byrdparis כתב:מאריו
התמונה שהבאת מראה קירות אקסטיים שבאים לבודד מרעש ולא לתקן אקוסטיקה של חדר .
נסה את הפעולות הבאות
שטיח קודם כל . ( כדי לבטל את ה"השתקפות הראשונה" )
אם יש חלונות או זכוכיות (למרות שלא אמורים להיות בממד אם אני זוכר )יש לשים וילון מבד עבה .
אם הקירות חשופים נסה להכניס ספריה עם ספרים או דברים אחרים עליה .
מקם את הרמקולים ככה שיהיו מספיק רחוקים מהפינות מהקיר האחרוי כמה שאפשר ושתוכל גם לשבת ולשמוע כמו שצריך .
עוד הצעה : נסה לשבת שהקיר מאוחריך לא קרוב מידי לספה .
אני יודע שכל מה שכתבתי קצת בעייתי בגלל גודל החדר אבל נסה ודווח מה קורה .
אני מאד מקווה שהמערכת בעיקר הרמקולים שלך מתאימים לחדר ולא גדולים או מנופחים יתר על המידה (מוזר שאף אחד עוד לא שאל מה חלקי המערכת

)
הינה אני שואל מה חלקי המערכת ?
בעיקרון כל התיקונים בעולם לא יעזרו אם הרמקולים שלך גדולים על החדר בכמה מידות .
כולי תקווה שהמערכת נקנתה בהגיון והתיקונים שהצעתי לך ישפרו לך את מצב השמע ואת מצב הרוח .
בהצלחה
...
אז ככה:
שטיח יש
חלון יש, ויש גם ווילון אבל הוא מבד דק :\
הקירות דיי חשופים ופה יש אבל -
מהצד הקדמי יש חלון ווילון, מצד אחד של החלון ישנה ספריה עם ספרים
מצדו השני של החלון יש לוח שעם (לא יודע אם זה עוזר אבל לציין אף פעם לא יזיק)
על הקיר האחורי תלויה תמונה
צמוד לקיר הימני צדדי יש שני ארונות + ווטרינה של המכוניות שלי ככה שבעצם שלושתם מכסים את כל הקיר.
בנוגע לספה - לא אפשרי לצערי.
ועוד עובדה בקשר לקירות - לפי מה שאני זוכר הבטון הוא לא בטון מזוין נטו אלא בבנייה ערבבו אותו עם פתיתי קלקר כדי למנוע רטיבות. בקיר השמאלי צדדי לא ערבבו את הבטון עם הקלקר ובגלל זה נוצרה לי רטיבות בממ"ד.
בקיר הקדמי אני לא יודע אם אכן קיימים פתיתי קלקר בתוכו מכוון שאני מכוסה בגגון ככה שבמהלך ה-4 וחצי שנים שאני גר פה לא נתקלתי עדיין ברטיבות על הקיר הזה.
לגבי הקיר האחורי והימני צדדי אני יודע בוודאות שבבנייה אכן ערבבו את הבטון עם קלקר.
האם זה שהבטון הוא לא בטון נטו אלא מעורבב עם פתיתי קלקר תורמת במשהו לעניין ?
פרטי המערכת הם נכון לעכשיו זוג רמקולים מדפיים Wharfedale Modus-2 שאני לא יודע בתור מה אשתמש בהם.
אני חושב להתחיל עם 2 הרמקולים הנ"ל בתור קדמיים ובעתיד להשתדרג ולקנות רמקולים קדמיים חדשים ואת ה-Modus-2 להעביר כאחוריים.
וגם רסיבר עוד אין, למרות שלא נראה לי שלעניין הזה סוג הרסיבר הוא חשוב.
לאור הנתונים החדשים - האם המצב עדיין רע ?
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.