HTPC לכל הבית

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
dcodish פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 330
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם -

אני עוקב מספר שבועות אחרי הפורום אבל עדיין לא מצליח לגבש דעה לגבי המפרט המומלץ לגבי. החלטתי להפנות שאלות ספציפיות ומקווה שתוכלו לעזור לי.

צרפתי תמונה עם מבנה המחשבים/טלויוזיות בבית. אני מעוניין לאפשר שמירה מרכזית של כל הסרטים, תמונות ומוזיקה ואידאלית לאפשר הזרמה שלהם לכל חדר בבית (בין אם זה לטלויזיה בחדר אחר או למחשב בחדר אחר)

השאלות:
האם לא עדיף לקנות מתקן אחסון נייד ונפרד מה HTPC כך שיוכל להיות משותף לכל הבית? נראה לי שהייתרון בניוד שלו (HD חיצוני) הוא די משמעותי
האם רשת אלחוטית בייתית תדע להתמודד עם קצבי העברה בין המכשירים בבית בלי לתקוע את ההזרמה?
מה מערכת ההפעלה המומלצת ל HTPC. מצד אחד ראיתי דברים מאוד יפים ל LINUX אך מה לגבי תאימות עם שאר הבית? אני מניח שאפשר לעשות DUAL BOOT - כדאי?
האם אני מחבר את המחשב לרסיבר? אם כן, באילו חיבורים? האם כרטיסי הקול שבאים על הלוח תואמים 5.1? מה לגבי 7.1?

חוץ מזה - אם מישהו יכול להמליץ על מישהו מאזור ב"ש שיוכל לעזור לי בקניה, התקנה וקינפוג - יהיה נחמד.

יום טוב -

dcodish פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #2 

מנסה שוב - מישהו יכול לנסות לענות לשאלות? מאוד יעזור לי...

ronen61
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4655
נתן תודות: 191 פעמים
קיבל תודות: 107 פעמים

שליחה #3 

אני גם במצב כמוך, יש לי כיום 2 חדרים שארצה לשתף אותם עם קבצים מהמחשב העיקרי בבית.( בעתיד אולי יהיו 4 חדרים).
חשבתי שבמקום HTPC, לקנות 2 מזרימדיה, 1 לכל חדר.
האם יש אפשרות כזאת?
לחבר(ע"י כבל) 2 מזרימדיה שנמצאים בחדרים שונים ורחוקים למחשב, האם ניתן להגיע לרמת HD? האם המחשב צריך להיות פתוח כדי לראות סרטים במזרימדיה?

תודה רבה לכל המשיבים
:) :)

benzizbit
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 263
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #4 

OK

בעיקרון רשת WIFI בתקן 11N אמורה (ואכן מצליחה) לספק גם את דרישות ה HD, אבל זכור כאשר אתה מוסיף משתמשים לרשת הביצועים של המשתמשים יורד, כלומר - רשמית 11N תומך עד -600 Mbps וזה ממש ממש מספיק ל HD אבל אם יש הרבעה/חמישה שצופים בו זמנית מעל הרשת אני לא מאמין שזה יעבוד חלק לכולם.

אבל זכור שזה עבור דרישות הגבוהות של HD. ואתה צריך ללימוד על WIFI - לחפש ערוצים טובים ופנויים ...

אז אם אתה שואל אותי כבלים ברשת 1G וWIFI 11N לניידים זה מספיק ובטוח שזה יעמוד כמעת בכול הדרישות - יש היום נתבים 11N עם 1G אבל קנהשניים נתב חוטי של 1G ואחד 11N

בהצלחה

benzizbit
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

טוב יש לך הרבה שאלות :wink:

האם לא עדיף לקנות מתקן אחסון נייד ונפרד מה HTPC כך שיוכל להיות משותף לכל הבית? נראה לי שהיתרון בניוד שלו (HD חיצוני) הוא די משמעותי
נכון יש היתרון , אבל זה יותר יקר - אני לא חושב שאתה תרוץ עם HD ממחשב למחשב לארוך זמן בבית.

האם רשת אלחוטית בייתית תדע להתמודד עם קצבי העברה בין המכשירים בבית בלי לתקוע את ההזרמה?
ראה הודעה קודמת!

מה מערכת ההפעלה המומלצת ל HTPC. מצד אחד ראיתי דברים מאוד יפים ל LINUX אך מה לגבי תאימות עם שאר הבית? אני מניח שאפשר לעשות DUAL BOOT - כדאי?
לא מבין גדול ב LINUX אני חושב ש WINDOWS מספיק - אבל אתה יכול גם וגם (בסלון LINUX בחדר WIN) אני לא רואה שום בעיה. ענין של טעם

האם אני מחבר את המחשב לרסיבר? אם כן, באילו חיבורים? האם כרטיסי הקול שבאים על הלוח תואמים 5.1? מה לגבי 7.1?
בדרך כלל יש יציאות אופטיות או דיגיטליות בכול המחשבים היום.

חוץ מזה - אם מישהו יכול להמליץ על מישהו מאזור ב"ש שיוכל לעזור לי בקניה, התקנה וקינפוג - יהיה נחמד.
אני ירושלמי :D

טלוש
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1679
שם מלא: טלוש
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #6 

ישנם פתרונות היום המאפשרים חיבור של מקור אחסון ישירות לרשת האלחוטית בלי שימוש במחשב שיהיה מחובר למקור האחסון. במידה ויש לך דרך לנתב את המידע בכל הבית הפתרון מאוד מומלץ.

dcodish פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

תודה בן - לא חשבתי בכיוון של לקנות ראוטר 11N אבל אולי זה באמת רעיון טוב. האם זה אומר שאני צריך להחליף את כרטיסי הרשת בכל המחשבים?

טלוש - יש לך המלצה על אחסון חיצוני המחובר לרשת ללא מחשב? אני שומע על מכשיר הנקרא Dorbo האתר שלהם www.dorbo.com. נראה טוב אבל קצת יקר, עובד RAID על ייתרונותיו וחסרונותיו ואין משווק בארץ

יום טוב - דוד

טלוש
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

בהחלט DORBO זה אחד הפתרונות. אך פתרון זמין יותר הוא פתרון אחסון של WESTERN DIGITAL. זו יחידה בעלת גיבוי פנימי RAID 1 העובדת על 2 כוננים קשיחים כשכל אחד עם 500GB.

לינק לאתר היצרן:

http://www.wdc.com/en/products/products.asp?driveid=279

לינק לאחת החנויות שמוכרות את המוצר:

http://www.ivory.co.il/product.asp?prod ... atCode=405

ישנם פתרונות איכותיים יותר של חברת LACIE, העובדים על אותו העיקרון, אך עולים מעט יותר.

dcodish פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

אהבתי שזה משמש כ file server כך שלא צריך מחשב מחובר. פחות אהבתי את המחיר :) ואת זה שזה RAID. נראה לי שאם כבר לשלם 1000 שקל, לקבל את כל ה 1TB ולא רק חצי.

טלוש
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

המחיר של המכשירים בארץ הינו גבוה מאוד, כמו כל מכשיר אחר שתקנה. אפשרות ה-RAID הינה מאוד שימושית אך אופציונלית בלבד. כלומר אתה יכול לעבוד ב-RAID 1 ולקבל גיבוי של 1:1. או לעבוד ב-RAID 0 ואז לקבל HDD 1 בגודל של 1TB. כמובן שלטווח זמן ארוך מומלץ מחשב עם יכולות RAID המחובר חוטית לרכזת בביתך וכך תוכל להשיג גם גיבויים וגם אחסון מאוד גדול במחיר נמוך יותר שנפרס לתקופת זמן ארוכה יותר, כלומר, השקעה ראשונית גבוהה יותר אך חסכון גדול יותר בעתיד.

פתרון נוסף הוא הזמנת הקופסה בלבד של המוצר שציינתי לפני כן בחו"ל, וחיבור 2 כוננים קשיחים של 1TB שיקנו בארץ לתוך הקופסה. כך תמצא את עצמך עם אחסון של 2TB שמחובר לרשת ללא מחשב פעיל. או כמובן 1TB וגיבוי 1:1 של הנתונים - RAID1.

פתרון מורכב יותר הוא שימוש ב-RAID 10 כלומר, שימוש במחשב שולחני, בעל 4 כוננים קשיחים של 500GB. שימוש בפונקציה הנ"ל תאפשר לך 1TB של אחסון זמין ככונן אחד וגיבוי שלו 1:1, כלומר, שילוב בין RAID 0 לבין RAID 1.

יש לקחת בחשבון שבכל אפשרות שתבחר ישנם יתרונות וחסרונות. לדוגמה כאשר אתה מחשב את הכונן ישירות לרשת הביתית, הנך חוסך באופן משמעותי את צריכת החשמל בבית, כאשר תלוי איזה מחשב יש לך, אבל זה יכול להסתכם גם בכ-40-50 שקלים בחודש.

benzizbit
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

תודה בן - לא חשבתי בכיוון של לקנות ראוטר 11N אבל אולי זה באמת רעיון טוב. האם זה אומר שאני צריך להחליף את כרטיסי הרשת בכל המחשבים?
...
רוב הסיכויים שכן - אבל אצה צריך לבדוק אם מתאמי הרשת תומכים ב 11N (אולי יהיה לך מזל והם כן :wink: )

רק שהיה ברור אני ממליץ לך להשתמש ב WIFI רק עבור מחשבים ניידים(כדי שהרשת שלך תעמוד בדרישות סרט HD לכמה מחשבים ביחד) -
וכמו שאמרתי קודם -
ואתה צריך ללימוד על WIFI - לחפש ערוצים טובים ופנויים ...
...
כלומר כבלים ברשת 1Gלנייחים וWIFI 11N לניידים ואתה מסודר.

לגבי file server,
אני הייתי הולך על דיסקים במחשב אחד (זה שבסלון) לשימוש היום יום, ודיסק חיצוני גדול לגיבוי הדברים החשובים, זכור שאתה רוצה שדיסק הגיבוי יהיה גם מנותק מן החשמל ומהרשת וששום דבר לא יקרה לו. שאתה רוצה לגבות חבר וזו - יותר זול יותר אמין.
לגבי החשמל- אם המחשב שבסלון לא עובד כל הזמן ואתה רוצה שהוא ילך לישון (כדי לחסוך בחשמל) קנפג אותו ל - WO LAN -ושלום על ישראל

בהצלחה

טלוש
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

רק הבהרה קטנה - WO LAN = WAKE ON LAN. כלומר כאשר יש פנייה למחשב דרך הרשת המחשב מתעורר וחוזר למצב שינה לאחר סיום העברת הקבצים או הפעולות הנדרשות. הכל עניין של הגדרות במערכת ההפעלה וב-BIOS.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”