מנורות מול הגברה דיגיטלים האירו את עניי

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
izzik פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 29
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

:מבולבל:
כבר שנתיים אני וחבר נוסף אחוזים באטרף החיפוס אחר הסאונד המושלם.
בתחילת הדרך חשבנו שהסאוד הזה נימצה הישם בים הציוד האדיופילי היקרתי .
כמובן שחשבנו שאת הסאונד הזה ניתן למצוא בהגברת מנורות יוקרתית
אבל בכל פעם שהיזדמן לנו להקשיב להגברה מהסוג הזה תמיד אותו רמקול נישמע יותר טוב עים הגברת טרנזיסטור.( גם אצל עופר מאסטרו אודיאו בבית הוואן שויקרטים נישמעו הרבה יותר מפורטים בס יותר עמוק במה ואימיג' של סטראו יותר טובים נקודה )
אוקיי יש היומרו שמדובר בעינין של טעם -בסדר נגיד שהסאונד חם, אבל זה בה על חשבון פרוט (אני לא מבין מי רוצא לשלם הרבה ולוותר על חלק גדול ממה שמוקלט בדיסק) זה גם בה על חשבון דינמיות וכמובן חוסר כוח עים כל המישתמעה מכך .
במהלח החיפוסים שאל אותי החבר שלי תומר לי בן אדם משלם עשרות ומאות אלפיי שקלים לא מגיעה לו שהסאונד יצה לו מהתחת :?:
ואל בסיס ההנחה הזו המשחנו ליסבור שעל מנת למלות את הסלון בסאוד נקי מפורט אך טיבעי שיקיף אותנו מכל הכיוונים צריך להשקיע המון.
8) ואז 8)
הגענו לתארוחה : אברנו במיספר חדרים הכל נישמע חביב בילבד עד שניכנסנו ליאיר תמם ובשניה ששמענו את הסטאפ שלו אמרתי לחבר שלי "פו הסאוד יוצא מהתחת"
על מנת לקצר -סברנו שחלק גדול ממה ששמענו זו האגברה הדיגיטלית .למחורת רצנו לפיוז ולקחנו מגבר דיגיטלי של tact לניסוי
ולא יאומן פשות לא ניתן לכתוב במילים אך זה נישמע. סאוד החלומות צליל עגול וחמים עים פרוט וניקיון ברמות דימיוניות ,זה לא יאומן כמה אינפורמציה יש על כל דיסק שהולחת לאיבוד בהגברת מנורות וטרנזיסטור, הבמה ענקית אימיג' של סטראו חלומי.... ולא ממש לא קר וחותח בעוזן .
ולשאלה :?:
מה אני מפספס או לא מבין למה התכנולוגיה הזו לא פורצת למה וכולם רצים למנורות ?
המגברים האילו יכולים להגיע למחיריי dvd
זה שינוי ברמות יותר גבהות מהמעבר לדיקים מה אני מפספס פו ???

השאלה לא מופנת לאנשים שחושבים שתקליט+מנורות נותן סאונד יותר אמיתי(עים הם אוהבים לישמועה 20% ממה שהצליל האמיתי באמת מפיק בעיה שלם שיחזרו לגרמופון)
השאלה כן מופנת לאוהבי מוזיקה ששומעים הכל שיסבירו לי למה אן היתלהבות ממגברים דיגיטלים ? מה סאונד עגול אך מפורט ברמות מדהימות ניקיון אפסולוטי במה ענקית ברמות לא ניתפסות ואימיג' סטראו שלא חלמתי שקיים זה לא מה שכולם מחפסים ?

הערה- את התוצאה הנל לא קיבלנו בעזרת הרמקול של יאיר תמם אלה בעזרת רמקול quadral shugon מגבר דיגיטלי טאקט מילניום וdvd ב 600 שח.

logankungfu
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2462
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

הטכנולוגיה הזו מבשילה בהדרגה רק לאחרונה,

שליחה #2 

בעוד שטרנזיסטורים ומנורות בסביבה כמה וכמה עשורים. בנוסף, מגבר הטאקט עולה עשרות אלפי שקלים אם אינני טועה, כך שישנה ציפיה לדיגיטליים שנשמעים טוב במחירים שפויים.
כולי תקווה שהטי- אמפ הזול והטוב הוא בבחינת סנונית המבשרת את האביב, ושבעקבותיו יבואו עוד מגברים דיגיטלים עם יותר פיצ'רים, מראה יותר "סלוני" ותמחור הגיוני (בתקווה שהמראה הסלוני לא הוא שיקבע את התמחור, או שאני נשאר עם הטי- אמפ).
ייצור של מגברים כאלו, לפי מהנדס חשמל שאני מכיר וקצת מבין בנושא, זול ופשוט לאין ערוך מייצור טרנזיסטורים או מנורות, אז הם עוד יגיעו.

itzo
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1347
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

ולדעתי (מילה חשובה מאוד),

שליחה #3 

המגברים הדיגיטלים כיום, נשמעים צורמים לאורך זמן.
לא כל מה שנשמע נהדר בהאזנה קצרה הוא טוב ונעים לאורך זמן.
איני יודע כיצד החלטת שמגברי מנורות אינם מפורטים, באותה תערוכה היה גם החדר עם המנלי ולדעתי היתה בו הסאונד
הטוב ביותר (עם פשרות מסוימות).

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #4 

izzik,

יש כמה דברים נכונים במה שכתבת וכמה שלא.

אכן, מגברים דיגיטליים יכולים להישמע טוב, מעולה אפילו, אולם הם הגיעו לרמות "אודיופיליות" רק לאחרונה.
TACT למשל, קיימים כבר מספר שנים לא קטן וכנ"ל BEL-CANTO וגם ל-YAMAHA היו מגברים דיגיטליים.
למעשה כמעט כל מגבר בתוך SUB WOOFER אקטיבי הוא דיגיטלי גם כן.

הבעיה תמיד היתה - תג מחיר בשמים או סאונד לא מדהים.

כפי שכתבתי בביקורת שלי על ה-TAMP, הוא שינה את חוקי המשחק. לא שהוא שבר את השוק אלא ממש הוריד אותו לזנות.

העיניין הוא שבאמת ניתן לקבל מגבר מצויין בעלויות אפסיות שלא רק מתבטאות בייצור אלא גם בנצילות שאלו משליכות על החימום ולכן לא צריך גופי קירור ואפשר להסתפק במארז קטן מאוד וזול.

מה שאני לא מסכים הוא לגבי ההגדרות שלך על ציוד שפופרתי.
אין שום בעיה לייצר מגבר כזה שיהיה סופר מפורט ומדוייק. זה שאנשים מסויימים אוהבים את איך שהוא צובע את הסאונד (אני בינהם) לא אומר שזה בא על חשבון פירוט למשל.

"ריאליסטיות" בהקלטה או בשיחזור הוא לא רלוונטי בעליל וזו מהסיבה הפשוטה - אין לאף אחד רפרנס אמיתי.

נאמנות למקור הוא מושג מאוד בעייתי. האם אתה יודע איך הזמר נשמע במציאות? האם אתה יודע איך הוא נשמע באולפן בעת ההקלטה? האם אתה יודע מה הטכנאי בחדר העריכה התכוון אליו כשהוא ביצע את המיקס?

המקור היחיד שיש לנו הוא המדיה עצמה. כלומר, מה יש על ההקלטה והדרך היחידה לראות איזה רכיב או מערכת נאמנה יותר היא ע"י מדידות בלבד.
זה שאתה החלטת שלך מגבר דיגיטלי או טרנזיסטורי נשמע "אמיתי" יותר משפופרתי, זה בסדר ואולי אפילו יכול להיות מגובה במדידות, אבל זה לא חייבת להיות האמת של כולם.
למעשה, זה היופי בתחביב הזה. שלכל אחד מערכת אחרת יכולה להישמע טוב יותר.
אחרת, בעצם היה לנו יצרן אחד שעושה את זה "נכון" וכל השאר היו פושטים רגל.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

Eyal_W
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 7639
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #5 

מרטין כל מילה חקוקה ביזע ודמעות
אם כי מניסיוני האשי בלבד למגברי מנורות יש אופי מיוחד הם בד"כ נשמעים יותר חמים אם כי
בחירת המגבר וכל ציוד אודיו אחר תלויה באופן ישיר למוסיקה שאתה שומע והינה סיפור אמיתי.
בתערוכה מאוד התרשמתי בחדר של יאיר תמם הוא ניגן בפטיפון מוסיקה קלאסית והיה פשוט נהדר.
אבל והנה הוא מגיע ........ ביקשתי מיאיר לשים דיסק שהבאתי מהבית chick corea בהרכב אלקטרי התוצאה היתה
אסון מזל שציק לא היה בתערוכה הוא אפילו היה מתפלא .
ראוי לציין כי שאלתי את יאיר עם איזה מוסיקה הם בודקים את הציוד והא ענה לי "אנחנו עובדים עם נגנים כדי להגיע לצליל המקור"
אז שלא יעבדו עליכם .............
נ.ב
אף על פי שהיו לו מרימי כבלים :D

איתי_הגיתי
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6052
נתן תודות: 90 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #6 

במגבר דיגיטלי אין טרנזיסטורים?
לפי מה שהבנתי, מדובר במגבר (טרנזיסטורי) יעיל מאד.
מה הקשר לצליל?

צפיד
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2856
נתן תודות: 162 פעמים
קיבל תודות: 64 פעמים

צי'פים גו'קים ושאר מיני חרקים

שליחה #7 

בתגובה למה שרשם izzik .
לנסות לשכנע ש"יורדים" לרמה האנלוגית יותר/בסיסית יותר בצורת ההגברה האוזן שלנו יותר אוהב את זה קצת מיותר- אתה אהבת את הסאונד הדיגיטלי בגלל סאונד פרטי יותר ויתר הסיבות שהעלת.
אני אנסה להסביר לך את הרעיון אנלוגי באנלוגיה מעניינת.
איפה רואים סרט יותר טוב בקולנוע או בדי וי די אל מול מסך LCD הכי טוב שקיים?
עזוב את החוויה הקולנועית...
העין שלך נהנית יותר מתמונה מסרט סליל אנלוגי,כי היא עצמה אנלוגית.
אותו דבר בערך קורה לאוזן,הרעיון של דגימה דיגיטאלית מרמה של מדיה דיגיטאלית שבנויה מספרות בינאריות ואח"כ הפיכה על D2A לאנלוג עושה משהו מלאכותי לאוזן ובגלל זה לרוב האנשים הסאונד שנובע מתקליט מעבר לרעיונות נוסטלגים וכ' יותר נעים כי הדגימה היא אנלוגית וכמו כן המעבר לאוזנים שלך אינו עובר תיקון סטטיסטי ע"י צי'פ כזה או אחר // קיים כזה בכל מכשיר סי די או די וי די//
השורה התחתונה - תנסה מגברים שהם הכלאה .hybrid
הדיוק והפירוט הדיגטאלי אל מול החום ...ואגב הבמה שדיברת עליה ברוב המקרים תמיד תיהיה טוב יותר בציוד אנלוגי איכותי כמובן.
יש חברה כזאת איטלקית שכרגע אני לא זוכר את השם,עם סאונד פשוט מעולה.

ולך תדע אולי יבוא יום שלא נצטרך בכלל את שלב ההמרה - תקבל למוח סאונד דיגיטאלי נטו בלי שום עכבות ואיבודים על הדרך וככה הסאונד יהיה מפורט להחריד או אולטמטיבי,תלוי מי שומע....
:wink:

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #8 

אני לא מסכים עם מה שצפיד כתב.

המדיה הדיגיטלית לא עושה כלום לסאונד.
פעם נתנו לקבוצת מאזינים לשמוע שתי הקלטות - MP3 ב-128K ואת ה-CD המקורי.

מה הרוב העדיף? - כן, את ה-MP3.

למה?
כי התחום הדינאמי קטן יותר, יש ירידה בגבוהים ולכן הסאונד נשמע פחות "מתכתי", פחות "בהיר".

לדעתי הסיבה שאנשים אוהבים שפופרות ופטיפונים וטיונר למשל הוא שזה פשוט פחות מעייף. הסאונד רך יותר, עגול וחמים יותר.
אין לזה שום קשר ל"נכון יותר" אגב.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

צפיד
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2856
נתן תודות: 162 פעמים
קיבל תודות: 64 פעמים

שליחה #9 

אני לא מסכים עם מה שצפיד כתב.

לא הבנתי עם איזה חלק?

המדיה הדיגיטלית לא עושה כלום לסאונד.
פעם נתנו לקבוצת מאזינים לשמוע שתי הקלטות - MP3 ב-128K ואת ה-CD המקורי.
שניהם נקראים מדיה דיגיטלית לגמרי
זה ש MP3 הוא צורה מוקטנת של WAV
זה לא משנה את הרעיון שניהם מדיה דיגיטאלית .

מה הרוב העדיף? - כן, את ה-MP3.

למה?
כי התחום הדינאמי קטן יותר, יש ירידה בגבוהים ולכן הסאונד נשמע פחות "מתכתי", פחות "בהיר".

וגם פחות מפורט ...וגם הרבה מקומפרס...
לדעתי הסיבה שאנשים אוהבים שפופרות ופטיפונים וטיונר למשל הוא שזה פשוט פחות מעייף. הסאונד רך יותר, עגול וחמים יותר.
אין לזה שום קשר ל"נכון יותר" אגב.
לגבי ה"נכון" זה פילוספיה שלא תגמר וברוב המקרים זה עניין של טעם...

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”