כבר שנתיים אני וחבר נוסף אחוזים באטרף החיפוס אחר הסאונד המושלם.
בתחילת הדרך חשבנו שהסאוד הזה נימצה הישם בים הציוד האדיופילי היקרתי .
כמובן שחשבנו שאת הסאונד הזה ניתן למצוא בהגברת מנורות יוקרתית
אבל בכל פעם שהיזדמן לנו להקשיב להגברה מהסוג הזה תמיד אותו רמקול נישמע יותר טוב עים הגברת טרנזיסטור.( גם אצל עופר מאסטרו אודיאו בבית הוואן שויקרטים נישמעו הרבה יותר מפורטים בס יותר עמוק במה ואימיג' של סטראו יותר טובים נקודה )
אוקיי יש היומרו שמדובר בעינין של טעם -בסדר נגיד שהסאונד חם, אבל זה בה על חשבון פרוט (אני לא מבין מי רוצא לשלם הרבה ולוותר על חלק גדול ממה שמוקלט בדיסק) זה גם בה על חשבון דינמיות וכמובן חוסר כוח עים כל המישתמעה מכך .
במהלח החיפוסים שאל אותי החבר שלי תומר לי בן אדם משלם עשרות ומאות אלפיי שקלים לא מגיעה לו שהסאונד יצה לו מהתחת
ואל בסיס ההנחה הזו המשחנו ליסבור שעל מנת למלות את הסלון בסאוד נקי מפורט אך טיבעי שיקיף אותנו מכל הכיוונים צריך להשקיע המון.
הגענו לתארוחה : אברנו במיספר חדרים הכל נישמע חביב בילבד עד שניכנסנו ליאיר תמם ובשניה ששמענו את הסטאפ שלו אמרתי לחבר שלי "פו הסאוד יוצא מהתחת"
על מנת לקצר -סברנו שחלק גדול ממה ששמענו זו האגברה הדיגיטלית .למחורת רצנו לפיוז ולקחנו מגבר דיגיטלי של tact לניסוי
ולא יאומן פשות לא ניתן לכתוב במילים אך זה נישמע. סאוד החלומות צליל עגול וחמים עים פרוט וניקיון ברמות דימיוניות ,זה לא יאומן כמה אינפורמציה יש על כל דיסק שהולחת לאיבוד בהגברת מנורות וטרנזיסטור, הבמה ענקית אימיג' של סטראו חלומי.... ולא ממש לא קר וחותח בעוזן .
ולשאלה
מה אני מפספס או לא מבין למה התכנולוגיה הזו לא פורצת למה וכולם רצים למנורות ?
המגברים האילו יכולים להגיע למחיריי dvd
זה שינוי ברמות יותר גבהות מהמעבר לדיקים מה אני מפספס פו ???
השאלה לא מופנת לאנשים שחושבים שתקליט+מנורות נותן סאונד יותר אמיתי(עים הם אוהבים לישמועה 20% ממה שהצליל האמיתי באמת מפיק בעיה שלם שיחזרו לגרמופון)
השאלה כן מופנת לאוהבי מוזיקה ששומעים הכל שיסבירו לי למה אן היתלהבות ממגברים דיגיטלים ? מה סאונד עגול אך מפורט ברמות מדהימות ניקיון אפסולוטי במה ענקית ברמות לא ניתפסות ואימיג' סטראו שלא חלמתי שקיים זה לא מה שכולם מחפסים ?
הערה- את התוצאה הנל לא קיבלנו בעזרת הרמקול של יאיר תמם אלה בעזרת רמקול quadral shugon מגבר דיגיטלי טאקט מילניום וdvd ב 600 שח.