דילמה בין קומפוננט לסקארט

איך משהו עובד? למה זה ככה?
שלח תגובה
meirair פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

בוקר טוב חברים אני חדש בפורום ברצוני לקבל ייעוץ .
ברשותי LCD מסוג SHARP 37 AD5E ובכן איכות השידור היא בלשון המעטה לא טובה ובכן אחרי שהבנתי שחיבור הסקארט שמוכרים לכולם הוא אינו האידאלי ברצוני לדעת מה באמת עדיף לי כרגע יש סקארט מחובר לדעתי גם לא איכותי במיוחד.
האם בנתונ ים אלו עדיף לי לחבר קומפוננט?

מאיר

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78905
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #2 

אם SCART לא נותן לך תמונה איכותית (זה המקסימום שיש בשידורים בישראל), אז קומפוננט לא ממש יקדם אותך לשום מקום.

מה התופעות שמטרידות אותך?

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #3 

meirair, אתה צריך לשים לב ולהבדיל בין חיבור ה SCART עצמו לבין מה שאתה יכול לקבל דרכו. הסיבה שמחברי SCART כל כך גדולים ושהכבל כל כך מגושם הוא שזה תקן רב ערוצי.

דרך חיבור SCART אתה יכול להעביר 3 סוגים שונים של שידורים. המעבר אינו אוטומטי ודורש ממך להקפיד שהגדרת בממיר את שיטת השידור ושחיברת בצד של הטלוויזיה את המחבר בכניסה שיודעת לקלוט אותו.

ברמה הבסיסית SCART יודע להעביר composite. זו צורת השידור הבסיסית ביותר וערוץ ה composite תמיד פעיל כך שיכול להיות שזה מה שאתה מקבל. מעליו נמצא שיטת ה s-video ומעליה נמצאת שיטת ה RGB הנותנת תמונה זהה (או אפילו טובה יותר) ל Component.

נכון שאיכות השידור בערוצים הרגילים היא גרועה ולך כצרכן אין הרבה מה לעשות כדי לשפר את המצב. אבל אתה יכול לבצע כמה בדיקות.
1. תוודא שבהגדרות הממיר קבעת לשדר החוצה RGB. וודא גם שחיברת את כבל ה SCART ליציאה בממיר שיודעת לשדר RGB כי אם יש לך שתי יציאות אז רק אחת מסוגלת לשדר RGB.

2. וודא שחיברת במסך את כבל ה SCART לכניסה שיודעת לקבל RGB. העזר בספר המשתמש לצורך העניין.

3. נסה לעבור ל s-video. יש אנשים שטוענים שדווקא בשיטה זו הם מקבלים תמונה יותר נעימה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

guy11
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2430
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #4 

חוץ מזה שבממירים הרגילים (לא HD) אין אפשרות לחבר בקומפוננט בכל מקרה.

שלח תגובה

חזור אל “שאלות בנושאים טכניים”