חשיבות הטרנספורט

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
Balance פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2620
נתן תודות: 119 פעמים
קיבל תודות: 159 פעמים

שליחה #1 

נגן דיסקים מורכב בין השאר ובעיקר מטרנספורט ו- DAC.
היות ויחידת ה- DAC אחראית על הפענוח וההמרה היא החלק החשוב ולכן שואל אני:
מהי חשיבותו של הטרנספורט?
האם זה אומר שדי בטרנספורט הכי פשוט ואין הבדל בין אחד פשוט וזול לאחד יקר?

תודה לעונים.

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #2 

זה תלוי.

Balance פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

אשמח להסברים

ramkol
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3075
נתן תודות: 74 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #4 

וואלללה אתה נכנס ליער בוער... :D

יש הרבה וויכוחים על זה, ואיש איש באמונתו יחיה...

יש כאלו שאומרים שאין הבדל בין הכוננים, כי הם מוציאים אות דיגיטלי, ו או שהם מוציאים או שלא....

לעומתם אפשר לראות בתעשית ההי אנד, מלן חברות שמשקיעות בצורה זו או אחרת בכוננים, והבנדם תופס את עצמו ושואל.. מה הם לא יודעים שאין הבדלים?...

בנוסף באים אנשים שטוענים שהם שומעים הבדלים בין כוננים שונים...

אז מה התשובה?

כמו תמיד: :D תנסה ותראה...

Balance פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

אני עדיין לא מצליח להבין מה יש בכונן. מה יכול להיות שונה??
האם אינו אלא "גולם"?

ramkol
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

עוד משהו:

הנה שלוש דוגמאות של שלוש חברות שמאמינות שלכונן יש איכות ולכן משקיעות בו, חברה חברה בצורתה השונה...

חברה אחת היא הגרמנית T+A שפיתחה נגן דיסקים וסופרדיסקים בשם D 10. הכונן הוא כונן של פיליפס שחוזק מכנית ויושב בגוש אלומיניום. יותר הם השקיעו במערכות האלקטרוניות שמבוססות על מיספר מנורות ובפילטרים שונים שאמורים להתאים את הצליל לטעם השומע ולמוסיקה. הנגן זכה לשבחים רבים וניראה בהחלט יוצא דופן.

החברה הבריטית Meridian מישתמשת בכונן שעובד כמו כונן מעולם המחשבים. הוא קורא את הדיסק מהר מהרגיל, האינפרמציה עוברת לזיכרון פנימי ומישם עובר האות לממיר. כל זאת על מנת לשפר את הדיוק של קריאת האות הדיגיטלי. מכשיר דומה יש גם לחברה האמריקאית מקינטוש.

הכי רחוק מבן השלושה הלכו המפתחים של שלTeac, בחברת הבת Esoteric. הם פיתחו מחדש כונן רב השראה שניראה מביפנים נהדר מבחינה מכנית. את המכשירים של איזוטריק ניתן לשדרג על ידי הוספת מכשיר נוסף שמשמש, אים הבנתי נכון, כשעון של האותות הדיגיטלים.
מגניב!

אני אבהיר מה בדיוק אני מזבל כאן: שלוש הקונספטיםהם כדלקמן. 1. לוקחים כונן מסחרי נפוץ וטוב, מחזקים אותו מכנית ומשקיעים באלקטרוניקה. 2. מנסים בעצם להיתעלם מחסרונות הכונן על ידי איכסון המידע בזיכרון המכשיר. 3. ניסיון להביא את המכניקה של הכונן לצורה המושלמת.

.

ramkol
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

אני מצטט כאן משהו שכתבתי בעבר:

בדיסק יש שקעים מיקרוסקופים שאמורים להחזיר קרן לייזר או לפזר אותה. בפיקאפ של המכשיר יש אלמנט שקולט את ההחזרים. מהפיקאפ צריכה בעצם לצאת סידרה של אותות שמציינים היה החזר או לא היה. או במילים אחרות סידרה של אחדים ואפסים, (ולא חשוב אם זה על בסיס זמן או אחר, מה שנקלט זה אם היה החזר או לא) .הגרף המתאר את האותות היוצאים מהפיקאפ צריך בעצם בתאוריה להיות "ישר זוויתי".
ראיתי בירחון מסוים צילום של גרף כזה והוא ניראה יותר כמו ססמוגרף בצל הווזוב מאשר גרף דיגיטלי טיפוסי. ככה שלטענת אנשים מסוימים, יש כבר בפיקאפ את חוסר הדיוק הראשון. משם עובר האות למפענח שמחליט מה אחד ומה אפס. כאשר חסרה אינפורמציה הוא מתקן אותה. כאן לטענתם המקום השני לחוסר דיוק.

לעיתונות המקצועית יש שלושה הסברים לחוסר דיוק הקריאה:
1. קרן הלייזר לא עוקבת במדויק אחרי השקעים בדיסק. בעיה בעיקרה מכנית ואופטית.
2. יש החזרים לא רצויים של קרן הלייזר מהדיסק וסביבתו שגורמים להפרעות.
3. מיקרופוניה. השפעות של שדות חשמליים על האות החשמלי במערכת.

יש כמובן גם את בעית הגיטר שטוענים שהתגברו עליה... מי יודע??.

ככה שעד כמה שזה מוזר יש, לטענת המומחים, הבדלים באיכות האות הדיגיטלי.כך שתאורטית צריך להיות גם הבדל איכותי בן כוננים שונים.
אם שומעים את זה, צריך לבדוק לבד.

ariane
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 374
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #8 

רמקול הסביר יפה כהרגלו את הבעיות שעלולות להתעורר בקריאת המידע הדיגיטלי והעברתו למנגנון הפענוח, וכיצד החברות מנסות להתגבר עליהן.
הנה הצגה יפה של ההבדל בכושר הקריאה - חברת CYRUS הבריטית השקיעה לאחרונה בפיתוח מנגנון טרנספורט יעודי לנגני החברה. הפצת הטכנולוגיה החדשה התעכבה מעט אך עתה הם משווקים והחברה טוענת שיכולות הקריאה המשופרות מאפשרות קריאה בודדת של המידע הדיגיטלי עם פחות שגיאות מבעבר. הנה הצגה גרפית של הנגן הישן לעומת המשופר :
http://www.cyrusaudio.com/prd_downloads ... erns_1.pdf
כמובן שנותר עוד להווכח האם ההבדל במעבדה מתבטא גם באוזן.

snow707
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 126
שם מלא: ליאור
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #9 

האם הטרנספורט זו יחידה עצמאית ?

vitalyi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2594
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #10 

snow707 כתב:האם הטרנספורט זו יחידה עצמאית ?
...
יש גם כאלה.
ויטלי

shurvitz
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 755
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #11 

אין מה לעשות, מנגנון תיקון השגיאות שמובנה ב-CD הוא פרימטיבי למדי והרבה פעמים יש שגיאות. אם המידע שנקרא לא היה מדויק, מנגנוני עיבוד האות של הכונן עושים כמיטב יכולתם וממשיכים הלאה, כי הוא עובד ב-Real Time. תנסו לקרוא דיסק שרוט באמצעות Exact Audio Copy. תוכנה הזו תוכננה ל-Ripping מדויק, מה שאומר שהיא תקרא אותו קטע כמה פעמים על מנת לוודא שהמידע שה-CD העביר לה היה מדויק. בניגון רגיל, אין לך את הפריבילגיה לקרוא 10 פעמים אותו קטע אז כדאי שמה שאתה קורא יהיה קרוב כמה שיותר למקור.
מה שכן, אם כבר עשית Ripping מדוייק ככל האפשר, אז בעצם שלב אחד כבר עברת ואפשר לנגן את הקובץ שקיבלת ישירות ואז צריך רק DAC טוב על מנת לקבל גירסה קרובה כמה שיותר למקור.

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6462
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #12 

החברה הבריטית Meridian מישתמשת בכונן שעובד כמו כונן מעולם המחשבים. הוא קורא את הדיסק מהר מהרגיל, האינפרמציה עוברת לזיכרון פנימי ומישם עובר האות לממיר. כל זאת על מנת לשפר את הדיוק של קריאת האות הדיגיטלי. מכשיר דומה יש גם לחברה האמריקאית מקינטוש.
...
או במילה אחרת - סטרימר! (Y)

אני מנגן PCM הישר מה-4100 אל ה-DAC המדהים שלי והתוצאה - ללקק את האצבעות (או את האוזניים) :)
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית"

snow707
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 126
שם מלא: ליאור

שליחה #13 

איך קוראים לDAC המדהים שלך ואיפה אפשר לראות אותו ?

bitfield
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 634
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #14 

מסכים עם shurvits ו-danklior מכל הנאמר - סטרימר + DAC זו התשובה. המבחר בארץ לא גדול - נסה בחלילית או בחו"ל.
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll? ... 0233473911
http://www.audio-magus.com/category_s/6.htm

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6462
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #15 

snow707 כתב:איך קוראים לDAC המדהים שלך ואיפה אפשר לראות אותו ?
...
יש לי את ה-563 של מרידיאן ששודרג ל-24BIT . ניתן לראות ולשמוע אותו אצלי. אתה מוזמן :)

miky
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 65

שליחה #16 

אז אם לוקחים (חיצוני) lossless -> foobar 2000->USB DAC נקבל high end טרנספורט? :)

bitfield
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 634
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #17 

אם לוקחים (חיצוני) lossless -> foobar 2000->USB DAC נקבל high end טרנספורט?
...
DAC הוא לא חלק מטרנספורט. ישנם מוצרים שנועדו לשמש כתווך בין PC בחיבור USB או SPDIF, ל DAC חיצוני, ויש DAC-ים בעלי כניסת USB.

דוגמה למוצרים מהסוג הראשון:
http://www.audio-magus.com/PC_Digital_T ... ctrans.htm
http://www.audio-magus.com/product_p/ud101.htm

high end או לא - זה כבר ענייו של הגדרה סוביקטיבית (או עניין של מחיר).

Multimediaman
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 679
נתן תודות: 64 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #18 

ramkol כתב:עוד משהו:

הנה שלוש דוגמאות של שלוש חברות שמאמינות שלכונן יש איכות ולכן משקיעות בו, חברה חברה בצורתה השונה...

חברה אחת היא הגרמנית T+A שפיתחה נגן דיסקים וסופרדיסקים בשם D 10. הכונן הוא כונן של פיליפס שחוזק מכנית ויושב בגוש אלומיניום. יותר הם השקיעו במערכות האלקטרוניות שמבוססות על מיספר מנורות ובפילטרים שונים שאמורים להתאים את הצליל לטעם השומע ולמוסיקה. הנגן זכה לשבחים רבים וניראה בהחלט יוצא דופן.

הכי רחוק מבן השלושה הלכו המפתחים של שלTeac, בחברת הבת Esoteric. הם פיתחו מחדש כונן רב השראה שניראה מביפנים נהדר מבחינה מכנית. את המכשירים של איזוטריק ניתן לשדרג על ידי הוספת מכשיר נוסף שמשמש, אים הבנתי נכון, כשעון של האותות הדיגיטלים.
מגניב!
.
...

אני בטוח שאי שם בעתיד, כאשר מכירות המוסיקה Online יתגברו ויהפכו להיות שיטת הפצת המוסיקה הכי פופולרית, אז תתחלנה להיתפתח תיאוריות מרשימות לא פחות על כך שקריאה מדיסק קשיח אף היא רבת טעויות, שלא לדבר על קריאה מ Memory Stick ולכן יש לפתח כונן קשיח אודיופילי. :roll: ( או לפחות disk onkey מבטל רעשים :mrgreen: )

ד"א , כאשר אני מתקין windows או office או linux או איזה משחק מחשב, נדמה לי שאני מכניס דיסק שמכיל data בינארי לכונן המחשב, ואז הקבצים נקראים ומותקנת המערכת. כאשר יש טעות ב CRC או Check Sum על קובץ כלשהו ( טעות קריאה) אז ההתקנה מפסיקה ברעש גדול. עכשיו .... אתם יודעים כמה זה נדיר שיש טעות בקריאה? וכאשר יש טעויות כאלה כמעט תמיד זה קשור למדיה פגומה (ואז כונן סופר משוכלל לא יעזור ) או קובץ שנכתב באופן פגום ( ואז גם השם לא יעזור ).. אבל העיקר שמפתחים טכנולוגיה. זה חשוב. :מבולבל:

ramkol כתב:
אני אבהיר מה בדיוק אני מזבל כאן......
...
למה מזבל? אתה כותב יפה :)

shurvitz
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #19 

Multimediaman כתב: ד"א , כאשר אני מתקין windows או office או linux או איזה משחק מחשב, נדמה לי שאני מכניס דיסק שמכיל data בינארי לכונן המחשב, ואז הקבצים נקראים ומותקנת המערכת. כאשר יש טעות ב CRC או Check Sum על קובץ כלשהו ( טעות קריאה) אז ההתקנה מפסיקה ברעש גדול. עכשיו .... אתם יודעים כמה זה נדיר שיש טעות בקריאה? וכאשר יש טעויות כאלה כמעט תמיד זה קשור למדיה פגומה (ואז כונן סופר משוכלל לא יעזור ) או קובץ שנכתב באופן פגום ( ואז גם השם לא יעזור ).. אבל העיקר שמפתחים טכנולוגיה. זה חשוב. :מבולבל:
...
נקודה יפה. אבל, יש הבדל גדול בין דיסק AUDIO לבין דיסק DATA. בדיסק DATA נוספת שכבה נוספת של תיקון שגיאות שלא קיימת בדיסק ה-AUDIO. בכל בלוק של 2352 בתים, יש 2352 בתים של AUDIO אבל רק 2048 בתים של DATA, כאשר השאר מוקדש לתיקון שגיאות.
ראו http://en.wikipedia.org/wiki/CD-ROM

shurvitz
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #20 

אגב, העובדה שאין כמעט תיקון שגיאות בדיסק AUDIO היא הסיבה העיקרית שבגללה כדאי לגבות דיסקים מיד כשקונים אותם, והכי טוב, להשאיר אותם בארון סגורים כדי שלא יקבלו שריטות. דיסק שלא נשמר כמו שצריך, הסיכוי להוציא ממנו את הסיגנל המקורי, הוא די קטן.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”