אונקיו 606 - תהיה ואזהרה לקונים
-
DanDan
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 111
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
שלום רב,
אחת התכונות של האונקיו החדש היא שהוא יודע לבצע Upconvert לוידאו.
עם זאת, במדריך שלו כתוב במפורש שתכונה זו עובדת רק לוידאו שמגיע מהכניסות האנלוגיות, ולא מכניסות ה- HDMI.
המשמעות היא שבשביל לנצל תכונה זו (שמטרתה הרי לשפר איכות), צריך דווקא לפגוע באיכות הוידאו שנכנס אליו ולהעביר אליו אנלוגית גם כשאפשר דיגיטלית. זה לא מובן לי.
רציתי קודם כל ליידע את הרוכשים הפוטנציאליים (ואני יודע שיש הרבה כאלה), ושנית לשאול אם למישהו יש רעיון מדוע זה כך ומה ניתן לעשות.
אחת התכונות של האונקיו החדש היא שהוא יודע לבצע Upconvert לוידאו.
עם זאת, במדריך שלו כתוב במפורש שתכונה זו עובדת רק לוידאו שמגיע מהכניסות האנלוגיות, ולא מכניסות ה- HDMI.
המשמעות היא שבשביל לנצל תכונה זו (שמטרתה הרי לשפר איכות), צריך דווקא לפגוע באיכות הוידאו שנכנס אליו ולהעביר אליו אנלוגית גם כשאפשר דיגיטלית. זה לא מובן לי.
רציתי קודם כל ליידע את הרוכשים הפוטנציאליים (ואני יודע שיש הרבה כאלה), ושנית לשאול אם למישהו יש רעיון מדוע זה כך ומה ניתן לעשות.
Upconvert לא משפר איכות, הוא רק מעביר את האות לדיגטלי. אל תבלבל עם Upscale
לוידאו שכבר דיגטלי אין מה לעשות Upconvert , המושג לא מעיד על שיפור איכות (בלי להכנס לדיון של ההשפעה של מעבר לדיגלטלי על האיכות)
לא צריך להכניס שום דבר אנלוגית אם אפשר דיגטלית
הייתי שמח לנסות להבהיר יותר אם תפנה אותי לי לעמוד הנכון במדריך (יש לי 606)
אין כאן מה ליידע רוכשים פוטנציאלים ולגבי מה ניתן לעשות ... לא צריך לעשות כלום, הכל תקין
לוידאו שכבר דיגטלי אין מה לעשות Upconvert , המושג לא מעיד על שיפור איכות (בלי להכנס לדיון של ההשפעה של מעבר לדיגלטלי על האיכות)
לא צריך להכניס שום דבר אנלוגית אם אפשר דיגטלית
הייתי שמח לנסות להבהיר יותר אם תפנה אותי לי לעמוד הנכון במדריך (יש לי 606)
אין כאן מה ליידע רוכשים פוטנציאלים ולגבי מה ניתן לעשות ... לא צריך לעשות כלום, הכל תקין
אני לא מול המכשיר כרגע אבל ב Hardware Setup יש לך HDMI ושם אתה יכול להגדיר לו באיזה רזולוציה להוציא את האות, לא מכיר דרך לשנות את זה לפי הכניסה.
בDefault לדעתי הוא עושה Upscale ל 1080ו (אני מתכוון שאם לא שינת לו את ההגדרות)
אם רואים טוב ואתה מרוצה אל תשנה כלום
בDefault לדעתי הוא עושה Upscale ל 1080ו (אני מתכוון שאם לא שינת לו את ההגדרות)
אם רואים טוב ואתה מרוצה אל תשנה כלום
-
DanDan
-
- חבר פעיל מאוד

שבלול,
התבלבלתי בניסוח ההודעה. התכוונתי ל- Upscale וכתבתי בטעות Upconvert.
כל מה שכתבתי תקף. הוא לא מבצע Upscale אם הכניסה היא HDMI. לשם המחשה - אם יכנס 480i בכניסת HDMI, אין שום דרך שיבוצע Upscale ל- 1080i.
ראה טבלה בעמוד 102 במדריך למשתמש (זה גם כתוב בעוד מקומות).
כל מה שכתבתי תקף. הוא לא מבצע Upscale אם הכניסה היא HDMI. לשם המחשה - אם יכנס 480i בכניסת HDMI, אין שום דרך שיבוצע Upscale ל- 1080i.
ראה טבלה בעמוד 102 במדריך למשתמש (זה גם כתוב בעוד מקומות).
יש לך משהו שמכניס 480i ב HDMI ?DanDan כתב:שבלול,
ראה טבלה בעמוד 102 במדריך למשתמש (זה גם כתוב בעוד מקומות)....
עדיין, אני ממש לא רואה בזה מטרד או סיבה לאזהרה. (אם התמונה כבר דיגטלית אני מניח ששינוי הרזולציה שלה יהיה דומה להגדלת רזולציה של תמונה בפוטושופ או תוכנות אחרות, לא משהו שמציג שיפור)
באיזו סיטואציה זו בעיה מבחינתך ?
-
DanDan
-
- חבר פעיל מאוד

שבלול,
אתן דוגמה (סתם משהו שעולה לי לראש, בטח יש עוד הרבה סיטואציות):
נניח שיש לי DVD עם יציאת HDMI (יש המון כאלה), וה- Upscaling שהוא מבצע הוא גרוע (וזה בדרך כלל המצב) ואני רוצה להשתמש בזה של המגבר (הוא אמור להיות לא רע) - אני לא יכול.
אני לא מבין את ההגיון במגבלה הזו, ואני לא רואה דרך לעקוף את זה. רעיון?
שאלה אחרת למי שיודע - איך ה- Upscale של ממירי HD של HOT/YES, לערוצים הרגילים ?
אם הם פחות טובים מזה של ה- 606, אז הנה לך דוגמה הרבה יותר משמעותית. במקרה כזה אפשר היה לתת למגבר לבצע את ה- Upsacle במקום לממיר.
אתן דוגמה (סתם משהו שעולה לי לראש, בטח יש עוד הרבה סיטואציות):
נניח שיש לי DVD עם יציאת HDMI (יש המון כאלה), וה- Upscaling שהוא מבצע הוא גרוע (וזה בדרך כלל המצב) ואני רוצה להשתמש בזה של המגבר (הוא אמור להיות לא רע) - אני לא יכול.
אני לא מבין את ההגיון במגבלה הזו, ואני לא רואה דרך לעקוף את זה. רעיון?
שאלה אחרת למי שיודע - איך ה- Upscale של ממירי HD של HOT/YES, לערוצים הרגילים ?
אם הם פחות טובים מזה של ה- 606, אז הנה לך דוגמה הרבה יותר משמעותית. במקרה כזה אפשר היה לתת למגבר לבצע את ה- Upsacle במקום לממיר.
אל תשכח שדיסק DVD נורמלי לרב יגיע עם mpeg2 תקני ברזולציה של 720-480 (ל PAL) [עד כמה שאני יודע] והdecoder החומרתי דווקא ברב המקרים יידע לעשות מצויינת בהעברת התמונה לרזולציה הרצויה.
בכל אופן אל תשכח שה 606 הוא רסיבר של 400$ , אל תבנה יותר מידי על מעבד הוידאו שלו.
ממה שאני שמתי לב עד עכשיו הupscale שלו ממש לא מציאה גדולה
(מזכיר לי שרציתי לפתוח אשכול עם שאלות בנושא)
בכל אופן אל תשכח שה 606 הוא רסיבר של 400$ , אל תבנה יותר מידי על מעבד הוידאו שלו.
ממה שאני שמתי לב עד עכשיו הupscale שלו ממש לא מציאה גדולה
(מזכיר לי שרציתי לפתוח אשכול עם שאלות בנושא)
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46442
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5088 פעמים
שבלול,
תיקון קל, PAL הינו 720x576
DanDan,
כמו ששבלול רשם לפני, זהו רסיבר של $400 ולכן חייבים להכניס כל מיני פשרות כמו רגליות גומי, מחברים כסופים ולא מוזהבים, Upscale עד ל 1080i ולא 1080p ועוד.
לא יודע אם כותרת השרשור מתאימה כל כך, זו לא אזהרה, זה פשוט ציון עובדה על ה Spec של המוצר. באותה מידה יכולת לפתוח שרשור עם הכותרת "אזהרה, ה DENON AVR-1708 לא יודע להעביר אודיו מעל מחברי ה HDMI שלו".
תיקון קל, PAL הינו 720x576
DanDan,
כמו ששבלול רשם לפני, זהו רסיבר של $400 ולכן חייבים להכניס כל מיני פשרות כמו רגליות גומי, מחברים כסופים ולא מוזהבים, Upscale עד ל 1080i ולא 1080p ועוד.
לא יודע אם כותרת השרשור מתאימה כל כך, זו לא אזהרה, זה פשוט ציון עובדה על ה Spec של המוצר. באותה מידה יכולת לפתוח שרשור עם הכותרת "אזהרה, ה DENON AVR-1708 לא יודע להעביר אודיו מעל מחברי ה HDMI שלו".
- Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3390
- שם מלא: יהושע גומא
- קיבל תודות: 20 פעמים
קניתי השבוע רסיבר של הרמן קרדון, AVR 255 שעולה גם הוא (לפני הנחה) בסביבות 4,000 ₪. לבד מאיכות ה- Upscalling המדהימה שלו, הוא עושה את זה גם לכניסות HDMI . אני מעדיף שהרסיבר הזה יבצע את ה- Upscalling מאשר הממיר של יס HD או הנגן DVD פיוניר DV-410 – משום שהרסיבר עושה את זה הכי טוב ובאיכות מעולה.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46442
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5088 פעמים