JEAN MICHEL JARRE IN 3D

אלבומים מומלצים, ביקורות, הוצאות חדשות וכו'.
שלח תגובה
roeek פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1349
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #1 

במלאת 30 שנה לפרוייקט "OXYGEN", של אומן ואחד מחלוצי המוסיקה ה אלקטרונית, ז'אן מישל ז'אר, גאון ומוסיקאי צרפתי,
הופיע DVD יחודי, המוקלט כ- DUAL LAYER, (כ-8 גיגה), המסכם את פרוייקט "החייאת" OXYGEN.
לא מדובר כאן באיזה רימיקס או רימאסטר לאלבום, במקור מ-1976, שנחשב לאבן דרך בעולם המוסיקה והוגדר כאלבום חלוצי ואחד מהחשובים ביותר שהוקלטו אי פעם. ולא מדובר כאן בהקלטה חוזרת עם ציוד בן זמננו ליצירת המופת.
מדובר בפרוייקט שאפתני ממדרגה ראשונה של ז'אר, בו הוא הצליח לשפץ את כל מערך המקלדת והאלקטרוניקה אחד לאחד, בדיוק כפי שהיה בשנת 1976.
במילים אחרות: לקח ז'אר את כל כלי המקלדת מהג'אניקייה שלו במחסן, שיפץ אותם בסבלנות רבה יחד עם עוד אנשים ידועי שם בעולם המוסיקה ומתמחים מכל העולם אשר סייעו לו בפרוייקט, והביאו למצב שכל הציוד של 1976, כולל MOOG וסינתיסייזרים עתיקים כגון ה-ARP2600 הסינתיסייזר האוסטרי הקלאסי, אולי מהטובים שיוצרו אי פעם בו החלפת הצלילים מתבצעת ע"י קצר בין פלאגים הנראים כמו שקע של אוזניות, מלוטרון, ובקיצור כל הסינתיסייזרים האנלוגיים הראשונים שיוצרו בעולם.
הוא ועוד מספר נגנים הצליחו לשחזר את הצליל המדוייק של 1976, והקליטו את האלבום מחדש בטכנולוגיה של היום אבל עם הסאונד האנלוגי החם של אז והאינבנטאר המדוייק של אז.
דבר שכזה לא נעשה מעולם ככל הידוע לי.
זה הופיע ב-CD חדש וב-DVD הכולל שכבה אחת בה ההופעה במצולמת באיכות מעולה אך ב-2 מימדים.
ושכבה 2 ב-DUAL LAYER כוללת את ההופעה כולה בשלושה מימדים באמצעות משקפי תלת-מימד אדום-ירוק.
זה נקרא: LIVE IN YOUR LIVING ROOM
טעימה מהפרוייקט:
http://www.youtube.com/watch?v=iL7OdP9TT10
שם תוכלו לראות ולשמוע את אחד הקטעים המפורסמים ביותר מהיצירה "OXYGEN", נעימה המזוהה יותר מכל עם ז'אר.

תענוג לאוזניים (בסאונד של 5.1) ולעיניים (בעיקר בתלת מימד!!!)...

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #2 

אני עדיין זוכר את הפעם הראשונה ששמעתי את Oxygen, אולי בגיל 13. החוויה נחרטה לי עמוק, אני עדיין מחזיק את התקליט ההוא...
אגב נוסטלגיה, הורדתי לאחרונה את האלבום של Jon & Vangelis מ-1981, Friends of Mr Cairo - זה הדהים אותי אז ועדיין עושה לי את זה היום...

roypeles
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3058
שם מלא: רואי
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 95 פעמים

שליחה #3 

גם לי יש את התקליטים שלו מאז שמתנגנים אצלי עד היום.... מאוד אוהב את המוסיקה שלו...
באמת מסקרן לשמוע את הפרוייקט החדש.
ידוע אם הגיע כבר לארץ?

roeek פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1349
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #4 

את ה-DVD קשה להשיג בארץ, ניתן להזמין באינטרנט.
את האלבום ראיתי ב-TOWER RECORDES, רק לשים לב לא להתבלבל ממהדורת הדיגיטל רימסטר. כאן מדובר בהקלטה חדשה לגמרי.
The Black Wax

dudib
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5144
שם מלא: דודי
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #5 

אחח , מחזיר אותי לנעורים (Y)

שלח תגובה