בעיה מוזרה עם מגבר ורמקולים
-
danlior
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6462
- נתן תודות: 81 פעמים
- קיבל תודות: 66 פעמים
יש לי בעיה שמלווה אותי כמו דיבוק. זה היה לי פעם עם מגבר ישן ועכשיו מתחיל שוב עם המגבר שקניתי לפני 7 שנים.
אז ככה, לפעמים אחרי שהמגבר דולק אך לא בשימוש למשך כ-12 שעות אני מתחיל לשמוע מוסיקה והסאונד נישמע מעט ריק ורזה. ברגע שאני מנתק את החוטים מהרמקולים ושב ומחבר אותם אחרי כ-5 דקות הסאונד חוזר לעצמו ונישמע שמן ובשרני.
התופעה נכונה עם כל רמקול שהוא.
יש רעיונות?
אז ככה, לפעמים אחרי שהמגבר דולק אך לא בשימוש למשך כ-12 שעות אני מתחיל לשמוע מוסיקה והסאונד נישמע מעט ריק ורזה. ברגע שאני מנתק את החוטים מהרמקולים ושב ומחבר אותם אחרי כ-5 דקות הסאונד חוזר לעצמו ונישמע שמן ובשרני.
התופעה נכונה עם כל רמקול שהוא.
יש רעיונות?
- yairf
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 199 פעמים
No Offense, אבל נשמע שזה יותר התחושות שלך מאשר תופעה שקשורה למגבר עצמו, והפתרון לזה הו מאד פשוט - בקש מחבר שיבצע עבורך את פעולת הניתוק וחיבור בזמן שאינך מסתכל, ותבדוק אם התופעה חוזרת על עצמה. תחושה שלי - לא תרגיש כלום...
-
danlior
- חבר מכור קשה

האמן לי שחשבתי גם על זה אך ההבדל מהותי עבורי ולא מינורי.yairf כתב:No Offense, אבל נשמע שזה יותר התחושות שלך מאשר תופעה שקשורה למגבר עצמו, והפתרון לזה הו מאד פשוט - בקש מחבר שיבצע עבורך את פעולת הניתוק וחיבור בזמן שאינך מסתכל, ותבדוק אם התופעה חוזרת על עצמה. תחושה שלי - לא תרגיש כלום......
מה שכן, לא ציינתי אבל מדובר תמיד ברמקולים עם אפשרות בי-אמפ וששני הזוגות לא מחוברות ביניהן עם קליפ זהב אלא עם חוט פשוט. אולי זאת הסיבה?
- Frosti7
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 596
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 7 פעמים
זה בדיוק זה, המגעים של הכבלים מתחמצנים עם הזמן והמגע שלהם הופך להיות פחות טוב, כל פעם שאתה מנתק ומחבר את הכבלים אתה בעצם משנה ומשפר את המגע שלהם, תנסה לקצץ את קצוות הכבלים (בשני צידי הכבל)
אגב אם אתה לא משתמש בקונקטורים אז זה משהוא שתצטרך לעשות כל כמה חודשים
אגב אם אתה לא משתמש בקונקטורים אז זה משהוא שתצטרך לעשות כל כמה חודשים
אני לא מכבה את המגבר שלי ובגלל זה החדר שלי חם 24 שעות ביממהamitbak כתב:אל תעביר 12 שעות ללא שימוש במגבר
או שאל תכבה אותו בכלל.קראתי באיזה מקום
שאודיופילים לא מכבים את המגברים שלהם בכלל....
מה שכן אחרי שקראתי את המאמר על הCLASS של המגברים ושלי CLASS A מתחיל להסתדר לי למה תמיד החשבון חשמל שלי תפוח
-
danlior
- חבר מכור קשה

Frosti7 כתב:זה בדיוק זה, המגעים של הכבלים מתחמצנים עם הזמן והמגע שלהם הופך להיות פחות טוב, כל פעם שאתה מנתק ומחבר את הכבלים אתה בעצם משנה ומשפר את המגע שלהם, תנסה לקצץ את קצוות הכבלים (בשני צידי הכבל)
אגב אם אתה לא משתמש בקונקטורים אז זה משהוא שתצטרך לעשות כל כמה חודשים...
באיזה כבלים אתה משתמש?
אם הוא יקצץ בכל פעם קצת מאורך הכבלים, מתי שהוא הם יגמרו...
לא חבל?
דרך אגב, זו תופעה די מוכרת ושכיחה כשמדובר בכבלים זולים ולא איכותיים (לכן שאלתי
מה הם הכבלים שלך) החום עושה את שלו (לאחר זמן רב) .
נראה לי ששימוש בקונקטורים טובים יעזור יותר
אם הוא יקצץ בכל פעם קצת מאורך הכבלים, מתי שהוא הם יגמרו...
לא חבל?
נראה לי ששימוש בקונקטורים טובים יעזור יותר
-
danlior
- חבר מכור קשה

מונסטר Z2, רכשתי אותם עבור הרמקולים הקודמים שלי שהיו עם במה ענקית ופתוחה. הכבלים קצת סתמו את הסאונד ונתנו באס חזק. כיום עם ה-B&W אני שוקל לערוק ל-VDHMash כתב:באיזה כבלים אתה משתמש?
אם הוא יקצץ בכל פעם קצת מאורך הכבלים, מתי שהוא הם יגמרו...![]()
לא חבל?
נראה לי ששימוש בקונקטורים טובים יעזור יותר...
בכל מקרה, החלפתי את הכבל המחבר את הברגים של הבי-אמפ והבעיה נפתרה. תודה לכולם
- Frosti7
- חבר פעיל במיוחד

Monster Z2 באס חזק בטירוף, במה לא משהוא, בהיר מטאלי ודיי איטי, מתאים לאלקטרוני וטראנס אבל לא הייתי ממליץ למוזיקה אקוסטית, בנויים כמו טנק עם אינספור שכבות
אגב למי שרוצה חבר שלי מוכר את הכבל ב60 ש"ח למטר (במקום 250 או משהו כזה נראה לי...)
אגב למי שרוצה חבר שלי מוכר את הכבל ב60 ש"ח למטר (במקום 250 או משהו כזה נראה לי...)
-
danlior
- חבר מכור קשה

Z2 ניתן למצוא ב-OEM במחירים שהזכרת. באודיו קלאב גם ניתן להשיג במחיר דומה.Frosti7 כתב:Monster Z2 באס חזק בטירוף, במה לא משהוא, בהיר מטאלי ודיי איטי, מתאים לאלקטרוני וטראנס אבל לא הייתי ממליץ למוזיקה אקוסטית, בנויים כמו טנק עם אינספור שכבות
אגב למי שרוצה חבר שלי מוכר את הכבל ב60 ש"ח למטר (במקום 250 או משהו כזה נראה לי...)...
התאור שנתת נכון וממצה. עם מה אתה עובד?
-
danlior
- חבר מכור קשה

OEM להבדיל מ-RETAIL - בעיקרון מדובר בחומרה או בתוכנה הנמכרת ביחד עם חומרה אחרת ולא אמורה להימכר בניפרד. דוגמה מובהקת לכך הוא רשיון למערכות הפעלה הנימכרות ביחד עם מחשב להבדיל מאשר הן נמכרות בקופסא נוצצת כמוצר מדף.
לעיניננו מדובר ב-SPOOL גליל ענק של החוט שנחתך לפי האורך המבוקש ולא באריזת פלסטיק RETAIL
מאוד מוזר לי שבחרת להשתמש בחוט שונה לטוויטרים ולוופרים. לדעתי זאת טעות שיכולה ליצור חוסר איזון. מה שכן, איך XLO לעומת VDH?
לעיניננו מדובר ב-SPOOL גליל ענק של החוט שנחתך לפי האורך המבוקש ולא באריזת פלסטיק RETAIL
מאוד מוזר לי שבחרת להשתמש בחוט שונה לטוויטרים ולוופרים. לדעתי זאת טעות שיכולה ליצור חוסר איזון. מה שכן, איך XLO לעומת VDH?
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית"
- Frosti7
- חבר פעיל במיוחד

לדעתי הVDH צובע את הסיגנל, אבל יש אנשים שאוהבים את זה, לעומת הXLO אשר נותן "פאנציות" ופירוט ברמה דיי גבוהה וגם ניטראלי, אני לא התנסיתי בכבלים יותר "יוקרתיים" אבל אחרי ששמעתי את ה XLO אצלי לעומת הMONSTER אין לי שום חשק לחפש שיפורים בתחום הזה...
בקשר לחיבור וופר\טויטר עם כבלים נפרדים אני לא מאמין שזה מהווה מגבלה ממשית,
גם ככה יש רמקולים עם טויטר יותר חזק מבחינת DB לעומת הוופר, וכמובן יש את הקרוס אשר שונה בוופר ובטוויטר, אשר משנה את הסיגנל עוד יותר, יש מגבלות אקוסטיות בדירה שמדגישות את תדרי הבס\טרבל בנפרד...
אז כפי שאני רואה את זה,ברגע שאתה משתמש בכבלים נפרדים לוופר\טויטר אתה בעצם מקבל גמישות לשיפור האיזון הטונאלי של המערכת, מין "Fine Tuning" לטווח התדרים
היתרון בכך הוא כפול, קודם כל אתה עושה "bi-wiring" שאם הרמקול מתוכנן לעבוד בצורה הזאת אז ניתן לשמוע שיפורים משמעותיים בצליל לעומת כבל בודד (לא כל רקמול "ירוויח" מ-bi-wiring)
שנית, יש לך את האפשרות להתאים כבלים ספציפיים כדי לשפר\לאזן את הטויטר והבס
על פי מה שקראתי ברשת על כבלים, וממה שלא הבנתי כלום (לא ירדתי לסוף הדעת של המולכיות,התנגדות ו100 פרמטרים אחרים
) הגעתי להבנה בסיסית ביותר שכנראה (ודגש על כנראה)
כבלים "דקים" יותר מתאימים לטויטר כאשר לוופר עדיף כבל עבה יותר,
אני חושב שזה קשור לעובדה שכבל דק הוא יותר "מהיר" ו"מפורט" כאשר כבל עבה יותר עוצמתי,
אני פעלתי על פי המחשבה הזאת וחייב לציין שלבינתיים אני מרוצה.
בקשר לחיבור וופר\טויטר עם כבלים נפרדים אני לא מאמין שזה מהווה מגבלה ממשית,
גם ככה יש רמקולים עם טויטר יותר חזק מבחינת DB לעומת הוופר, וכמובן יש את הקרוס אשר שונה בוופר ובטוויטר, אשר משנה את הסיגנל עוד יותר, יש מגבלות אקוסטיות בדירה שמדגישות את תדרי הבס\טרבל בנפרד...
אז כפי שאני רואה את זה,ברגע שאתה משתמש בכבלים נפרדים לוופר\טויטר אתה בעצם מקבל גמישות לשיפור האיזון הטונאלי של המערכת, מין "Fine Tuning" לטווח התדרים
היתרון בכך הוא כפול, קודם כל אתה עושה "bi-wiring" שאם הרמקול מתוכנן לעבוד בצורה הזאת אז ניתן לשמוע שיפורים משמעותיים בצליל לעומת כבל בודד (לא כל רקמול "ירוויח" מ-bi-wiring)
שנית, יש לך את האפשרות להתאים כבלים ספציפיים כדי לשפר\לאזן את הטויטר והבס
על פי מה שקראתי ברשת על כבלים, וממה שלא הבנתי כלום (לא ירדתי לסוף הדעת של המולכיות,התנגדות ו100 פרמטרים אחרים
כבלים "דקים" יותר מתאימים לטויטר כאשר לוופר עדיף כבל עבה יותר,
אני חושב שזה קשור לעובדה שכבל דק הוא יותר "מהיר" ו"מפורט" כאשר כבל עבה יותר עוצמתי,
אני פעלתי על פי המחשבה הזאת וחייב לציין שלבינתיים אני מרוצה.