למה אומרים שפלזמה לא מתאימה למשחקים ב playstation 3?
קראתי איפשהוא (ואין לי מושג איפה כי אני כבר שעות מחפש את זה ולא מוצא) שאם אני רוצה לשחק ב PlayStation 3 אז לקנות LCD כי פלזמה לא טובה למשחקים ב Playstation 3.
זה נכון?
כי אני גם רוצה לראות ערוצים 2 10 על הטלויזיה שאני אקנה ומכיוון שיש לי חיבור טלויזיה מעפן (כבל אנטנה רגיל לא ממיר ולא נעליים) אז ב LCD השידורי טלויזיה צריכים להיות נוראיים.
זה בכלל נכון כל מה שאמרתי פה?
(הייתי היום בחנות מוצרי חשמל שעוד לא עובדים עם חיבור דיגיטלי לטלויזיות אלא עם משהו מעפן וראו פשוט נורא)
זה נכון?
כי אני גם רוצה לראות ערוצים 2 10 על הטלויזיה שאני אקנה ומכיוון שיש לי חיבור טלויזיה מעפן (כבל אנטנה רגיל לא ממיר ולא נעליים) אז ב LCD השידורי טלויזיה צריכים להיות נוראיים.
זה בכלל נכון כל מה שאמרתי פה?
(הייתי היום בחנות מוצרי חשמל שעוד לא עובדים עם חיבור דיגיטלי לטלויזיות אלא עם משהו מעפן וראו פשוט נורא)
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
בעקרון מסך פלזמה לא אידיאלי לצפייה ממרחק קצר ולצפיה במחשב בגלל שתי סיבות:
1. הוא קצת מהבהב בגלל מעגלי ההטענה והפריקה של תאי הפלזמה. ממרחק קרוב זה יוצר הבהוב של הפיקסלים וזה עלול להפריע לך.
2. יש תמיד חשש שצריבה הנגרמת מהשארת תמונה סטטית לזמן ארוך וזה בדיוק מה שבד"כ קורה עם הצגת שולחן עבודה.
לעומת זאת במסכי פלזמה אין בעיה של מריחות בתנועה וזמן הרענון שלהם כמעט אפסי כך שדווקא במשחקים שיש בהם הרבה תנועה מהירה אתה תקבל תמונה חלקה וטבעית יותר.
1. הוא קצת מהבהב בגלל מעגלי ההטענה והפריקה של תאי הפלזמה. ממרחק קרוב זה יוצר הבהוב של הפיקסלים וזה עלול להפריע לך.
2. יש תמיד חשש שצריבה הנגרמת מהשארת תמונה סטטית לזמן ארוך וזה בדיוק מה שבד"כ קורה עם הצגת שולחן עבודה.
לעומת זאת במסכי פלזמה אין בעיה של מריחות בתנועה וזמן הרענון שלהם כמעט אפסי כך שדווקא במשחקים שיש בהם הרבה תנועה מהירה אתה תקבל תמונה חלקה וטבעית יותר.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78904
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
לגבי שני הנושאים הנ"ל:
1. הבהוב תאי הפלזמה מפריע רק ממרחק מאוד קצר (חצי מטר ופחות) בצפיה ממרחק נורמלי (לא צמודים למסך) אין כל חשש לכך.
2. צריבה היום זה דבר פחות משמעותי בחלק מהמסכים, צריך לשים לב לקחת מסך שאינו נצרב בקלות.
3. נקודה אחרת שחסרה כאן היא נושא עיבוד התמונה. חשוב לקחת מסך (או LCD או פלזמה) שיש לו GAME MODE אם מתכוונים לשחק במשחקים שזמן התגובה שלהם צריך להיות קצר. יש מסכי LCD ופלזמה שאין להם מצב כזה ואז זה אומר שמעבד התמונה שלהם לרוב יוסיף 20-40 מילישיניות של עיבוד וידאו לתמונה, מה שעלול לגרום להאטה ביכולת התגובה של השחקן...
1. הבהוב תאי הפלזמה מפריע רק ממרחק מאוד קצר (חצי מטר ופחות) בצפיה ממרחק נורמלי (לא צמודים למסך) אין כל חשש לכך.
2. צריבה היום זה דבר פחות משמעותי בחלק מהמסכים, צריך לשים לב לקחת מסך שאינו נצרב בקלות.
3. נקודה אחרת שחסרה כאן היא נושא עיבוד התמונה. חשוב לקחת מסך (או LCD או פלזמה) שיש לו GAME MODE אם מתכוונים לשחק במשחקים שזמן התגובה שלהם צריך להיות קצר. יש מסכי LCD ופלזמה שאין להם מצב כזה ואז זה אומר שמעבד התמונה שלהם לרוב יוסיף 20-40 מילישיניות של עיבוד וידאו לתמונה, מה שעלול לגרום להאטה ביכולת התגובה של השחקן...
גם ככה מספר המשחקים שתומכים ב-1080P הוא לא גדול כל כך.nadav-g כתב:אבל תשקיע בפלזמה שהיא FullHD אם אתה מתכוון לשחק ב-PS3......
לא יודע, בעיני זה תמיד היה השיקול האחרון. יחס ניגודיות, מראה עיניים, יותר חיבורים... יותר שימושי בסופן של דבר.
כמובן, אם יש 2 דגמים במחיר דומה שניהם נראים מעולה, לך על ה-1080P.
יש כמה וכמה משחקים טובים שתומכים ב-1080P, והמבחר רק יגדל. גם המראה של משחקי PS2 השתפר עם השנים. אם הוא כבר קונה טלוויזיה ויש לו PS3 אז עדיף לחשוב לעתיד מאשר לקנות משהו שיספק אותו בהווה ויגרום לו חרטות ככל שיצאו יותר ויותר משחקים שתומכים ב-1080P.odedia כתב:גם ככה מספר המשחקים שתומכים ב-1080P הוא לא גדול כל כך.nadav-g כתב:אבל תשקיע בפלזמה שהיא FullHD אם אתה מתכוון לשחק ב-PS3......
לא יודע, בעיני זה תמיד היה השיקול האחרון. יחס ניגודיות, מראה עיניים, יותר חיבורים... יותר שימושי בסופן של דבר.
כמובן, אם יש 2 דגמים במחיר דומה שניהם נראים מעולה, לך על ה-1080P....