חיברתי את המחשב ל LCD באמצעות כאבל HDMI > HDMI. שמתי לב שב Media Center המעבר בין תפריטים ושיטוט שם ממש איטי לעומת החיבור ללא HDMI (לדוג' VGA, Component).
למה הכוונה איטי? האם במסך "המהיר" זה עובד מאייקון לאייקון בבת אחת ובשני כאילו יותר לאט וחלק יותר עם אנימציה?אם זה המצב, דווקא איפה שיש מעבר חלק ואיטי יותר זוהי פעולה תקינה.
ודא שהחיבור שאתה עובד איתו מוגדר בלשונית ה-Settings (אני מניח ש"הגדרות") של הגדרות התצוגה (איפה שמופיעים המסכים) כחיבור יחיד שעובד. כלומר, אתה צריך לוודא שאחד המסכים הוא Disabled והשני, זה שאתה מחבר אותו, הוא Enabled. ייתכן שזו הסיבה לבעייה (אחד המסכים עובד עם DirectX והשני לא).
אני לא יודע כל-כך איך להסביר, אז העליתי סרטון שמדגים בדיוק מה הבעיה. אפשר לראות שם שהסרט כאשר יש תפריט מעליו איטי בעצם, וכנ"ל התפריט (המעבר כן חלק, אך איטי ומקוטע מהרגיל), וכאשר אין תפריט - הסרט תקין.
לדעתי זה משהו שקשור ל-DirectX ו/או דרייבר כרטיס מסך. לא נראה לי כמו בעיית מקודדים. לי זה נראה כמו אנימציה שלא משתמשת ב-DirectX של כרטיס המסך מסיבה כזו או אחרת. אולי בגלל אי שימוש ב-Overlay (נחוץ בשביל תצוגת תפריטים מעל ניגון מדיה).
נסה לחפש בהגדרות המתקדמות של ATI הגדרות שקשורות ל-Overlay, ותראה אם אפשר לקבוע שם מסך שישתמש ב-Overlay.