100Hz - מוסיף או גורע?
שלום רב לחברי הפורום,
לאחרונה קיבלתי הדגמה של דגמי LCD אשר תומכים ב-100Hz.
אני, באופן אישי, לא מסוגל לצפות בתוכן כזה - נראה לא טבעי, מעובד,
ולחלוטין לא תואם לסרטי פילם (קולנוע), שזו החוייה שהייתי רוצה לקבל
מהמערכת שלי. או במילים אחרות - 100Hz זה רע.
מישהו אחר חוץ ממני חושב ככה?
לאחרונה קיבלתי הדגמה של דגמי LCD אשר תומכים ב-100Hz.
אני, באופן אישי, לא מסוגל לצפות בתוכן כזה - נראה לא טבעי, מעובד,
ולחלוטין לא תואם לסרטי פילם (קולנוע), שזו החוייה שהייתי רוצה לקבל
מהמערכת שלי. או במילים אחרות - 100Hz זה רע.
מישהו אחר חוץ ממני חושב ככה?
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
חושב לגמרי הפוך ממך וכתבתי על זה לא מעט.
זה לדעתי גאוני ועובד יפיפה והופך לסטנדרט.
בשנים הקרובות לא יהיה מסך שלא יהיה לו את זה, כמובן שזו אופציה ואם אתה לא אוהב את אתה יכול לנתק.
פנסוניק, עם הדגם החדש 42PY800, הם הראשונים שגם הצליחו לשלב את זה בפלזמה.....
בשנים הקרובות לא יהיה מסך שלא יהיה לו את זה, כמובן שזו אופציה ואם אתה לא אוהב את אתה יכול לנתק.
פנסוניק, עם הדגם החדש 42PY800, הם הראשונים שגם הצליחו לשלב את זה בפלזמה.....
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
תראה בסיכום של מפגש השקה שעשו סמסונג יחד עם ארמגדון, הרצאה של עפר בנושא:
http://www.hometheater.co.il/article118 ... 7%A0%D7%92
http://www.hometheater.co.il/article118 ... 7%A0%D7%92
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78914
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
shooli,
מבין אותך 100%.
נתחיל בזה שוידאופילים מאוד יתקשו לאכול את זה בהתחלה.
מרטין נדלק בעיקר על נושא העיבוד 24FPS שללא INTERMEDIATE FRAMES (או כמו שפנסוניק קוראים לזה INTELLIGENT FRAME CREATION) קשה לצפות בזה בגלל JUDDER נוראי.
לי היה קשה עם זה בהתחלה אבל אם אתה רואה כמה ימים עם האופציה הזו דלוקה, וחוזר לראות ללא האופציה, הכל נראה פתאום מגמגם לחלוטין.
בכל מקרה, במסכי LCD רבים יש שלוש דרגות עיבוד: מכובה (כלומר, 50/60HZ קלאסי), בינוני (כלומר אחד או שני פריימים נוצרים לפי הצורך בכל CYCLE) או מלא (3-5 פריימים נוספים נוצרים לפי הצורך).
המצב הבינוני (STANDARD/MEDIUM) לרוב יעבוד הכי טוב למי שמתקשה עם הרעיון הזה. הוא נעים משמעותית ביחס ל-24FPS נקי ומשפר מקורות וידאו שאינם 24FPS אך בלי להיראות כמו אופרת סבון זולה או CCTV...
החברות שראיתי שתומכות בכך עד כה הן סמסונג, פיליפס וסוני. טושיבה ופנסוניק מאפשרות רק הדלקה וכיבוי של האופציה הנ"ל (אין דרגות עיבוד שונות).
מבין אותך 100%.
מרטין נדלק בעיקר על נושא העיבוד 24FPS שללא INTERMEDIATE FRAMES (או כמו שפנסוניק קוראים לזה INTELLIGENT FRAME CREATION) קשה לצפות בזה בגלל JUDDER נוראי.
לי היה קשה עם זה בהתחלה אבל אם אתה רואה כמה ימים עם האופציה הזו דלוקה, וחוזר לראות ללא האופציה, הכל נראה פתאום מגמגם לחלוטין.
בכל מקרה, במסכי LCD רבים יש שלוש דרגות עיבוד: מכובה (כלומר, 50/60HZ קלאסי), בינוני (כלומר אחד או שני פריימים נוצרים לפי הצורך בכל CYCLE) או מלא (3-5 פריימים נוספים נוצרים לפי הצורך).
המצב הבינוני (STANDARD/MEDIUM) לרוב יעבוד הכי טוב למי שמתקשה עם הרעיון הזה. הוא נעים משמעותית ביחס ל-24FPS נקי ומשפר מקורות וידאו שאינם 24FPS אך בלי להיראות כמו אופרת סבון זולה או CCTV...
החברות שראיתי שתומכות בכך עד כה הן סמסונג, פיליפס וסוני. טושיבה ופנסוניק מאפשרות רק הדלקה וכיבוי של האופציה הנ"ל (אין דרגות עיבוד שונות).
צפיתי במסך סמסונג, רמת העיבוד הייתה על -Low, ועדיין זה היה בלתי נסבל מבחינתי.oferlaor כתב:shooli,
מבין אותך 100%.
החברות שראיתי שתומכות בכך עד כה הן סמסונג, פיליפס וסוני. טושיבה ופנסוניק מאפשרות רק הדלקה וכיבוי של האופציה הנ"ל (אין דרגות עיבוד שונות)....
ג'וני דפ נראה כאילו צילמו אותו בחוף נתניה לפרומו של ערוץ 1 במקום להיות בקריביים.
- nils3373
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4687
- שם מלא: ShmilMori
- נתן תודות: 54 פעמים
- קיבל תודות: 164 פעמים
לא הייתי סומך על זה ולא נראה לי שמישהו ניסה זאת אלא אם כן...אני טועהpickitup כתב:האם טלויזיית a650 מארה"ב תעבוד בארץ בלי בעיה? (גם עם ה120hz מול 100hz ושיטת שידור וכו'... לא כ"כ מבין בזה)...
אם אני לא טועה לפלאזמה דגם LG PG60 יש 150HZ, או שהדגם של פנסוניק יצא לפני.....MartinHSabag כתב:חושב לגמרי הפוך ממך וכתבתי על זה לא מעט.
פנסוניק, עם הדגם החדש 42PY800, הם הראשונים שגם הצליחו לשלב את זה בפלזמה........