HTPC חדש ובעיה בצפיה של AVI

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
זיו25 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 24
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום,

התקנתי HTPC חדש, שכולל בין השאר מארז HD 160 PLUS של זלמן, מערכת MCE VISTA X64 , לוח עם יציאת מסך HDMI ו...כרטיס מסך GT8500. הסיבה לכרטיס היא שיש לו יציאת SVIDEO, כי.. נו, מה לעשות - אין לי עדיין פלזמה.

התקנתי, הכל עובד יפה - רואים טלוויזיה, השלט עובד, המגבר מקבל אות דיגיטלי, יש FDDSHOW מותקן ביחד עם VSUB וכשאני מקליק על סרט בויסטה, אני רואה אותו מיד עם כל מה שצריך, ונדלקים לי 2 המנורות של ה FDDSHOW למטה.

אממה?

ברגע שאני מנסה לראות את הסרט על דרך ה MCE , המסך מרצד 3 פעמים, אומר לי שאין לי CODEC מתאים, וזהו.

מה עושים? :-(

אודה לכל תשובה... אני נואש (תראו מה השעה :roll: )

זיו.

ironman
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1271
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #2 

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #3 

אני במקומך לא הייתי ממהר להתקין את KLITE כי זה עלול להיגמר בבכייה לדורות.

הניחוש שלי הוא שיש לך בעיה עם הגדרת קודקים. התופעה של חסימת ניגון מדיה ב VMC נובעת בד"כ מכמה גורמים אפשריים:

1. חוסר יכולת לבצע פיצול של האריזה. אתה משתמש ב Vista 64bit. ואם נעזוב לשניה את הנושא של למה דווקא התקנת דווקא 64bit אז אני כבר צופה לך בעתיד מספר בעיות בפיצול קבצים, בעיקר של MKV. זה לא המקרה כרגע כי ל Vista יש מפצל AVI מובנה אבל קח לתשומת לבך.

2.הגדרות לא נכונות ב ffdshow audio decoder options: לדוגמה, צריך מאוד להיזהר ולא לשנות את Uncompressed ולדאוג שישאר ב disabled

3. חוסר התאמה של קודקים: אתה עובד עם גרסת ה 64bit של Vista. תדאג שגם ffdshow יהיה בגרסת ה 64bit. אתה צריך לוודא שהתקנת את ffdshow tryouts 64bit המתאימה. יש כרגע גרסה מספר 2045 של clsid שתוכל למצוא כאן: http://sourceforge.net/project/showfile ... _id=173941

4. פילטר VobSub. הפילטר עצמו מאוד בעייתי. קרא כאן וקח לתשומת לבך: http://www.hometheater.co.il/article125 ... 7%95%D7%94
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

זיו25 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

...

שליחה #4 

התקנתי, עם כל ההגדרות ב DEFAULT (זה אפילו הסיר את ה FFDSHOW הקודם), עם כל ההגדרות ב DEFAULT. הגעתי לאותו המצב - אני רואה את הסרט ב WINDOWS, אבל לא רואה אותו בתוך ה MEDIA CENTER.

עוד רעיונות? אני מפספס פה משהו? :-(

תדה!

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2316 פעמים

שליחה #5 

נשמע כאילו יש לך ממילא מערכת הפעלה לא נקייה. תתקין ויסטה נקייה בגירסת 32 ביט (X86), ועליה רק FFDShow Tryouts ו-Haali Media Splitter. אין ברירה, ההתעסקות עם הויסטה 64 ביט לא שווה את המאמץ.
לא להתקין בשום אופן K-Lite!
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

ironman
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

pixies כתב:נשמע כאילו יש לך ממילא מערכת הפעלה לא נקייה. תתקין ויסטה נקייה בגירסת 32 ביט (X86), ועליה רק FFDShow Tryouts ו-Haali Media Splitter. אין ברירה, ההתעסקות עם הויסטה 64 ביט לא שווה את המאמץ.
...
מה הבעייה עם K-Lite ?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #7 

עשה להרבה אנשים פה בעיות קשות שנפתרו רק לאחר פירמוט המחשב. לא ניסיתי בעצמי.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #8 

ironman כתב:
pixies כתב:נשמע כאילו יש לך ממילא מערכת הפעלה לא נקייה. תתקין ויסטה נקייה בגירסת 32 ביט (X86), ועליה רק FFDShow Tryouts ו-Haali Media Splitter. אין ברירה, ההתעסקות עם הויסטה 64 ביט לא שווה את המאמץ.
...
מה הבעייה עם K-Lite ?
...
ממש כלום. רק שאם אתה סומך על חברה שבאופן עיקבי גונבת מוצרים מסחריים שהם באמת ידאגו שהמוצר שלהם לא ידפוק לך את המחשב אז יש לך אמונה הרבה יותר גדולה ממני בטבע האדם.

ironman
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

Catskinner כתב:
ironman כתב:
...
מה הבעייה עם K-Lite ?
...
ממש כלום. רק שאם אתה סומך על חברה שבאופן עיקבי גונבת מוצרים מסחריים שהם באמת ידאגו שהמוצר שלהם לא ידפוק לך את המחשב אז יש לך אמונה הרבה יותר גדולה ממני בטבע האדם.
...
אם אתה מדבר על זכויות יוצרים אזי, 99% מאיתנו גנבים

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #10 

לא. אני מדבר על כך שאם אתה גונב codec אחד מחברה כלשהיא ו demuxer מחברה אחרת ויש לך עוד את החוצפה לחזור על זה כמה פעמים ובסופו של דבר לשחרר את זה כ"חבילה" חינמית לציבור אז לפחות לי ברור לחלוטין שגם לא איכפת לך מצרכני הקצה ואתה גם לא בודק את ההשלכות לגביהם.

דיון על פגיעה בזכויות יוצרים זה עניין אחר לחלוטין.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

ironman
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

אהה או קיי הבנתי

זיו25 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #12 

ובכן, את מערכת ההפעלה התקנתי שלשום. במשך כל הלילה נתתי לה להתקין כל מיני עידכונים, הוספתי את ה IMON וה IMEADIN שהגיע עם הזלמן (אולי זה מה ששיגע אותו?) וגם קודק אחד קטן של DIVX מ DIVX.COM . בנתיים הורדתי גם אותו וזה לא ממש עזר.

לפני שהתקנתי את החבילה של ה CODEC (שיש עליה קצת חילוקי דיעות פה...) ביצעתי RESTORE POINT. אני אחזור לנקודה לפני ההתקנה וננסה ללכת לפי ההוראות שקיבלתי פה. מה שמשגע אותי זה שזה עובד רגיל ולא דרך ה MCE.

יש לי שאלת תם - האם כדאי להתקין את המדיה פורטל?

זיו25 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #13 

אוקי...
הסרתי את ה MEGA CODEC, התקנתי רק FFD ל 64 ביט, ו.... אני רואה סרטים עם תרגום במדיה סנטר...

אבל - עכשיו אני לא רואה סרטים בכלל במדיה פלייר.... מה עושים? האם חסרה לי איזו הגדרה?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #14 

בשביל מה להשתמש במדיה פלייר ב-HTPC? המדיה סנטר עובד לך ב-64 ביט ומנגן קבצי וידאו עם כתוביות, אז אל תיגע... ;)

בשביל ניגון מחוץ למדיה סנטר, נסה להתקין BSPlayer. תוכנה הרבה יותר נוחה וטובה מהמדיה פלייר.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”