אחרי הדיון הקודם שפתחתי קיבלתי אכן הרבה עזרה, ותודה לכולכם על כך. כעת, אחרי עוד המון קריאה ושאלה בפורום גם בחו"ל, הגעתי ל-3 מתחרים אחרונים.
לקיצור העלילה, אני מחפש מקרן בגג 1000$ מארה"ב, לחדר לא גדול, למסך של כ-80", חשוב לי שלא יהיו בעיות קונטרסט, שצבעי גוף יהיו אמינים, ושלא תהייה רשת פיקסלים נראית לעין (מן הסתם, העיין שלי היא לא החדה ביותר, לכן כנראה ש-720P יהיה מספיק לחלוטין). המקור יהיה רוב הזמן מחשב לתוכן 720P, והחדר יהיה חשוך כל הזמן (מרחק הקרנה וצפיה 3.3מטר בערך).
השניים הברורים הם ה-HC1500, וה-HD65. על פניו ה-HD65 נראה כטוב בין השניים עם קונטרסט טוב יותר. אך עם הבדלי מחירים של 15% בערך לטובת המיצובישי, נשאלת השאלה האם יש פה הבדל שבאמת ניתן לראות ללא מסך איכותי, ולמישהו כמוני שאין לו העיין החדה ביותר.
בין הקריאות של הביקורות, קראתי גם קצת על ה-HC3000 הותיק. ממה שאני קורא, נראה שהוא מקרן טוב יותר משני הקודמים שציינתי. מחירו אגב, הוא כשל ה-HD65, לקרת ה-900$ מלמטה (6ave.com). השאלה הנשאלת כעת היא, האם אכן מדובר על מקרן טוב יותר מן השניים הקודמים? ייתרון משמעותי שיש לו מבחינתי הוא שממה שקראתי הקונטרסט שלו טוב יותר, ויש לו גמישות רבה יותר בחיבור למחשב (מה שמעולה מבחינתי), ובזכות ה-768פיקסלים, ניתן להזיז את התמונה במעט למעלה ולמטה.
בקיצור, אני אובד עצות, ואודה לכל עזרה בעניין. האם ה-3000עדיף על פני השניים האחרים? ועד כמה ה-65 עדיף על פני ה-1500?
תודה רבה לכם