חיבור רמקולים בחיבור חשמלי מקביל..
שלום לכולם.
אני תמיד נחבט בשאלה האם ניתן לחבר זוג רמקולים לאותו חוט (+ , - ). ז"א שעל חוט אחד שיוצא מהמקור (מגבר כזה או אחר ) יחוברו שני רמקולים. מבחינה חשמלית , אומנם יהיה להם את אותו המתח ( חיבור מקבילי ), אך הזרם/ ההספק לא יהיו שווים.
האם חיבור שכזה יכול לפגום באיכות השמע? איזה עוד השלכות עלולות להיות מחיבור שכזה?
האם חיבור טוויטרים ( מעביר גבוהים ) בחיבור מהסוג הזה עלול להוות בעיה?
אני תמיד נחבט בשאלה האם ניתן לחבר זוג רמקולים לאותו חוט (+ , - ). ז"א שעל חוט אחד שיוצא מהמקור (מגבר כזה או אחר ) יחוברו שני רמקולים. מבחינה חשמלית , אומנם יהיה להם את אותו המתח ( חיבור מקבילי ), אך הזרם/ ההספק לא יהיו שווים.
האם חיבור שכזה יכול לפגום באיכות השמע? איזה עוד השלכות עלולות להיות מחיבור שכזה?
אני מדבר על בעיה שאין מספיק יציאות מהמגבר לרמקולים. במקרה שלי, מדובר על מערכת סטריאו לרכב בעלת 4 יציאות לרמקולים. אני מעוניין לחבר טוויטרים לשני רמקולים אחוריים. הדרך היחידה היא לחברם במקביל לרמקולים האחוריים - ז"א על אותו החוט שיוצא ממהמגבר.
איך אני יכול לדעת שחיבור כזה (טוויטרים) או חיבור אחר (זוג רמקולים נוסף ), לא יגרמו לבעיות למגבר או לשמע עצמו?
( המגבר הוא 50W X4 , האם צריך לחשב הספק לכל יציאה? איך בדיוק עושים את זה? ההספק משתנה ביחס לעוצמה והמידע שמועבר מהמגבר )
איך אני יכול לדעת שחיבור כזה (טוויטרים) או חיבור אחר (זוג רמקולים נוסף ), לא יגרמו לבעיות למגבר או לשמע עצמו?
( המגבר הוא 50W X4 , האם צריך לחשב הספק לכל יציאה? איך בדיוק עושים את זה? ההספק משתנה ביחס לעוצמה והמידע שמועבר מהמגבר )
חיבור רמקולים בחיבור מקביל..
שלום לכולם.
- moshem74
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 1516
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 4 פעמים
בפורום הזה אתה לא תקבל תשובה שתענה לך במדוייק על השאלה ששאלת.
למה?
כי אף אחד לא ממש יודע אם ישנם הבדלי איכות ואיך זה מתבטא בתכלס.
אני אישית חושב שהכי טוב לחבר זוג אחד לכל יציאה ולא לחבר מקבילי.
לגבי מערכת לרכב, אני כן פיצלתי כל יציאה כי לא היו לי יציאות וכי זה ברכב אז פחות איכפת לי מהאיכות אם בכלל יש הבדל,לגבי התנגדויות, זה עובד כבר כמה שנים ככה וגם ברכבים קודמים שלי וגם אצל חברים ברכב העניין זהה.
תהנה.
למה?
כי אף אחד לא ממש יודע אם ישנם הבדלי איכות ואיך זה מתבטא בתכלס.
אני אישית חושב שהכי טוב לחבר זוג אחד לכל יציאה ולא לחבר מקבילי.
לגבי מערכת לרכב, אני כן פיצלתי כל יציאה כי לא היו לי יציאות וכי זה ברכב אז פחות איכפת לי מהאיכות אם בכלל יש הבדל,לגבי התנגדויות, זה עובד כבר כמה שנים ככה וגם ברכבים קודמים שלי וגם אצל חברים ברכב העניין זהה.
תהנה.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
שאלתי בפורום מקצועי יותר כיוון שנטען שםורום זה לא יכול לספק תשובות מניחות את הדעת..
בנוגע לעניין, אני מעוניין לחבר זוג טוויטרים למערכת קיימת. האם חיבור ליציאה קיימת יכול לפגוע במגבר? ( יש לו סה"כ 4 יציאות - ויש כרגע רמקול בכל יציאה )
בנוגע לעניין, אני מעוניין לחבר זוג טוויטרים למערכת קיימת. האם חיבור ליציאה קיימת יכול לפגוע במגבר? ( יש לו סה"כ 4 יציאות - ויש כרגע רמקול בכל יציאה )