ייעוץ ברכישת ציוד ל-Denon AH-D2000
שלום,
אני חדש בתחום ויש לי מספר שאלות.
רכשתי את האוזניות הנ"ל ולמרבה הפתעתי אני לא מרגיש הבדל משמעותי מאוזניות פשוטות של סוני שיש ברשותי. אני מניח שהסיבה היא שאין לי מגבר אם כי האוזניות הן בעלות התנגדות נמוכה של 25 אוהם. כמו כן, למרות שהתוכן הוא flac החיבור כרגע הוא ישירות למחשב.
האם לדעתכם זו אכן הסיבה?
האם יש למישהו ניסיון עם האוזניות הללו ויכול להמליץ על מגבר מתאים? קראתי שהמגבר של אקווה נחשב טוב למדי ביחס למחיר ואני לא מעוניין להשקיע יותר מדי כסף על מגבר.
האם נגן חיצוני באמת חשוב? הייתי מעוניין להמשיך להאזין למוסיקה דרך המחשב.
במידה ונדרש נגן חיצוני, האם יש נגנים שיכולים לנגן פורמטים שונים כגון flac, ape, mp3 וכו'? האם יש נגנים הכוללים כבר מגבר?
מצטער על כל השאלות. כמו שכתבתי, אני די חדש בתחום.
אני חדש בתחום ויש לי מספר שאלות.
רכשתי את האוזניות הנ"ל ולמרבה הפתעתי אני לא מרגיש הבדל משמעותי מאוזניות פשוטות של סוני שיש ברשותי. אני מניח שהסיבה היא שאין לי מגבר אם כי האוזניות הן בעלות התנגדות נמוכה של 25 אוהם. כמו כן, למרות שהתוכן הוא flac החיבור כרגע הוא ישירות למחשב.
האם לדעתכם זו אכן הסיבה?
האם יש למישהו ניסיון עם האוזניות הללו ויכול להמליץ על מגבר מתאים? קראתי שהמגבר של אקווה נחשב טוב למדי ביחס למחיר ואני לא מעוניין להשקיע יותר מדי כסף על מגבר.
האם נגן חיצוני באמת חשוב? הייתי מעוניין להמשיך להאזין למוסיקה דרך המחשב.
במידה ונדרש נגן חיצוני, האם יש נגנים שיכולים לנגן פורמטים שונים כגון flac, ape, mp3 וכו'? האם יש נגנים הכוללים כבר מגבר?
מצטער על כל השאלות. כמו שכתבתי, אני די חדש בתחום.
כשאתה אומר מקור מחשב, אתה מתכוון כרטיס OB?!
כי אם כן, זו הבעיה הכי גדולה שלך כרגע, ולא מגבר.
כי אם כן, זו הבעיה הכי גדולה שלך כרגע, ולא מגבר.
שלום אנטולי,
מדובר על כרטיס Creative Audigy 2 ZS. אליו מחוברת מערכת רמקולים Creative Inspire T7700 (מערכת 7.1).
האוזניות מחוברות ליציאת האוזניות בשלט של הרמקולים.
אני לא יודע האם זה טיפשי אבל ניסיתי לחבר אותן גם ליציאה הדיגיטלית של הכרטיס קול אבל הסאונד היה די חלש ועם הרבה רעש סטטי.
תודה על עזרתך.
מדובר על כרטיס Creative Audigy 2 ZS. אליו מחוברת מערכת רמקולים Creative Inspire T7700 (מערכת 7.1).
האוזניות מחוברות ליציאת האוזניות בשלט של הרמקולים.
אני לא יודע האם זה טיפשי אבל ניסיתי לחבר אותן גם ליציאה הדיגיטלית של הכרטיס קול אבל הסאונד היה די חלש ועם הרבה רעש סטטי.
תודה על עזרתך.
סלח לי על הבוקורת, אבל חיבור דיגיטלי?! לא נשמע הגיוני, אנאלוגי במקום הרמקולים הקדמיים של המערכת שלך.
מוזר לי מאוד לשמוע מה שאתה מציין. במידה ואתה יחסית חדש בתחום, ייתכן שההבדל מבחינתך עוד לא כל כך דרסטי. אך תהייה בטוח שאם תחזור לאוזניות זולות אחרי זמן מה עם אוזניות טובות, זה יהיה בלתי נסבל מבחינתך.
אם אתה רוצה לבדוק את העניין, אתה מוזמן לקפוץ אליי ונבדוק את זה. מגבר אוזניות אמיתי כרגע אין לי (יש לי את ה-K1000 והן מתחברות למגבר רמקולים. כמובן שעל הדרך אתן לך גם להתרשם קצת מהן), אך יש לי את ה-ASUS XONAR ותוכל לבדוק האם הכרטיס קול שלך הוא הבעיה.
אם אתה רוצה לבדוק את העניין, אתה מוזמן לקפוץ אליי ונבדוק את זה. מגבר אוזניות אמיתי כרגע אין לי (יש לי את ה-K1000 והן מתחברות למגבר רמקולים. כמובן שעל הדרך אתן לך גם להתרשם קצת מהן), אך יש לי את ה-ASUS XONAR ותוכל לבדוק האם הכרטיס קול שלך הוא הבעיה.
אם כשאתה שומע ישירות מהכרטיס קול , יש שיפור , והאוזניות נשמעות יותר טוב מהסוני , אז כנראה זה כבר ברור שהבעיה נחה בכרטיס קולajny כתב:שלום אנטולי,
ניסיתי לחבר את האוזניות ישירות לכרטיס קול ליצאת הרמקולים הקדמיים. יש שיפור לעומת האוזניות הפשוטות אבל לא כזה משמעותי שהייתי מצפה מאוזניות ברמה כזאת.
יש לך עיצות נוספות?
תוכל גם להתייחס לשאלות האחרות?
תודה....
אני מסופק מאוד אם תוכל לשמוע את האיכות של הדנון בלי מגבר , אבל על זה ויטאלי יוכל לענות יותר טוב . אבל ברור דבר אחד , כדי שתוכל לשמוע הבדל בין אוזניות מעפנות ובין אוזניות טובות , המקור שמע שלך צריך להיות באיכות כזו שאפשר יהיה לשמוע הבדלים .
הכרטיס קול של קריאייטיב אינו מיועד לשמיעה אודיופילית , והרמקולים שלך גם לא ממש מה שהייתי קורה להם משהו לספר עליו (אם אתה מבין את כוונתי ).
אם אתה רוצה להיהנות מהדנון שלך , אתה חייב מקור מעולה , וזה יכול להיות כרטיס קול מקצועי , שיש לו מגבר אוזניות פנימי ו/או כרטיס קול מקצועי שישדר למגבר אוזניות ו/או DAC USB שישדר למגבר אוזניות ו/או מגבר אוזניות נייד משולב DAC טוב .
אם תוכל להחליט על תקציב אני מניח שיוכלו לעזור לך יותר
לא מאמין שאין שיפור, גם מכרטיס קול עלוב.
כשאני מחבר את הHD595 שלי ישירות לכרטיס OB במחשב, אני שומע לא רע בכלל. אין ספק שהמגבר מוסיף המון, אבל אפשר לנחש את איכות האוזנייה, או לפחות את הפוטנציאל שלה גם מרכיבים קצת יותר בעייתים.
נ.ב. אנטולי, פעם הבאה שאני בחדרה, אני קופץ לגנוב האזנה מהK1000. אוזנייה מעלפת לפי הביקורות !
כשאני מחבר את הHD595 שלי ישירות לכרטיס OB במחשב, אני שומע לא רע בכלל. אין ספק שהמגבר מוסיף המון, אבל אפשר לנחש את איכות האוזנייה, או לפחות את הפוטנציאל שלה גם מרכיבים קצת יותר בעייתים.
נ.ב. אנטולי, פעם הבאה שאני בחדרה, אני קופץ לגנוב האזנה מהK1000. אוזנייה מעלפת לפי הביקורות !
ניסיתי לבצע השוואה גם מול המולטי-אפקט של הגיטרה שלי, BOSS GT8. בניגוד לכרטיס קול ו/או לרמקולים, אין ספק לגבי האיכות שלו - הוא אחד מהטובים בעולם, אם כי למיטב ידיעתי אין לו מגבר ייעודי ליציאת האוזניות.
למרות שאיכות הצליל מצויינת, לצערי אני עדיין לא שומע הבדל שאני יכול להגדיר אותו כשמיים וארץ. יתכן ואנטולי צודק וייקח לי קצת זמן להתרגל לאוזניות אודיופיליות כדי להעריך אותן נכון.
לגבי תקציב, אני מניח משהו בסדר גודל של 1000-1500 ש"ח למרות שאני יכול להתגמש אם זה התמורה שווה את התוספת.
למרות שאיכות הצליל מצויינת, לצערי אני עדיין לא שומע הבדל שאני יכול להגדיר אותו כשמיים וארץ. יתכן ואנטולי צודק וייקח לי קצת זמן להתרגל לאוזניות אודיופיליות כדי להעריך אותן נכון.
לגבי תקציב, אני מניח משהו בסדר גודל של 1000-1500 ש"ח למרות שאני יכול להתגמש אם זה התמורה שווה את התוספת.
אני אישית ממש לא חשוב שצריך מגבר בשביל להנות מאוזניות. בטח שלא אוזניות קלות כל כך לדחיפה.
לדעתי, תשתמש בהן ככה עוד זמן מה עד שתתרגל קצת, ואז תבחן מגברים ותחליט אם יש טעם לשדרג מבחינתך.
כמו שאמרתי, אתה מוזמן להגיע אלי לשמוע עם כרטיס קול איכותי בכמה רמות מאשר האודיג'י שלך, אז תראה אם הכרטיס קול שלך מגביל אותך או לא.
לדעתי, תשתמש בהן ככה עוד זמן מה עד שתתרגל קצת, ואז תבחן מגברים ותחליט אם יש טעם לשדרג מבחינתך.
כמו שאמרתי, אתה מוזמן להגיע אלי לשמוע עם כרטיס קול איכותי בכמה רמות מאשר האודיג'י שלך, אז תראה אם הכרטיס קול שלך מגביל אותך או לא.
אחרי השישה הקודמים, אני מעדיף שלא לארגן הפעם (בואו נגיד שיצאתי עם נזקים לא קלים מדיי מכל העניין הזה). אם מישהו אחר יארגן משהו לתקופת החגים (אני מתחיל בחינות עכשיו) אני אשמח להגיע עם הציוד שלי.