דגימה שדגמתי בלילה בעודי עורך ועושה המרות והקלטות החלטתי להעלות עבורכם דגימה ,
מצפה לשמוע מכם דעה , וגם הערות בונות אם יש וכמובן שיתקבלו בברכה.
אפשר לציין מ 1-10 את שביעות רצונכם מהדגימה
כש 1 זה הציון הכי נמוך ו -10 זה הכי גבוהה עם נימוק למה ציינתם את הציון שבחרתם לציין.
הקובץ TTT נשמע בסדר. העיבוד שאתה עושה להקלטה לא כל כך שומרת על היחסים בתחום הדינמי של התקליט. אני לא יודע מה אתה מפעיל במיקסינג (אולי קומפרסור אולי NOISE GATE). יש צמצום של התחום הדינמי כלפי מעלה. ההקלטה נשמעת בסדר על אף שהייתי מוריד איזה 2-3DB בתדרים מ10KHZ ומעלה (הדרגתית, 0DB ב-10KHZ עד 3DB ב20KHZ). תנסה להתאפק מלעשות מיקסינג אגרסיבי. הציון שלי 8.5
הקובץ QQ נשמע מקומפרס חזק יותר מהקודם. כל ההערות של TTT רלוונטיות לכאן. יש תוספת של ECHO שפוגמת ולא נראה לי שהיא אופיינית למה שיש על התקליט. הציון שלי 7.
שאלה איך אתה מפלטר את הקליקים והפופים? יכול להיות שפה הבעיה. אם אתה משתמש ב-NOISE GATE כדי להיפטר מהם אתה עלול לפגוע בחלקים החלשים של הסיגנל כולל הרמוניות בעוצמות חלשות שאינן משתחזרות לצליל המקורי. אמנם ההקלטה נשמעת "נקיה" אבל לא בדיוק כפי שהיא מודפסת על הויניל. ב-NOISE GATE צריך להשתמש במידה מדודה מאוד.
אני מקווה שההערות שלי עוזרות לך (לא שאני גאון גדול, אבל זאת דעתי וזה עניין של טעם).
חנן,
מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!
הקובץ QQ נשמע מקומפרס חזק יותר מהקודם. כל ההערות של TTT רלוונטיות לכאן. יש תוספת של ECHO שפוגמת ולא נראה לי שהיא אופיינית למה שיש על התקליט. הציון שלי 7.
שאלה איך אתה מפלטר את הקליקים והפופים? יכול להיות שפה הבעיה. אם אתה משתמש ב-NOISE GATE כדי להיפטר מהם אתה עלול לפגוע בחלקים החלשים של הסיגנל כולל הרמוניות בעוצמות חלשות שאינן משתחזרות לצליל המקורי. אמנם ההקלטה נשמעת "נקיה" אבל לא בדיוק כפי שהיא מודפסת על הויניל. ב-NOISE GATE צריך להשתמש במידה מדודה מאוד.
אני מקווה שההערות שלי עוזרות לך (לא שאני גאון גדול, אבל זאת דעתי וזה עניין של טעם).
...
חנן לגבי קובץ QQ השני מהנגלה הראשונה שהעלתי יש בו תוספת ECHO במקור כלומר בתקליט עצמו לגבי קימפרוס ו-NOISE GATE היו חזקים לצורכי ניקוי אם תשם לב העלתי עוד לינק חדש אחרי כמה הודעות בו השתמשתי פחות ב-NOISE GATE אך הניקוי בו מופחת בכדי לא לפגוע בהרמונויות אם כי תרגיש בניקוי הוא דיי יסודי יחסית לקודמים הזזתי כמה כפתורים..תנסה להקשיב לקובץ החדש שהעלתי (דגימה שלישית) תן תגובתך יום רביעי אני יעלה שוב עוד כמה דגימות וארכז את כולם בהודעת המפתח הראשונה בתחילת השירשור כל זאת לצורכי הסדר הטוב ואקרא להם בשמות כך יוכלו חברי הפורום לעיין בלינקים לפי סדר (הדגימה המדוברת נקראת דגימה שלישית) שם לב.
המשך נעים.
דווקא את מה שהכי קרוב אלינו - אנחנו לא מצליחים לראות.. .
הדגימה השלישית קצת יותר טובה משתי הראשונות. חסרים בסים נמוכים מה-50HZ ומטה. זה נשמע כמו אחרי סינון חזק של SUBSONIC FILTER. אולי התקליט הוא ככה במקור, אני לא יודע. עוד איזה 6DB תוספת בין 20HZ ל-50HZ היו מיטיבים עם המיקסינג.
עכשיו לגבי ניקוי הרעשים מהתקליט. אם אתה רוצה עבודה מהירה אינסטנט אז ה-NOISE GATE הוא פתרון (מתאים יותר לרמות של DJ). גם ה-POPS & CLICKS FILTER הוא פתרון. אבל אם אתה רוצה לעשות עבודת ניקוי ברמה של אולפן הקלטות אז חייבים לעשות את כל הסינונים הללו במידה המינימלית. להשתמש באלגוריתמים של הסינון תוך כדי בדיקה הפוכה. ולמה אני מתכוון? אם יש לך אפשרות לשמוע את מה שהמסננים הורידו אתה תוכל לשמוע בבירור את מה כיסחת מהמקור. האפשרות הזאת קיימת ב-SOUNDFORGE של SONY. אם אתה עושה את כל הפילטריזציה בעזרת הציוד בחומרה הבעיה היא יתר חמורה כי לא ניתן לשמוע את החלק שסיננת אלא רק את התוצאה הסופית.
לא תמיד גם האלגוריתמים של סינון רעשים בתוכנה משביעים רצון ועושים עוול עם הצליל, לכן אין מנוס מעבודת נמלים של ניקוי ידני של קליק אחרי קליק בעזרת עיפרון העריכה של תוכנת הסאונד במחשב. אני לא מומחה גדול בעבודת אולפן הקלטות וגם אין לי השכלה פורמלית בהתאם אבל לי לוקח כמה שעות טובות עד יום שלם לנקות רצועה ולעבד אותה וזה עוד מתקליט סביר (תקליט אחרון שהמרתי שהיה "שחוט" לקח לי חודש והתוצאה סבירה ולא מצוינת כי התקליט "שחוט"). אני לעולם לא מקמפרס את הסאונד כי לשמור על התחום הדינמי של המקור ואחרי שאני גם מנקה את הרעשים התחום הזה אפילו מתרחב בממד העצמה. קימפרוס של הסאונד זה עלה תאנה על מנת להעלים פגמים שמתעצלים להסיר. קומפרסיה צריכה להיות מוצא אחרון ורק אחרי שכל האמצעים האחרים לא עוזרים. כנ"ל ה-NOISE GATE. אין קיצורי דרך ואת זה למדתי על בשרי בתקופה הקצרה של המרת האוסף שלי (בערך כשנה) ואני עדיין לא יודע הכל.אם אתה חפץ בהערות בונות, תעלה דגימה כפי שהיא נשמעת במקור ואת התוצאה הסופית של המיקסינג שלך כדי שנוכל להשוות (זה חייב להיות בדיוק אותה אחת בסקלת הזמן של התחלה וסוף ואל תנרמל את התוצאה הסופית ל-0DB). במקביל אני אעבד את שתי הדגימות הללו ואתן לך להאזין ל"הפרש" בין המקור לבין התוצאה שהגעת אליה. אני בטוח שזה יעזור לך להבין יותר טוב מה סאונדמן יכול לעולל או לשפר.
אני מקווה שהצלחתי להעביר את הכוונה שלי.
יום נפלא לכולנו.
חנן,
מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!