדע.

אוקיי לגבי שאר הדברים. מגבר וכל זה..

אבא שלי בלי כל קשר לפטיפון שאני קונה לו הפתעה בלי שהוא ידע, קונה בקרוב BOSS GT-10. זוהי מערכת אפקטים מטורפת.
עכשיו, אני יודע בוודאות שהוא לא קונה עם זה מגבר, ולכן אני מסיק שהוא ישתמש ביציאת האוזניות שיש ל GT-10.

ולפיכך, אני מעדיף שלפטיפון תהיה יציאה לאוזניות. ואם בשלב מאוחר יותר הוא ירצה, אז שתהיה אופציה לחבר מגבר ומשם לחבר כמה רמקולים שהוא ירצה.
אבל אתם אומרים שיציאה לאוזניות אומר שיש לפטיפון מגבר מובנה, ואז השאלה האם אפשר לחבר יותר מאוחר מגבר חיצוני במקומו?

שוב תודה אתם עוזרים מאוד :]]] (Y)

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 157
נתן תודות: 173 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #5 

אין פטיפון עם יציאה לאוזניות.
השרווד שמופיע בשני הקישורים שלך הוא קנייה טובה במחיר הזה (400 ש"ח), וועוד יותר טובה במחיר נמוך יותר... זה דגם PM-8550 והוא נותן תוצאות לא רעות, מנסיון.

OHJG
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 96
נתן תודות: 0

שליחה #6 

היו בעבר פטיפונים משולבים מגבר :P ככה שיש פטיפונים עם יציאה לאוזניות >< אני לא יודע כמה איכותיים הם היו, אבל אני אמור לקבל אחד כזה עוד מעט שידרוש תיקון

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

אם אביך מוזיקאי אז אני מאמין שהוא יאהב לשמוע איכות ולבטח מעל לממוצע. אני לא אמליץ לך על מותגי פטפונים ספציפיים אבל שקול לקנות לו פטפון חדש או משומש מיד שניה במצב טוב. נראה לי שתוכל למצוא משהו בסכום שנע בסביבות כמה מאות שקלים עד כ-2000 שקל מיד שניה. אתה תהיה חייב לרכוש קדם מגבר לפטפון ואולי גם ראש אם לא מותקן על הפטפון ראש.
לעניות דעתי את היציאה של קדם המגבר של הפטפון תוכל לחבר בקלות ליחידת האפקטים BOSS GT-10 ב-INPUT ואביך יוכל להאזין לתקליטים בהנאה רבה.
חנן,

תחי המחרשה !!!

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

פטיפונים ישנים משולבים עם מגבר תמצא בעיקר במזבלות, וזה מה שהם שווים גם.

roeek
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1349
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #9 

אם אביך יקר לך, ואתה רוצה שבאמת ייהנה מתקליטים, לא אמליץ לך לרכוש את הפטפון שציינת בקישור הראשון, ובכך אני מצטרף לדעת יתר חבריי שהגיבו כאן.
פטפון עם יציאת אוזניות זהו דבר שקשה להשיג, אך כל מגבר כמעט "יודע" להוציא סיגנל לאוזניות.
תמשיך לחקור את השוק ולהאזין (במידת האפשר), עד שתגיע לתוצאה טובה, אני ממליץ לך על יד שנייה.
The Black Wax

Nike פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #10 

תודה רבה על כל התגובות אתם עוזרים מאוד ואני מודה לכם מאוד.

ולנושא.. אז ירדתי מהרעיון של פטיפון עם יציאה לאוזניות.
אז אני אקנה לאבא שלי פטיפון בלי מגבר, והמגבר תהיה הבעיה שלו :lol:

אני רציני.

אז איזה פטיפון מומלץ מאתר היד שניה שהבאתי?
התקציב ממש לא בכיוון ה2000. יותר לכיוון ה400ש"ח.
אין לי בעיה גם 500 או 600 אבל רק אם ההבדל מורגש.
למשל אם יש פטיפון ב400 עם ביצועים בדירוג 7 (סתם אני ממציא) ופטיפון ב600 בדירוג 7.5, אז זה קצת לא משתלם.

לפי זאת, מה משתלם ביותר, מה המומלץ ביותר?

השרווד ב400שקל בקישור השני שהבאתי באמת טוב?
כמובן שאני אבדוק לפני שאני אקנה שהוא אכן במצב טוב פיזית
ואני יכול לבקש להקשיב לפני הקניה, אחרי הכל אני לא אאודיופיל כמו אבא שלי אבל התפוח גם לא נפל רחוק כ"כ מהעץ.

שוב תודה (Y) (Y)

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #11 

בטווח המחירים שציינת הייתי הולך על הלקסמן http://www.yad2.co.il/Yad2/hotPicYad2.p ... lesCatID=8
http://members.home.nl/fmunniksma/Luxman.htm
זאת לא בדיוק מחרשה, אפשר לומר שזה פטפון טוב כעמדת כניסה אם לא למעלה מכך.
אם הייתי צריך להחליף את המחרשה שלי באחרת הייתי שוקל לחרוש עם הלקסמן הזה.
תבדוק שהראש, אם הוא מותקן, במצב טוב. אולי תוכל להוריד כמה שקלים בהתמקחות.
חנן,

תחי המחרשה !!!

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

כמ ושכתבתי למעלה, אני סבור שהשרווד הוא בהחלט קנייה לא רעה במחיר כזה, ואני מכיר אותו מנסיון:
זה פטיפון מאד כבד - 12 ק"ג, בנוי MDF ולא פלסטיק אבל רוב המשקל שם הוא בשילדה (הבסיס) ולא בפלטה - הפלטה שוקלת רק בסביבות 1 ק"ג.
הוא כולל הנעת רצועה ובקרת PITCH, והראש המקורי שלו (זה שגם נראה בתמונות מהמודעה) הוא מאד זול ולא ממש איכותי. זה ראש מהסוג שעולה $10. רצוי להחליף אותו למשהו יותר נורמלי, ואז הפטיפון הזה בהחלט ייתן תוצאה טובה. הוא ניתן להאזנה גם עם הראש הזה, אבל ראש איכותי יותר עדיף, וכמעט כל ראש אחר יהיה איכותי יותר.

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

אני מסכים שגם ה-LUXMAN הוא קנייה טובה. הוא יקר יותר, אבל אם יש עליו ראש יותר טוב זה יכול להתקזז.

Nike פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #14 

אוקיי.. בכל מקרה יכול להיות שאחד מהם או אפילו שניהם כבר נמכרו או שהמצב שלהם לא טוב, אז השני יהווה תחליף.

השאלה שלי ואולי האחרונה מאוד פשוטה. מה אני צריך לדעת כשאני אראה את הפטיפון בשביל לדעת מה המצב שלו. ואני מתכוון מעבר למראה חיצוני (שריטות, עיקומים וכדו'). למשל מצב הראש, מצב המחט.

1. מה עוד מלבד הראש והמחט חשוב לבדוק לפני הקניה?
2. במקרה ואחד מהנ"ל (שאלה 1) לא טובים, כיצד עליי לפעול לגבי כל אחד מהם.
למשל, האם לוותר על הקניה ולבדוק מוצר אחר. האם לבקש הורדת מחיר ולקנות ראש/מחט חדשים.
3. אם עלי לבקש הורדת מחיר בנוגע לרכיב מסוים, כמה עליי לדרוש, כי אני לא יודע למשל כמה עולה מחט חדשה שהיא גם טובה. אז אני לא אוכל לדעת כמה לבקש להוריד מהמחיר.

שוב תודה D= :D :D

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #15 

dragon כתב:אני סבור שהשרווד הוא בהחלט קנייה לא רעה במחיר כזה, ואני מכיר אותו מנסיון:
זה פטיפון מאד כבד - 12 ק"ג, בנוי MDF ולא פלסטיק אבל רוב המשקל שם הוא בשילדה (הבסיס) ולא בפלטה - הפלטה שוקלת רק בסביבות 1 ק"ג.
...
אתה בטוח שאתה לא מתבלבל? 8O שרווד מ-MDF??

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #16 

Nike כתב:אוקיי.. בכל מקרה יכול להיות שאחד מהם או אפילו שניהם כבר נמכרו או שהמצב שלהם לא טוב, אז השני יהווה תחליף.

השאלה שלי ואולי האחרונה מאוד פשוטה. מה אני צריך לדעת כשאני אראה את הפטיפון בשביל לדעת מה המצב שלו. ואני מתכוון מעבר למראה חיצוני (שריטות, עיקומים וכדו'). למשל מצב הראש, מצב המחט.

למשל, האם לוותר על הקניה ולבדוק מוצר אחר. האם לבקש הורדת מחיר ולקנות ראש/מחט חדשים.
3. אם עלי לבקש הורדת מחיר בנוגע לרכיב מסוים, כמה עליי לדרוש, כי אני לא יודע למשל כמה עולה מחט חדשה שהיא גם טובה. אז אני לא אוכל לדעת כמה לבקש להוריד מהמחיר.

שוב תודה D= :D :D
...
די קשה למצוא פטיפונים טובים באמת, זה יכול לקחת גם שנה. חפש Project או טורנס, וקח אותו לבדיקה במקום שמתמצא בנושא (לא ציינת מאיפה אתה בארץ)

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

זה או MDF או עץ (עוד יותר טוב) מצופה במין ויניל, אבל בטוח לא פלסטיק. זו אחת הסיבות שהוא יותר טוב מהדגם הנוכחי שנמכר בחנויות של שרווד. זה פטיפון שיוצר לפני 12 שנים לערך.

Nike פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #18 

אוקיי תודה על עוד תגובות ועזרה. אבל אולי בכל זאת:

"

"

תודה לכל העוזרים :)

Nike פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #19 

מקפיץ. עברו יותר מ 48 שעות.

אפשר יחס בבקשה? אתם הספצים כאן. רק תענו על השאלות בהודעה הקודמת ואני סיימתי לחפור לכם בנושא.

תודה מראש.

MASTERMIX
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2297
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #20 

בבדיקה רצוי לבדוק מכנית את המכלולים של הפטיפון
לבדוק את מצב הצלחת (עולה ויורדת בזמן הסיבובים)
לבדוק את מצב הזרוע אם היא לא פגומה עקומה
מצבה האם היא שחוקה או שקיבלה מכה כל שהיא.......
בדיקה של מצב הציר המרכזי ? אם יש לאגרים לבדוק את מצב הפיסי בזמן עבודה.
אם יש אנטי סקטינג לבדוק את תקינותו
בולמים (רגליות לא שחוקות)
כבל RCA מה המצב שלו ?
בדיקת רעשיי מנוע
בדיקת הכיס שלך אם יש להשקיע מבחינת ראש או מחט וכיוצא בזאת אם כל המשתמע מכך
לשאלתך כמה כסף עולה ראש ?
מ-90ש"ח -אין סוף..................(סט של ראש ומחט קומפלט הכווונה).
דווקא את מה שהכי קרוב אלינו - אנחנו לא מצליחים לראות.. .

http://mastermix-production.blogspot.com/

המשך גלישה נעימה .. (f)

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”