כבל הזנת מתח רשת למגבר/CD

כבלים, מתאמים, מחברים, מפצלים, מעמדים וכו'
sashakrik פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 113
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

הובא לידעתי שכיום ניתן לרכוש כבל אשר משמש לצורך הזנת מתח רשת למגבר או CD במחירים של מאות שקלים כאשר את אותו הכבל גם ניתן לרכוש ב- 10 שקלים.
האם יש הבדל באיכות הסאונד בין מערכת שכבלי ההזנה שלה עולים 10 שקלים לבין אותה המערכת שמוזנת עם כבלים ב- 500 שקלים ?

בברכה,
אלכס.

cavi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2673
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #2 

היי! :)
ההבדל קיים, יותר קל לשמוע את ההבדל כשהרמה של המערכת גבוהה יותר..

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46404
נתן תודות: 1967 פעמים
קיבל תודות: 5081 פעמים

שליחה #3 

אין הבדל, בשום רמת מחיר.

הנה מאמר מצויין שפורסם לפני מספר ימים בודד על מיתוסים ואגדות שונות בתחום האודיו:
http://www.audioholics.com/news/editori ... nd-legends

Eyal_W
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 7639
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #4 

זיו אני כרגיל לא מתפלא.
תזכורת ....
זיו נכנס בתערוכה האחרונה לחדר של לוני .
התוצאה היתה זוועה , כמובן שאני הסכמתי איתו .
לאחר מעט עזרה והחלפת כבלים אני בטוח שאת התוצאה הרגישו המבקרים .

זיו הנחרצות שלך נובעת מחוסר היכולת שלך להיפתח , אל תתחבא מאחורי מאמר כזה או אחר.
לא בכל סטאפ ובכל קונפםיגורציה ניתן להרגיש הבדל , אך הוא קיים וקיים בגדול.

פרט נוסף הוא שלא תמיד מה שעולה יותר עושה טוב יותר .....
לעיתים כבלים יכולים לקלקל , כבר ניתקלתי בסטאפים שהחלפת כבל שעלה מאות ואלפי דולרים הוחלף בכבל קומקום והתוצאה היתה טובה יותר.
וכמובן ההפך , לעיתים ע"מ להגיע לשיפור נידרת השקעה.
ולפותח השרשור
מה שאני כן יכול להמליץ לך זה ללכת אחרי האוזניים שלך ולא אחרי מותגים ואפקט החברה .
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.

: Amarra Dealer

http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #5 

Eyal_W,
תודה על הניתוח המעמיק מהיכן נובע הידע שלי.

[left]
"I refuse to prove that I exist," says God, "for proof denies faith, and without faith, I am nothing."
[/left]
The Hitchhikers Guide to the Galaxy, Douglas Adams

Multimediaman
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 679
נתן תודות: 64 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #6 

אז אולי באמת במקום לנתח איש את רעהו פסיכולוגית (מה שגם יכול להיות מעניין אך בדרך מוביל לפיהוק) נמשיך בנושא :) .....
אני בטוח שבתערוכה עשו יותר מלהחליף כבל חשמל ל CD. וחבל לכרוך את מידת ההשפעה של כבלים לרמקולים, אינטרקונקטים וכבלי חשמל, כאילו מדובר באותו עניין בדיוק. הם לא, וזה די מעליב את האינטיליגנציה לטעון בפורום כזה (אף אחד כאן לא טיפש במיוחד) שדינם אחד.
אגב לטעון שמישהו מדמיין סידרתי של מה שהוא שומע (כי אין הבדלים) זה גם לא שיא הנחמדות.

למשל , הרעיון של חשמל נקי או חשמל מלוכלך הוא באמת קצת מוזר לאוזני. ולכן להוציא כסף גדול על כבל מתח נראה לי קצת מיותר. לעומת זאת, מנסיון אישי שלי התרשמתי שאינטרקונקט איכותי במיוחד נתן יתרון מסויים ביחד לאינרקונקט מעפן (הכי זול שקונים בהום סנטר).
"מי שנדפק פעם אחת כבר לא יכול להיגמל מזה"

Eyal_W
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #7 

דיון הכי עתיק בעולם ... אולי יותר מ רחב.

כל שנותר לי להגיד בשלב הזה.
אני מאושר בשביל אלו שלא שומעים הבדל ואפילו קצת מקנא ... הרי טיפשי לשים יותר מ 1000 $ על כבל לא ...
מצד שני
חבל אתם מפסידים חוויה שאין לה הסבר אמפירי .

פרטים

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #8 

Multimediaman,
דווקא לטעון שקיימים הבדלים זה לדעתי העלבת אינטיליגנציה.

Multimediaman
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #9 

אייל, דווקא יש לא מעט הסברים לרוב הרכיבים באלקטרוניקה בידורית. אמירה כמו "אין הסבר אמפירי" או כמו שחבר שלי טוען שהוא "מרגיש" או "מאמין" דווקא מוזילה את הטיעון בזכות תרומתו של הכבל. מה גם שכבל אינטרקונט הוא לא כבל חשמל. יש דרכים לטיפול המערכת חשמל, אבל אני לא בטוח שחלק גדול מהפתרונות שמוצעים הם לא שרלטנות צינית.

למשל, הנה דוגמא לדברי
http://www.audiojunkies.com/blog/1197/v ... fit-margin

אני בטוח שהם רחוקים להיות היחידים, ואני עוד יותר בטוח שאנשים נשבעו שהכסף שהם השקיעו ברמאות הזו היתה השקעה מעולה.

Eyal_W
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #10 

נו טוב שכנעתם אותי ... :lol:

פרטים

Multimediaman
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #11 

ziv_r כתב:Multimediaman,
דווקא לטעון שקיימים הבדלים זה לדעתי העלבת אינטיליגנציה.
...
ובכן, האינטיליגנציה שלי כבר חסינת עלבונות (אני נשוי + חמות פולניה :mrgreen: ) אבל השאלה היא האם אתה מתייחס לכבלי חשמל באותו דין שאתה מתייחס לאינטרקונקטים.

גם אני מחזיק בדיעה שאם רשת החשמל כל כך מחורבנת אז המטר האחרון לפני המכשיר, לא ישנה את התמונה.
אבל האם אתה מוכן להתייחס לתפיסה שכבל גרוע (דק, ארוך ומחומר ירוד) כן משפיע? כלומר, אם תחבר לרמקולים הקדמיים שלך שני כבלים 20 מטר, זולים מהומסנטר, בעובי 0.75 לא יהיה שום הבדל אודיובילי?

Multimediaman
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #12 

Eyal_W כתב:נו טוב שכנעתם אותי ... :lol:
...
אייל, קודם כל צחוק יפה לבריאות, אם כי חמקה ממני הסיבה למוטיבציה שצריכה להיות לי, לשכנע אותך במשהו. אם האושר שורר במעונך אז מבחינתי שופר מאזן האנרגיה ביקום.

ועוד דבר, לדעתי, בדיונים מסוג זה, המוטיבציה השכיחה היא לא לשכנע צד כלשהו באמת אודיובילית שגיבה, אלא להוכיח צד כלשהו כטועה ופתי. דבר שאני מקווה שמעניין אותך בערך כמו שהוא מעניין אותי.
ואידך זיל גמור

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #13 

Multimediaman,
אם הכבל תקין - כמובן שלא יהיה שום הבדל שמיע, בשום סוג של כבל אשר משמש לאודיו, אם זה כבל לרמקולים או מחבר.
אבל למה להסתמך רק על מה שאני אומר?
לא תמצא שום עדות מכתבים על שינויים שמיעים מכבלים באף אתר אודיו\וידאו שאיננו מבוסס על וודו.

לגבי ההערה האחרונה שלך, אני מקווה שזו באמת לא המטרה שלשמה אתה עונה מעל דפי הפורום.

vitalyi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2594
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #14 

ziv_r כתב:אין הבדל, בשום רמת מחיר.
הנה מאמר מצויין שפורסם לפני מספר ימים בודד על מיתוסים ואגדות שונות בתחום האודיו:
http://www.audioholics.com/news/editori ... nd-legends
...
המאמר פשוט מגוחך (אם לא לאמר - מטופש). אינני רוצה לשפוט על השפעת כבלי מתח – כי לא ניסיתי (עדיין). ככלל, ברור לי שכבלים לא יכולים "להישמע" – אבל הם בהחלט משפיעים על סאונד של המערכת כולה ברמת הפרמטרים הפיסיקליים שלהם. מי שטוען אחרת – או שהוא נטול שמיעה מוסיקלית, או שלא שמע מערכת ברמה גבוהה. בתור חומר למחשבה – מצטט קטע מהתדריך של הרמקולים B&W מסדרה **8:
[left]Choose your electronic equipment and interconnecting cables with care...
At low frequencies, the DC resistance of the cable is the dominant factor and you should choose a gauge of wire sufficient to achieve the impedance requirements over the length of cable you need to use. At mid and high frequencies the inductive component of the impedance can dominate the DC
resistance. This and other properties influenced by the detailed construction of the cable become important. Ask your dealer for advice on the best cable for your needs.[/left]
...
אני חושב שמהנדסי B&W מבינים בסאונד "קצת" יותר מהליצן שכתב את המאמר.
ויטלי

Multimediaman
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #15 

לגבי ההערה האחרונה, קרא שנית.

לגבי כבל, התקדמנו, אתה השתמשת במונח "תקין".
אם תואיל להתייחס לרעיון נוסף. אני לא ממש מבין בטכנולוגיות כבלים, אבל. מאחר וכבל (לא מדבר יותר על כבל מתח, אין לי מה להוסיף) הוא מוליך אשאל אותך:
אם יש שני כבלים תקינים, אבל יש להם תכונות חשמליות שונות ( התנגדות, קיבוליות, טווח היענות תדרים רלונטיים 10HZ - 20KHZ וכו... שונות ) המערכת לא תשקף זאת? בשום מקרה ובשום אופן?

לצורך הדיון, לדעתי כבל שעולה 50 ש"ח יכול להתאפיין באותם נתונים כמו כבל ב 5000$, ובמקרה זה הם יישמעו אותו דבר.

Multimediaman
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #16 

ויטלי:
"אני חושב שמהנדסי B&W מבינים בסאונד "קצת" יותר מהליצן שכתב את המאמר"

זה לא בהכרח טיעון רלונטי.
אני יכול לתת לך מאמר חריף הרבה יותר שתומך בעמדתו של זיו ללא עוררין.
המאמר נכתב ע"י מהנדס במקינטוש (לא פחות ולא יותר) וגם הם לא בדיוק "ירוקים" בתחום.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #17 

Multimediaman,
נדמה שהשרשור הולך שוב לכיוון של ויכוחים בין אסכולות שונות. אין טעם שאחזור על מילים שכבר נאמרו, זהו ויכוח עתיק אשר לא הולך לשום מקום.
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 186#184186

vitalyi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2594
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #18 

Multimediaman כתב: אני יכול לתת לך מאמר חריף הרבה יותר שתומך בעמדתו של זיו ללא עוררין.
המאמר נכתב ע"י מהנדס במקינטוש (לא פחות ולא יותר) וגם הם לא בדיוק "ירוקים" בתחום.
...
אולי זה היה המהנדס שפתרו אותו מהחברה בגלל אי- התאמה למקצוע :lol: ? הרי ההבדלים בסאונד כל כך שמיעים בהחלפת כבלים - כמובן, בתנאי שרמת הרכיבים של המערכת הינה גבוהה .
ויטלי

Multimediaman
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #19 

אההה כן ... אסכולות......
זה באמת יותר נוח מלענות ב: "כן" "לא" או "אני לא יודע" לשאלה פשוטה וישירה. :wink:

יאללה אחי,
שתהיה לכולנו שבת נעימה ומוסיקלית :)

Multimediaman
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #20 

vitalyi כתב:
Multimediaman כתב: אני יכול לתת לך מאמר חריף הרבה יותר שתומך בעמדתו של זיו ללא עוררין.
...
אולי זה היה המהנדס שפתרו אותו מהחברה בגלל אי- התאמה למקצוע :lol: ? הרי ההבדלים בסאונד כל כך שמיעים בהחלפת כבלים - כמובן, בתנאי שרמת הרכיבים של המערכת הינה גבוהה .
...
ויטלי, לא פיטרו את המהנדס, ואני לא מסוגל לנחש מה טיב הקשרים שלו עם מקינטוש היום.
את ההדגמה של מגברי מקינטוב אקזוטיים עם כבלים פשוטים (משהו כמו דולר למטר) ערך מר גורדון גאו. שהוא נשיא החברה (מקינטוש) כלומר הוא זה שמפטר ולא מפטרים אותו.
אבל עזוב שטויות, הנה קישור למאמר, קרא את כולו,
http://www.roger-russell.com/wire/wire.htm
הוא מעניין מאוד.
ואגב מטרתי היא לעניין אחרים (ואת עצמי) ושום אחת אחרת (אני לא ייבואן או יצרן של כבלים ... הלואי :lol: )
נערך לאחרונה על ידי Multimediaman ב 01/08/2008 0:31, נערך פעם 1 בסך הכל.

שלח תגובה

חזור אל “כבלים ואביזרים”