סמסונג la37a450c1 שווה?
שמעו אני צריך שתיתנו לי את חוות דעתכם. אני כבר הרבה חודשים מחפש טלוויזיה לחדר והחלטתי בסוף לקנות la37r81b. אבא שלי התקשר לסלון חללית ואמרו לו שיש את הטלוויזיה במלאי והיום הוא נסע לקחת. בחנות התנצלו ואמרו לו שהם לא יודעים מי אמר לו את זה והציעו לו לקנות את הדגם la37a450. אמרו שהוא יותר מתקדם ואני יודע שהוא יותר מתקדם אבל לא חקרתי עליו כמו שחקרתי על הR81.
הוא הסביר לי שההבדל הוא 6MS במקום 8 (סבבה), קונטרסט דינאמי 1:10000 במקום 8000 (סבבה) וגם שהמעבד תמונה יותר משוכלל (זה כאילו DNIE+ במקום DNIE?)
הוא אמר שהR81 הוא סדרה 2 והA450 הוא סדרה 4. זה נכון?
כשאמרתי לו שהבהירות פחות טובה מהR81 הוא אמר שזה בגלל הניגודיות הגבוהה ואם הבהירות יותר מ500 אז רואים בהיר מידי. לי זה לא ממש נשמע הגיוני.
קיצר נתתי אישור לקנות ובהמשך היום היא תגיע עם משלוח אבא. מה אתם אומרים? קניה חכמה? הטלוויזיה באמת כל מה שהוא אמר ויותר טובה מהR81?
כמו כן, חשוב לציין שבגלל זה שאבא שלי כבר נסע לחנות שלהם אחרי שאמרו לו בטלפון שיש את הR81 (שעולה 5350 שח), הם הסכימו להוריד את המחיר של הA450 מ6500 ל5500. סחתיין.
הוא הסביר לי שההבדל הוא 6MS במקום 8 (סבבה), קונטרסט דינאמי 1:10000 במקום 8000 (סבבה) וגם שהמעבד תמונה יותר משוכלל (זה כאילו DNIE+ במקום DNIE?)
הוא אמר שהR81 הוא סדרה 2 והA450 הוא סדרה 4. זה נכון?
כשאמרתי לו שהבהירות פחות טובה מהR81 הוא אמר שזה בגלל הניגודיות הגבוהה ואם הבהירות יותר מ500 אז רואים בהיר מידי. לי זה לא ממש נשמע הגיוני.
קיצר נתתי אישור לקנות ובהמשך היום היא תגיע עם משלוח אבא. מה אתם אומרים? קניה חכמה? הטלוויזיה באמת כל מה שהוא אמר ויותר טובה מהR81?
כמו כן, חשוב לציין שבגלל זה שאבא שלי כבר נסע לחנות שלהם אחרי שאמרו לו בטלפון שיש את הR81 (שעולה 5350 שח), הם הסכימו להוריד את המחיר של הA450 מ6500 ל5500. סחתיין.
נערך לאחרונה על ידי Nick ב 25/07/2008 13:38, נערך פעם 1 בסך הכל.
תודה רבה, הטלוויזיה כבר פה ואני אתקין אותה בערב.
יש לי עוד שאלה אחת. במדריך של הטלוויזיה כתוב לא להשאיר את הטלוויזיה על אותה תמונה להרבה זמן כי זה עלול להיצרב. אני יודע שבעיות של צריבה קורות בפלזמות אבל זאת טלוויזית LCD! התמונה יכולה להיצרב גם פה?
יש לי עוד שאלה אחת. במדריך של הטלוויזיה כתוב לא להשאיר את הטלוויזיה על אותה תמונה להרבה זמן כי זה עלול להיצרב. אני יודע שבעיות של צריבה קורות בפלזמות אבל זאת טלוויזית LCD! התמונה יכולה להיצרב גם פה?
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 394 פעמים
כן, ב-LCD זה נקרא "צבירה" (להבדיל מ"צריבה" בפלזמה), אבל אתה צריך מאד להתאמץ כדי שמשהו כזה יקרה...
ד"א - לא יודע מי סיפק לך את המסך, אבל בעקרון מיניליין דורשים שטכנאי רטפון יפתח את הקופסה ויבצע הפעלה ראשונה (תנאי לאחריות). אני יודע שלחנויות מתמחות יש "אישור" לבצע זאת ע"י המתקינים שלהם.
תתחדש!
ד"א - לא יודע מי סיפק לך את המסך, אבל בעקרון מיניליין דורשים שטכנאי רטפון יפתח את הקופסה ויבצע הפעלה ראשונה (תנאי לאחריות). אני יודע שלחנויות מתמחות יש "אישור" לבצע זאת ע"י המתקינים שלהם.
תתחדש!
- piggythrower
- חבר פעיל

- תגובות: 87
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 0
קניתי אותה גם!
מחכה למשלוח שבוע הבא.
מישהו יודע תוך כמה זמן מגיעים טכנאים לבצע את ההתקנה עצמה? (שאני לא אמצא את עצמי מחכה עכשיו חודש בשביל שיבוא מישהו לפתוח קופסא)
כמו כן, איזה כבלים אם בכלל מגיעים עם הטלביזיה? HDMI ? SVIDEO? או כלום?
מישהו יודע תוך כמה זמן מגיעים טכנאים לבצע את ההתקנה עצמה? (שאני לא אמצא את עצמי מחכה עכשיו חודש בשביל שיבוא מישהו לפתוח קופסא)
כמו כן, איזה כבלים אם בכלל מגיעים עם הטלביזיה? HDMI ? SVIDEO? או כלום?
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

אתה יכול להתקשר לרטפון ולתאם איתם "פתיחה והתקנה" ברגע שאתה יודע מתי מספקים לך את הטלוויזיה. מנסיון שלי, קבעו לי תוך יומיים, אז אני מאמין שמדובר בימים ספורים (ולא חודש).
אם אני זוכר נכון לא הגיע שום כבל עם הטלוויזיה (חוץ מכבל מתח
).
אם אני זוכר נכון לא הגיע שום כבל עם הטלוויזיה (חוץ מכבל מתח
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!
- piggythrower
- חבר פעיל

- תגובות: 87
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 0
עוד 2 שאלות:
1. האם מישהו ביצע כיול עם דיסק של חברת Burosch ?
הורדתי גרסה חינמית מהלינק הבא:
http://www.burosch.de/shop/shop_content.php?coID=119
האם זה הכרחי לבצע כיול על הטלביזיה הספציפית הזו?
2. איזה כבלי HDMI בשביל ה-DVD וכבל SCART ל-SVIDEO כדאי לקנות? לינקים מאוד יעזורו לי. ראיתי כל מיני כבלים בכל מיני טווחים של מחירים, כך שאני לא יודע מה ההבדלים בין כבל HDMI שעולה 20 ש"ח לדוגמא לבין כזה שעולה 130 ש"ח.
תודה
1. האם מישהו ביצע כיול עם דיסק של חברת Burosch ?
הורדתי גרסה חינמית מהלינק הבא:
http://www.burosch.de/shop/shop_content.php?coID=119
האם זה הכרחי לבצע כיול על הטלביזיה הספציפית הזו?
2. איזה כבלי HDMI בשביל ה-DVD וכבל SCART ל-SVIDEO כדאי לקנות? לינקים מאוד יעזורו לי. ראיתי כל מיני כבלים בכל מיני טווחים של מחירים, כך שאני לא יודע מה ההבדלים בין כבל HDMI שעולה 20 ש"ח לדוגמא לבין כזה שעולה 130 ש"ח.
תודה
תודה למי שעזר (במיוחד איינשטיין). חיברנו את הטלוויזיה (בלי טכנאי) ואני ממש בטוח שהטלויזיה היא מתצוגה בגלל שהיא הייתה כבר מחוברת למעמד... אבל היא עדיין במצב טוב ועם הנחה של 1000 שקל אין לי כוח להתחיל להתעסק איתם... חיברתי את הYES בקומפוזיט (ממיר ישן) ובהתחלה הצבעים היו קצת תפלים, ואז העברתי מmovie ל standard או dynamic וזה נראה לא רע בכלל (הצבעים מצוינים). אני מקווה שעם ממיר חדש זה יראה יותר טוב. קיצר טלויזיה מעולה.
חיברתי גם את המחשב עם HDMI TO DVI וזה נראה ממש טוב, ברגע שיהיה לי משהו של HD אני אצפה...
השאלה שלי היא, איך לחבר את האודיו מהמחשב? כי הכבל HDMI/DVI לא מעביר קול.
חיברתי גם את המחשב עם HDMI TO DVI וזה נראה ממש טוב, ברגע שיהיה לי משהו של HD אני אצפה...
השאלה שלי היא, איך לחבר את האודיו מהמחשב? כי הכבל HDMI/DVI לא מעביר קול.
יש טלווזיות שמגיעות כבר מחוברות למעמד (לא יודע לגבי הדגם הזה ספציפית) אז זה לא חייב להיות מתצוגה (היו נילונים ומדבקות?).
תנסה לכייל את המסך בעצמך ואני בטוח שתגיע לתוצאה הרבה יותר טובה מהמצבים הקבועים שיש במסך.
תתחדש ותהנה!!
תמונות!
תנסה לכייל את המסך בעצמך ואני בטוח שתגיע לתוצאה הרבה יותר טובה מהמצבים הקבועים שיש במסך.
תתחדש ותהנה!!
תמונות!
אני לא ממש אוהב להתעסק בדברים הקטנים... חוצמזה, בשביל כיול כמו שצריך חייבים להשתמש באיזה דיסק כיול או משהו לא?
ועוד משהו בקשר לצריבה (או צבירה). כתוב לא להשאיר את אותה התמונה יותר משעתיים כי אז זה עלול להיצרב. מה עם הלוגואים של הערוצים? הם נשארים לפעמים יותר משעתיים. זה עלול להיצרב?
אני אחפש מצלמה ואני אעלה קצת תמונות, אולי מחר.
עריכה: עוד שאלה. כשאני נכנס להגדרות אני רואה שהDNIe על מצב off ואי אפשר לשנות את זה. למה??
ועוד משהו בקשר לצריבה (או צבירה). כתוב לא להשאיר את אותה התמונה יותר משעתיים כי אז זה עלול להיצרב. מה עם הלוגואים של הערוצים? הם נשארים לפעמים יותר משעתיים. זה עלול להיצרב?
אני אחפש מצלמה ואני אעלה קצת תמונות, אולי מחר.
עריכה: עוד שאלה. כשאני נכנס להגדרות אני רואה שהDNIe על מצב off ואי אפשר לשנות את זה. למה??
נערך לאחרונה על ידי Nick ב 26/07/2008 2:57, נערך פעם 1 בסך הכל.
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

המעמד השולחני אכן מגיע מורכב בדגם הזה.
Nick - במצב Movie ברירת המחדל של הצבעים היא Warm ולכן אתה רואה גוון צהבהב. בכל מקרה נדרש לבצע כיול.
אם מעניין אותך, הנה הערכים שאני משתמש בהם בצפייה ב-YES (אותו דגם: 37A450):
Mode: Standard
Backlight: 6
Contrast: 60
Brightness: 50
Sharpness: 10
Colour: 30
ב- Detailed Settings:
Black Adjust: Off
Dynamic Contrast: Off
תתחדש!
Nick - במצב Movie ברירת המחדל של הצבעים היא Warm ולכן אתה רואה גוון צהבהב. בכל מקרה נדרש לבצע כיול.
אם מעניין אותך, הנה הערכים שאני משתמש בהם בצפייה ב-YES (אותו דגם: 37A450):
Mode: Standard
Backlight: 6
Contrast: 60
Brightness: 50
Sharpness: 10
Colour: 30
ב- Detailed Settings:
Black Adjust: Off
Dynamic Contrast: Off
תתחדש!
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!
תודה איינשטיין, אבל אני דיי אוהב את הצבעים בטלוויזיה ואת החדות שלהם ואני מעדיף להישאר עם contrast גבוה. חבל שאין מצבי custom שאפשר לקבוע בעצמך...
בכל מקרה, אשמח אם מישהו יענה לי על השאלות שנשארו ללא תשובה:
איך אני מחבר את האודיו מהמחשב לטלוויזיה?
איך מדליקים את הDNIE, והם בכלל כדאי להדליק אותו?
והנה עוד אחת:
חיברתי את הטלוויזיה למחשב ואחרי הרבה נסיונות הצלחתי שהטלוויזיה תפעל ביחד עם המסך הרגיל. כשאני מפעיל משחק מחשב הוא עולה במסך הקטן ולא בטלוויזיה... איך אני עושה שהמשחק יעלה בטלוויזיה בלי להפוך אותה למסך הראשי?
בכל מקרה, אשמח אם מישהו יענה לי על השאלות שנשארו ללא תשובה:
איך אני מחבר את האודיו מהמחשב לטלוויזיה?
איך מדליקים את הDNIE, והם בכלל כדאי להדליק אותו?
והנה עוד אחת:
חיברתי את הטלוויזיה למחשב ואחרי הרבה נסיונות הצלחתי שהטלוויזיה תפעל ביחד עם המסך הרגיל. כשאני מפעיל משחק מחשב הוא עולה במסך הקטן ולא בטלוויזיה... איך אני עושה שהמשחק יעלה בטלוויזיה בלי להפוך אותה למסך הראשי?