חיבור וידאו לוידאו דרך רסיבר

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
lir1000 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 86
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שאלה עקרונית שמטרידה אותי

מקובל היום שכאשר יש רסיבר קולנוע ביתי שיש לו כניסות וידאו .מחברים את כל המכשירים דרך הרסיבר .
אני לא מבין למה ?
לדעתי יש לכך רק חסרונות
1 חיבים להדליק את הרסיבר בכדי לראות תמונה
2 האיכות יורדת בעקבות שירשור של חיבורים
3 מחברים DVD בקומפוזיט במקום בקומפוננט
4 כנל לגבי ממיר כבלים קומפוזיט במקום סקארט או SV

האם מה שכתבתי נכון או שאני מפספס משהו?

אני מדבר על מסך LCD או פלסמה מרובת כניסות
ועל רסיבר שיש לו כניסות וידאו קומפוזיט

אני לא מדבר על רסיבר שעושה UPSCALING לקומפוננט או HDMI

פשוט נתקלתי כבר כמה פעמים באנשים שאמורים להבין בנושא שחיברו כך

אצלי חיברתי את הממיר ישר למסך בחיבור SV
את הDVD ישר למסך בקומפוננט
ולשניהם חיברתי קול גם ישירות למסך וגם דרך הרסיבר

בצורה זאת יש לי את האפשרות לראות ולשמוע לפי בחירתי גם בצורה רגילה וגם דרך הרסיבר

מעונין לשמוע חוות דעת

תודה

איינשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8560
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 394 פעמים

שליחה #2 

מה שכתבת לא מדוייק.
קודם כל בהרבה מקרים מבצעים גם חיבורים ישירים בין מכשירים למסכים ולא רק דרך רסיבר. בנוסף, רסיברים סבירים מהשנים האחרונות תומכים בפורמטי וידאו מתקדמים יותר מקומפוזיט (S-VIDEO בטח, והיום כבר דרך HDMI).

מהתיאור שנתת, נראה שבמקרה שלך אתה ביצעת את החיבורים בצורה מיטבית בהינתן היכולות של הרסיבר שלך...
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #3 

קודם כל, אין חוקים, קרי, אם בקונפיגורציה מסויימת, העברה דרך הרסיבר פוגעת באיכות (כמו במקרה של רסיבר שממתג רק קומפוזיט) אז בהחלט אתה צודק, רק שדבר כזה כבר לא מתקיים כבר שנים.....

אם תעשה חיפוש לתשובות שנתתי בתחילת דרכו של האתר, אתה תראה שבאמת המלצתי לחבר וידאו ישירות ולא להתפשר על המכנה המשותף הנמוך של כל החיבורים (בד"כ קומפוזיט), אך כיום, עם יכולות ה-UPSCALING וה-UPCONVERTING חיבור דרך הרסיבר דווקא עלול לשפר את האיכות ולבטח לשפר את הנוחות (שלט אחד שממתג את הכל ולא צריך להעביר כניסות ברסיבר וגם במסך וכו').

לשאלותיך:

1. ברור, גם ככה מדליקים אותו בשביל לשמוע, לא? אם אתה שומע דרך הרמקולים של המסך, אז למה בכלל רסיבר מלכתחילה? או שאתה מנסה לחסוך במשהו?

2. לא בהכרח, כמו שאמרתי, האיכות יכולה להשתפר ולכל הפחות לא להשתנות כלל.

3. למה? כמעט כל רסיבר היום יודע למתג קומפוננט ואפילו ,HDMI., שוב, אם הרסיבר לא מסוגל למתג קומפוננט, אז כמובן שלא חייבים לעבור דרכו ואז כדאי לחבר ישירות.

4. חיבור הממיר אכן טיפה יותר בעייתי. אין רסיברים עם SCART, אולם עם SVIDEO וקומפוננט יש. אצלי הממיר מחובר לרסיבר מ-SCART לקומפוננט דרך טרנסקודר וזהו.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

lir1000 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 86
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #4 

לדעתי זה די מסורבל לעבוד עם הרסיבר במיוחד כשיש ילדים בבית שרוצים לראות ערוץ הילדים :lol: ובשביל זה להדליק את הרסיבר זה אומר 4 טלפונים לאייך עושים את זה

עכשיו לשאלה
ראיתי אצל חבר שמחובר דרך רסיבר שאמור לעשות UPSCALING ל HDMI
אבל בכדי להיות פייר עם עצמי ואיתו לא ראיתי שום שיפור באיכות התמונה .אפילו להיפך
חיברנו את המכשיר גם ישירות למסך וגם דרך הרסיבר ב HDMI .והתמונה ישירות היתה יותר טובה לדעתי .למרות שלא אמרתי לו את זה בכדי לא לבאס אותו :lol:

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”