תקליטי וניל או קבצים דיגיטליים:מי מציעה איכות טובה יותר?

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
yuvalb
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 756
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #21 

העיסוק במה טוב יותר הוא קצת בעייתי, כמו שכתבו קודמיי, ההשוואה בין שתי המדיות היא לא מהימנה לחלוטין.
בתקליט יש חשיבות רבה ל"מרחק" מהמסטר, איכות הויניל, מס' הפעמים שהושמעה המדיה וכו'...
ב CD אין את הבעיות האלו וזו מדיה ש"שומרת" על המסטר מאחר שכל עותק זהה למקורי עד כדי הביט האחרון.

כששומעים CD במערכת טובה עם נגן טוב - הרזולוציה הרבה יותר טובה, ממש "מרגישים" את התחום הדינמי וגם לא מורגש שיש "הרמוניות חסרות".
כל מי שדיבר על הרמוניות חסרות, צודק בתיאוריה אבל אם ישמע סט-אפ ברמה גבוהה, על אחת כמה וכמה SACD יבין שלא חסר שם יותר מדי.

בכל מקרה, אני העדפתי להנות משני העולמות מאחר שישנם תקליטים אצלי שנשמעים טוב מה CD ולהיפך, לכן לא היה טעם מבחינתי להיאבק בשאלה ה"פילוסופית" הזו.

מנסיון, תקליטים זה לא לכל אחד והתחביב הזה גורר לא מעט אדמיניסטרציה והיתרון בסאונד אם קיים הוא לא אבסולוטי.
לכן, צריך לחשוב טוב מאוד לפני שנכנסים לתחביב המהנה הזה.

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3331
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #22 

YuvalBerger כתב:
בכל מקרה, אני העדפתי להנות משני העולמות מאחר שישנם תקליטים אצלי שנשמעים טוב מה CD ולהיפך, לכן לא היה טעם מבחינתי להיאבק בשאלה ה"פילוסופית" הזו.
...
גם אני

(Y)
חנן,

מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!

המוח
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1162
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #23 

יובל אני הייתי עמוק בתחום ויצא לי הרבה להקליט על רזולוציות דיגטליות כמו SACD 24BIT 96KHZ כמובן שאין מה להשוות לCD רגיל ההבדלים עצומים. אבל לא יעזור ובאמת שאני לא נוקט עמדה מה יותר טוב או פחות טוב.
פשוט מחוויות האזנה אישיות רבות. בסופו של דבר האנלוגי נשמע יותר טבעי וחי.SACD נשמע מדהים והרבה יותר מהימן למקור ומדיוק אך עדיין קיימת בו הקרירות הדיגיטלית.
ודרך אגב הגרסה של DARK SIDE OF THE MOON ב SACD עברה רימסטר דיגטלי שלפי דעתי נשמע הרבה יותר דק מהמקור.
ישנה גרסת רימסטר מוקדמת יותר של DARK SIDE OF THE MOON מ1994 שלפי דעתי עדיפה.
וכמובן המוח חושב שהתקליט נשמע יותר טוב משניהם!!
בקיצור שכל אחד ישמע מה שעושה לו טוב :שישי: :בירה: :sheep:
בעולם המולקולות אמבה היא האלוהים

yuvalb
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #24 

מוח,
גם אני מעדיף את Dark side of the moon על ויניל.

כמו שכתבתי, ישנם תקליטים שנשמעים אצלי טוב מה CD ולהיפך. אני נהנה משני העולמות.

לומר ש CD ו SACD נשמעים פחות חיים מהויניל זה לא מדוייק, בטח לא באופן גורף. במיוחד לא ברמות הגבוהות.
זה אולי מיתוס, או משהו שהיינו מאוד רוצים להאמין בו אבל זה לא תמיד נכון.

איך שכתבת: "בקיצור שכל אחד ישמע מה שעושה לו טוב".

roeek
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1349
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #25 

DARK SIDE בראשית הקטע TIME, כשיש מגוון צילצולים, נשמע צורם וגורם לסבל אמיתי לאוזן שלי במדייה דיגיטלית (אם כי במידה פחותה ב-SACD).
נתונים טכניים אשר ידועים מראש ונטחנו כאן עד דק, כגון טווחים דינאמיים, הפרדות סטריאו, WOW AND FLUTTER ו-SNR אכן מגיעים למספרים מרשימים ב-CD.
זה לא חדש.
זה ידוע לי עוד משנת 1982.
ידוע לי גם על מגברים אשר יש להם נתונים מדהימים.
ידוע לי על נגני CD עם נתונים מדהימים.
ידוע לי על טלויזיות עם נתוני יצרן מרשימים.
נשאלת השאלה:
האם אתה שומע מוסיקה דרך נתונים אלו? האם הם משקפים את "כל התורה"?
האם אוכל להסתמך על נתונים אלו בלבד בעת רכישת רכיב במערכת שלי?
או שמא אתה עורך מבחן השוואה והוא סובייקטיבי לחלוטין?
באם אתה פונה לצד המתמטי והמדעי - ייתכן כי ל-CD עדיפות מסויימת.
מה שכן כבר ציינתי בדיון אחר, כי קיים פוטנציאל טוב במדיית BLU RAY מול תקליט וויניל, אך זו השערה בלבד.

מה שקובע אלו האוזניים שלך! אין להסתמך על שום דבר מעבר, זאת למדתי על בשרי לפני 30 שנה.
הדיון הישן שמתחיל למצות עצמו בטרם התחיל, שכבר דשתי אותו עוד בראשית שנות ה-80 אינו מחדש ואינו מהווה "גירוי" עבורי לשבת ואפילו לחשוב עליו.
אני את הפאזה הזו עברתי מזמן.
The Black Wax

המוח
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1162
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #26 

(Y) (Y)
בעולם המולקולות אמבה היא האלוהים

yuvalb
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #27 

רועי,
אני יכול לומר באופן אישי כי גם אני מסתמך על האוזניים.
יכול להיות שהסט-אפ שלך "בהיר" בצד הדיגיטלי. אתה מכליל לגבי המדיה הדיגיטלית כולה כי אתה מניח שאצלך ה CDP ברמה גבוהה ואתה מניח שאם אצלך זה קורה אז זה קורה אצל כולם.

באודיו, יש עניין של "סינרגיה" של רכיבים, לא מספיק לקחת נבחרת שטובה על הנייר ולומר שהיא תהיה טובה ביחד.
כמו שכתבת, רק האוזן קובעת וכנראה שיש אצלך בעיה כלשהי בצד הדיגיטלי, מה שעוזר לך להעדיף עוד יותר את הפטיפון.

אולי גם זה מה שאתה רוצה להאמין בו באופן פסיכולוגי... :D

tascam
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2426
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 85 פעמים

שליחה #28 

מערכת פיענוח השמיעה במוח האדם היא אנלוגית ועור התוף שמזיז את עצם השמיעה דומה למחט שמזיזה את המגנט עצב השמיע הוא הקבל אל המגבר והמוח מפענח על ידי קשרים בן הניורונים ולא על ידי מחשב דיגיטלי !
לכן האדם תמיד יעדיף אנלוגי זה ישמע עגול ואמיתי יותר ללא חורים לא טיבעיים שהדמיון צריך להשלים.
רב סרן-רועי קליין.
רועי קליין היה סגן מפקד גדוד 51 של גולני.בעת שהיית הגדוד ומס' גדודים אחרים בעיירה בינת ג'בל ניזרק רימון אל עבר בית בו נכחו קליין וגדודו, קליין זינק על הרימון בקריאת:"שמע ישראל" ונהרג.ובכך,הציל את שאר החיילים.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #29 

tascam,
לא מתאים לך לכתוב דברים כאלה... :wink:

המידע שיוצא מ-DAC הוא אנלוגי לחלוטין, אין שם שום חורים ושום דברים שצריך להשלים....
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

tascam
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #30 

אבל הרמה בה ה DAC עושה את ההמרה לאנלוגי זה כבר עיניין אחר במיוחד בהשואה לעלות של פטיפון טוב כ 4K חדש כולל ראש טוב ולא יקר כמו אודיו טכניקה 120E מול עלות של DAC שיכול להיתחרות בו. DAC ש יוציא אות שבאמת ניראה אנלוגי באסילוסקופ ונישמע טוב כבר הרבה מעבר למחיר....
וזה חבל פעם בקומפקטים הישנים של פיוניר עים הצלחת ההפוכה כלפי מעלה היה DAC של לין וזה היה טוב רק שאז הדיסקים לא היו טובים (אז רוב החומר היה אנלוגי והעברתו ל CD לקתה מאוד החוסר ידע ניסיון וטעם - מחלות הילדות).
כאשר רמת ה DAC נמוכה אנחנו בני האדם צריכים לעשות "השלמות" בדמיון...

היום DAC איכותי זה לעשירים ובכל זאת התקליטים נישמעים טובים יותר לטעמי ואפילו בתוצרת הארץ במיקרים נדירים כמו לייבל הגר
שבו הופיעו לול יסמין פוזי של אריק אינשטיין....

היו גם תקופות רעות לויניל באמריקה שתקליטים שלא נימכרו היו גורסים עים המדבקה ומתיכים למיחזור והם היו רעים מאוד..
(במשבר הנפט) ולכן תקליט זה לא אכסיומה לאיכות על צריך לשמוע ולבדוק לפני הקניה.
רב סרן-רועי קליין.
רועי קליין היה סגן מפקד גדוד 51 של גולני.בעת שהיית הגדוד ומס' גדודים אחרים בעיירה בינת ג'בל ניזרק רימון אל עבר בית בו נכחו קליין וגדודו, קליין זינק על הרימון בקריאת:"שמע ישראל" ונהרג.ובכך,הציל את שאר החיילים.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #31 

אני חושב שטענת כמה טענות שדורשות הוכחה.
אני חושב שאין מה להשוות DAC לפטיפון כי פשוט המדיה שונה, ההקלטה שונה, המיקס שונה.
אתה יכול להשוות את כל העסק ולהגיד : את האלבום X אני מעדיף במדית וניל, אבל מפה להשליך על שתי הטכנולוגיות, זה פשוט לא נכון.

זה בערך כמו להגיד שבנסיעה בתוך העיר יש יתרון לאופנוע ומכאן להגיד שתמיד אופנוע עדיף על מכונית....
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

tascam
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #32 

מה שאתה אומר שכל דבר לגופו של עיניין שיש תקליטים שנישמעים מוצלח ביחס לדיסקים ויש דיסקים שנישמעים מוצלח ביחס לתקליט....
יתכן מאוד כי יש המון תהליכים בדרך וגם בתחילת הדרך כמו ההקלטה עצמה אנלוגית או דיגיטלית ומצב המאסטר בעת שהועבר לדיסק דוגמה קלאסית לכך הוא התקליט של ריקי גל עים השיר נערת הרוק שנישמע מעולה ובדיסק נישמע ח-ר-ה כי לא שמרו על המאסטר כמו שצריך ונוסף לא הרבה HIS וגם כל ההמרה לדיסק היתה מאוד כלאחר יד ממש כמו הקלטה במחשב ללא כל התעמקות בשיחזור הצליל המקורי... ועוד דגמא צליל התקליטים הנהדר של להקת ABBA לעומת הדיסקים האנמיים להחריד...[
רב סרן-רועי קליין.

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”