למה דווקא הקטיפה – ולא מברשת? יש אומרים שמנקים קטיפתיים מחדירים אבק לשבילים...
בכל מקרה, אביזרים לתקליטים בת"א תוכל למצוא בסוכנויות אדר, דרך פתח תקווה.
תודה רבה על המיידע ויטלי אקפוץ מחר לת"א לראות מה הולך שם גם....
אגב אני מעדיף יותר את הקטיפתי הוא מנקה יותר ביסודיות יש לי של חברת זלקו אך הוא כבר כמעט גמור לחלוטין
יש לי גם סיבי פחם לא משהו בכלל...יכול להיות שהוא טוב למצב ביינים שלאחר ניקוי עם קטיפה בכל אופן זו דעתי יתכן שלאחרים הוא יותר אפקטיבי .
נערך לאחרונה על ידי MASTERMIX ב 27/07/2008 13:40, נערך 2 פעמים בסך הכל.
דווקא את מה שהכי קרוב אלינו - אנחנו לא מצליחים לראות.. .
אני מציע לך להתקשר לפני הנסיעה, לא בטוח שתמצא שם דווקא קרית קטיפה (עד כמה שהבנתי, זה מה שאתה מחפש). מבחר האביזרים ב"אדר" דל - כמו כמו בכל מקום דומה בארץ. מה שיש ב"אדר" בשפע - מחטים לראשים פשוטים (יחסית).
יש גם מברשות שהם שילוב של השניים, פשוט כי סיבי הפחמן מטרתם לנקות ליכלוכים גדולים ולא בהכרח כאלו שניכנסו עמוק לתוך החריץ ובעיקר להוריד מטען אלקטרוסטטי.
הקטיפה יותר "מטאטא"....
החיסרון של הקטיפה זה שאם לוחצים חזק מידי הופכים את גרגרי האבק בלחץ הקטיפה לסוג של בד לטש עדין שיוצר חספוס של התקליט. אבל אם לא לוחצים על הקטיפה היא לא ממש חודרת לתוך החריצים ומנקה את האבק משם. לכן המברשת האידאלית לדעתי היא השילוב בין סיבי פחם וקטיפה על אותה המברשת.
נערך לאחרונה על ידי chalmh ב 27/07/2008 12:39, נערך פעם 1 בסך הכל.
חנן,
מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!
chalmh כתב:החיסרון של הקטיפה זה שאם לוחצים חזק מידי הופכים את גרגרי האבק בלחת הקטיפה לסוג של בד לטש עדין שיוצר חספוס של התקליט. אבל אם לא לוחצים על הקטיפה היא לא ממש חודרת לתוך החריצים ומנקה את האבק משם. לכן המברשת האידאלית לדעתי היא השילוב בין סיבי פחם וקטיפה על אותה המברשת.
כן, ישנה מברשת כזאת. Item No. DC-305. 14 דולר. יש לי אחת כזאת והיא פשוט 10 של מברשת. ולי זה חשוב כי אני מקליט תקליטים. כל גרגר אבק שאני מוריד פיזית מקל עלי אחר כך בעיבוד הסיגנל ולא באיבוד הסיגנל . http://www.sleevetown.com/vinyl-cleaning.shtml
חנן,
תחי המחרשה !!!
אני מקווה שלא תכעס, אבל תרשה לי לחלוק על דעתך (לפחות חלקית); ואני יכול להוכיח.
זה נכון שחלק מהלכלוך נדחק לחריצים אבל חלק נכבד גם יוצא. יעילות הניקוי זה גם לדעת לעבוד נכון בזמן הניקוי. המברשת היא לבטח לא המנקה האולטימטיבית, אבל לא הייתי פוסל אותה ככלי ניקוי למי שידו אינה משגת מכונת שטיפה ייעודית או חושש לבצע ניקוי רטוב של תקליטים.
זה נכון שהמחט מנקה חלקית את החריצים אבל באותו הזמן היא גם נשחטת (סליחה - נשחקת) .
אני מקווה שבזמן הקרוב אוכל להביא מאמר במסגרת "הטיפ של חנן" כיצד אני מנקה תקליטים "על יבש" בצורה יחסית יסודית (זה עדיין לא כמו ניקוי רטוב, אבל ניקוי יעיל מאוד לדעתי).
חנן,
תחי המחרשה !!!
אני חש במחלוקת בין קבוצת המברשות(ניגוב) לאילו שדוגלים בשיטת ה"דוח" (בד קטיפה).
שאלה-האם יש אפשרות להשתמש בלחץ אוויר דחוס ויבש (למשל -בעזרת מיכל ספריי אוויר ) ? או קומפרסור חשמלי קטן ?
indi5 כתב:אני חש במחלוקת בין קבוצת המברשות(ניגוב) לאילו שדוגלים בשיטת ה"דוח" (בד קטיפה).
שאלה-האם יש אפשרות להשתמש בלחץ אוויר דחוס ויבש (למשל -בעזרת מיכל ספריי אוויר ) ? או קומפרסור חשמלי קטן ?
...
זהירות מיכל לחץ אויר משחרר חומר שלא מתאים אם אני לא טועה הוא נקרא הידרוסיל או משהו בסיגנון זה דופק את הפלסטיק של הויניל !
אפשר גם אויר דחוס לדעתי. לא השתמשתי בשיטה הזאת. חייבים שהאוויר הדחוס יהיה נקי מאידי שמן של הקומפרסור. הייתי אומר שצריך להתיז סילון אויר דחוס בלחץ גבוה אל תוך החריצים כאשר ממול יש צינור המחובר לשואב אבק כדי ללכוד את החלקיקים ושלא יתפזרו וינחתו שוב על התקליט. אויר דחוס במכלים הוא בלחץ לא גבוה כדי לקלף לכלוך שדבק בתוך החריץ אלא להעיף אבק והמכלים הם גם יקרים יחסית.
חנן,
תחי המחרשה !!!
תפקידה של המחט אינו לנקות את התקליט מאבק אלא להשמיע את המוזיקה. תקליט מאובק שלא נוקה לפני ההשמעה לעולם יישמע פחות טוב מתקליט שנוקה.
אגב, אדר זה ברח' החשמונאים, לא דרך פ"ת (אם כי קרוב).
dragon כתב:יש דבר קרוב לזה - חלק מהראשים הישנים של פיקרינג וסטנטון (וגם שור אחד או שניים) שכללו את המברשת המפורסמת שהיתה מנקה את החריץ מעט לפני שהמחט מגיעה אליו.
...
הייתי מוסיף רק מפלסת את האבק לרצועה שליד הרצועה המושמעת
לי היה אחד כזה לא שווה שקל של סתם טון.