לאחר כמה נסיונות כיול בסיסי למקרן שלי אשר לא צלחו במיוחד החלטתי לעלות ליגה ולנסות לכייל בעזרת אמצעי מדידה.
לאחר הגדרת תקציב לכל העניין (חיישן + תוכנה) וסקר שוק נוצרה רשימת קניות, ובתור התחלה הוזמן החיישן - EyeOne Display 2, וזה נשאר מיותם מזה כחודשיים (עד אתמול) עקב היותי עצל לא קטן.
חבר שלי אשר רכש טלויזית LCD ברזולוצית Full HD התקשר אלי ואמר שלדעתו המסך לא מכוון כמו שצריך - זו היתה ההזדמנות להפסיק להתעצל ולראות איך כל העסק עובד והאם שרפתי 250$ (בתור התחלה, עדיין לא התפנתי לרכוש את התוכנה) לחינם או לא.
הגעתי אליו עם ציוד המדידה, המחשב הנייד שהותקנה עליו תוכנת ColorHCFR בשביל הכרות ראשונה עם העסק וכמובן Test Patterns מתאימים.
ראשית בוצעה התאמה בין הסיגנל וטווח הצבעים שה-HTPC מוציא לבין מה שהמסך מצפה לקבל. לפי תשובה שקיבלתי מעפר באחד השרשורים, בה הומלץ לעבוד ב-Full range, ה-HTPC והמסך כוונו שניהם על Full range.
כאן המצב כמעט ולא השתפר, לפי דעתי המצב לא השתפר כי זו היתה האחרונה שבבעיות.
לאחר מכן פצחנו במדידות ה-Pre calibration ואז התברר כמה המצב עגום.
בסופו של שלב הכיוונים הגענו למצב דיי טוב (כולל ערך גאמה ברמה הטובה ביותר שאפשר היה להגיע עם מסך בעל אפשרויות כיול כל כך מוגבלות, או לפחות הרמה הכי טובה שאני כמתחיל הצלחתי להביא את המסך אליה) למעט Grayscale, שם למסך אין שום אופציה של כיוון צבעים מלבד ה-Presets שהוא מגיע איתם.
בתחום ה-Grayscale הירוק והאדום היו טובים מאד אך הכחול מעט גבוה (סביבות ה-7200K).
בסיום התהליך החבר, אשר אינו וידאופיל כלל, ואין לו שום מושג בתחום אמר שהתמונה השתנתה פלאים. אני כמובן שותף לדעה זו.
אז זהו, זה היה הכיול ה-so called מקצועי הראשון שלי (אחרי הכל, Grayscale לא היה אפשר לכייל מעבר לבחירת ה-preset הקרוב ביותר לאופטימלי).
חשיבות הכיול - מסקנה של מתחיל לאחר נסיון
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78806
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5382 פעמים