pdp5020fd - מתח דשת
לא לקחתי סיכון והפעלתי את PDP5020FD באמצעות שנאי ל 110v
התמונה ב full-hd הייתה מדהימה - בחיבור HDMI לממיר משולב בכבלים. (1080i)
לאחר מספר שעות הפעלה כשכיביתי וניסיתי להפעיל שוב, המסך לא נדלק - במקום זאת הבהבה נורית ה StandBy בקצב שלפי ספר היצרן מצביע על תקלה פנימית והפעלת מנגנון הגנה על המסך....
החלפתי את השנאי לבדוק שאינו הגורם לתקלה
שאלות לפורום:
1) האם להחזיר לארה"ב לטיפול / החלפה?
2) האם יש מעבדה מומלצת בארץ לטיפול בתקלות פלזמה פיוניר דגמים אמריקאים?
3) האם הפעלה ב 110v 50hz במקום 60hz יכולה לפגוע בפלזמה - או שזה סתם חוסר מזל ...
לאחר מספר שעות הפעלה כשכיביתי וניסיתי להפעיל שוב, המסך לא נדלק - במקום זאת הבהבה נורית ה StandBy בקצב שלפי ספר היצרן מצביע על תקלה פנימית והפעלת מנגנון הגנה על המסך....
שאלות לפורום:
3) האם הפעלה ב 110v 50hz במקום 60hz יכולה לפגוע בפלזמה - או שזה סתם חוסר מזל ...
ראית דרך חיבור HDMI/ קומפננט?ooz כתב:לא לקחתי סיכון והפעלתי את PDP5020FD באמצעות שנאי ל 110v
שאלות לפורום:
3) האם הפעלה ב 110v 50hz במקום 60hz יכולה לפגוע בפלזמה - או שזה סתם חוסר מזל ......
יכול להיות שהשנאי עושה בעיות כי........ אתה לא צריך שנאי, השנאי שם אוניברסלי.
אוי, כמה מרגיז. אספר לך קצת מניסיוני עם טלוויזיה דומה של פיוניר, אולי זה ייתן רעיון:ooz כתב:לא לקחתי סיכון והפעלתי את PDP5020FD באמצעות שנאי ל 110v
שאלות לפורום:
3) האם הפעלה ב 110v 50hz במקום 60hz יכולה לפגוע בפלזמה - או שזה סתם חוסר מזל ......
אנחנו קנינו בזמנו בארה"ב דגם אחר, PDP5000EX, שבכל מקום באינטרנט (כולל ב-user manual שהורדנו מהאתר של פיוניר) היה כתוב עליו שפועל על מתח אוניברסלי, וכשקיבלנו אותה נדהמנו שכתוב עליה 110V only, וצורף לה user manual שונה מזה שניתן להורדה מהאתר, ובו דווקא כתוב רק מתח 110 (מאוד לא מקצועי, אגב - איך ייתכנו שני ספרי מכשיר שונים לאותו הדגם?!). כמה צלצולים היסטריים לחנות שקנינו בה, ולשירות לקוחות של פיוניר, העלו שלמרות הכיתוב, ספק המתח של הטלוויזיה אמור לפעול בלי בעיות על 220V. מסיבה כלשהי, הם משנים את הכיתוב לכל מה שנמכר בארה"ב. בדקנו את הטלוויזיה בארה"ב עם שנאי מ-110 ל-220 והיא אכן עבדה כמה שעות טובות. לאחר יומיים בערך השנאי שלנו ל-220 שבק חיים (שנאי של 1000W שעד אז עבד שנים בלי בעיות). אז אולי מות השנאי היה צירוף מקרים בלבד, אבל חשדתי שהטלוויזיה דורשת זרם התנעה גבוה שהשנאי לא תמיד מצליח לספק וזה הגורם לתקלה. מכיוון שידעתי שבארץ לא יהיה שנאי, נרגענו ושלחנו אותה לארץ, והיום היא עובדת כאן על 220V בלי בעיות.
כל ההקדמה הזו באה רק כדי לומר שזה שכתוב על הטלוויזיה 110V, 60Hz לא בהככרח אומר שיש איזושהיא בעיה עם 220V או עם 50 הרץ, והעובדה שהטלוויזיה פעלה כמה שעות אצלך בלי בעיה מעידה על כך שהספק שלה עובד יפה מאוד עם מתח בתדר 50Hz. השאלה היא מה קרה אחר כך, בהדלקה הבאה.
לאור הניסיון שלנו, ייתכן מאוד שיש לך (ליתר דיוק, נוצרה לך) בעיה בשנאי. הייתי בודק את זה לפני משלוח של הטלוויזיה לתיקון. כתבת שבדקת עם שנאי אחר. יש לך שני שנאים כאלה, להספק גבוה? ודא שהשנאי מסוגל לספק זרם מספיק גבוה - אם על הטלוויזיה כתוב נניח 420W, קח ספייר של כמה עשרות אחוזים לפחות (לא הייתי מסתפק בשנאי של 500W למשל).
כמו כן, כדאי לך לדעתי לצלצל לשירות לקוחות של פיוניר בארה"ב ולבדוק אם הדגם הזה יכול לעבוד על 220V. התשובה הראשונית שתקבל תהיה שזה דגם ל-110V בלבד, אז תתעקש לדבר עם אנשים טכניים ממש - ייתכן שאתה לא צריך שנאי, וזה גם יחסוך לך כסף וגם יסלק לך קופסה מיותרת מהסלון.
החלפתי לשנאי חדש 1500w. השנאי הקודם היה 600w
ההספק הרשום על גבי הפלזמה הינו ~440w
המסך עדיין נתקע בהדלקה - פיוניר usa השיבו לי שהאידיקציה הינה תקלה פנימית וניתן להחזיר את הפלזמה למוכר ...המוכר מוכן לקבל את המסך ורק לזכות במחיר הקניה ...וכל זה כרוך בעלויות המשלוח הלוך ושוב בתוספת ויתור מסים בארץ שלא יוחזרו.
סך הכל אכזבה - ביחוד אחרי שהספקתי להתרשם מהאיכות המעולה של המסך ב FullHD
ניסיתי לאתר בארץ מעבדה מתאימה לטיפול במסך ועד כה לא מצאתי אחת מתאימה ....
המסך עדיין נתקע בהדלקה - פיוניר usa השיבו לי שהאידיקציה הינה תקלה פנימית וניתן להחזיר את הפלזמה למוכר ...המוכר מוכן לקבל את המסך ורק לזכות במחיר הקניה ...וכל זה כרוך בעלויות המשלוח הלוך ושוב בתוספת ויתור מסים בארץ שלא יוחזרו.
ניסיתי לאתר בארץ מעבדה מתאימה לטיפול במסך ועד כה לא מצאתי אחת מתאימה ....
באסה רצינית. משלוח חזרה למוכר יהיה מן הסתם הבחירה האחרונה שלך, זה בטח אומר $800 דולר משלוח (כל כיוון) ולשלם שוב עוד איזה $1000 מסים, אם תחליט לרכוש שוב מאותה חנות, לא? תיקון בארץ יהיה מן הסתם זול יותר. מה הקושי במציאת מעבדה מתאימה? אני מניח שהיבואן יפנה אותך. או שזה דגם ש"לא יודעים" לתת לו שירות בארץ?ooz כתב:החלפתי לשנאי חדש 1500w. השנאי הקודם היה 600w
ניסיתי לאתר בארץ מעבדה מתאימה לטיפול במסך ועד כה לא מצאתי אחת מתאימה .......
- AviBiton
- גורו HTmobile

- תגובות: 17346
- נתן תודות: 503 פעמים
- קיבל תודות: 358 פעמים
צר לי לשמוע על התקלה, בהודעה הקודמת הייתי עסוק בעניין הסמים...
בכל מקרה, נראה שאתה צריך לנסות ליצור קשר עם היבואן ו/או חנות מתמחה שינסו להפנות אותך למעבדה שמתעסקת עם המסך הזה (יש די הרבה מסכים כאלה פה, כך שלא נראה לי שתהיה בעיה למצוא מעבדה כזו).
אתה יכול גם לנסות להתעניין אצל יבואנים מקבילים שכן מוכרים את הדגמים האלו בארץ, כמעט בטוח שיש להם איזשהו מערך שירות.
אם מחירי השירות עדיין יקרים, אז אולי באמת צריך לשקול החזרה של המסך לחנות בחו"ל.
בהצלחה, תעדכן אותנו.
בכל מקרה, נראה שאתה צריך לנסות ליצור קשר עם היבואן ו/או חנות מתמחה שינסו להפנות אותך למעבדה שמתעסקת עם המסך הזה (יש די הרבה מסכים כאלה פה, כך שלא נראה לי שתהיה בעיה למצוא מעבדה כזו).
אתה יכול גם לנסות להתעניין אצל יבואנים מקבילים שכן מוכרים את הדגמים האלו בארץ, כמעט בטוח שיש להם איזשהו מערך שירות.
אם מחירי השירות עדיין יקרים, אז אולי באמת צריך לשקול החזרה של המסך לחנות בחו"ל.
בהצלחה, תעדכן אותנו.
אישית אם הייתי מביא מסך כזה לארץ הייתי לוקח בחשבון שמשהו עלול
לקרות. מכיון שייבוא אישי במקרה הזה חוסך אלפי שקלים, גם תיקון בארץ
עדיין הופך את הרכישה למשתלמת. ככה אני רואה את זה.
לקרות. מכיון שייבוא אישי במקרה הזה חוסך אלפי שקלים, גם תיקון בארץ
עדיין הופך את הרכישה למשתלמת. ככה אני רואה את זה.
בחנות חשמל נטו הם מיבאים ומוכרים את הטלויזיה PDP5020FX נאמר לי עיל ידי המוכר ואיש ההתקנות שלהם כי הם מחברים את הטלויזיה ישירות ל220V ואין שום בעיה
כמו כן הם נותנים שנתיים אחריות בפל מעבדות תנסה ליצור איתם קשר הם יתקנו לך את הטלויזיה בהצלחה
כמו כן הם נותנים שנתיים אחריות בפל מעבדות תנסה ליצור איתם קשר הם יתקנו לך את הטלויזיה בהצלחה