מספר שאלות לפני רכישת טלויזיה היום במבצע בשופרסל.
שלום,
קודם כל אני רוצה לברך אתכם על הפורום המדהים הזה. קראתי כמה אשכולות וישר התרשמתי מן המקצוענות של החברים פה. היום אני הולך לרכוש פלאזמה או LCD במבצע של בשופרסל (מכשירי חשמל ללא מע"מ). עד היום לא היה לי מושג איך לבחור מכשיר, ואחרי שקראתי חומרים גם כאן בפורום וגם במקומות אחרים אני עדיין לא סגור לגמרי על האופציה הכי טובה בשבילי ואודה לכם אם תוכלו לעזור לי.
אני צופה בעיקר בשידורי ספורט ובקבצי DIVX דרך המחשב. ערוץ הספורט כבר מציע ערוץ שמשדר ב HD וחבל לי לוותר על החוויה הזאת ובשבילה צריך FULL HD. אבל כדי לצפות בשידורי ספורט רגילים הבנתי שהמכשיר יהיה צריך עוצמת עיבוד חזקה כדי להתאים את התמונה ה"רגילה" לרזולוציה שלו לכן אולי עדיף בכל זאת HD READY?
ומה לגבי קבצי DIVX? כיום אני מחבר את הנייד לטלויזיית 32 אינץ רגילה, כשהרזוליה היא 1280x800 והתמונה היא סבירה לחלוטין. האם במסך LCD 42 אינץ' האיכות תהיה ירודה?
הדגמים שראיתי בשופרסל הם:
LG 42" LC7R
Samsung 40" LE40R81B
Toshiba AV500T - זה "37 אני חושב אבל החלטתי שאני לא קונה פחות מ 40.
האם יש לכם המלצות איזה מהם יותר כדאי? הם כולם באים עם שנת אחריות מלאה, אבל לטושיבה יש 4 שנות אחריות על המסך (שלפי מה שהבנתי מהמוכר אם ישרפו יותר מ 5 פיסקלים יחליפו את המסך).
תודה!
קודם כל אני רוצה לברך אתכם על הפורום המדהים הזה. קראתי כמה אשכולות וישר התרשמתי מן המקצוענות של החברים פה. היום אני הולך לרכוש פלאזמה או LCD במבצע של בשופרסל (מכשירי חשמל ללא מע"מ). עד היום לא היה לי מושג איך לבחור מכשיר, ואחרי שקראתי חומרים גם כאן בפורום וגם במקומות אחרים אני עדיין לא סגור לגמרי על האופציה הכי טובה בשבילי ואודה לכם אם תוכלו לעזור לי.
אני צופה בעיקר בשידורי ספורט ובקבצי DIVX דרך המחשב. ערוץ הספורט כבר מציע ערוץ שמשדר ב HD וחבל לי לוותר על החוויה הזאת ובשבילה צריך FULL HD. אבל כדי לצפות בשידורי ספורט רגילים הבנתי שהמכשיר יהיה צריך עוצמת עיבוד חזקה כדי להתאים את התמונה ה"רגילה" לרזולוציה שלו לכן אולי עדיף בכל זאת HD READY?
ומה לגבי קבצי DIVX? כיום אני מחבר את הנייד לטלויזיית 32 אינץ רגילה, כשהרזוליה היא 1280x800 והתמונה היא סבירה לחלוטין. האם במסך LCD 42 אינץ' האיכות תהיה ירודה?
הדגמים שראיתי בשופרסל הם:
LG 42" LC7R
Samsung 40" LE40R81B
Toshiba AV500T - זה "37 אני חושב אבל החלטתי שאני לא קונה פחות מ 40.
האם יש לכם המלצות איזה מהם יותר כדאי? הם כולם באים עם שנת אחריות מלאה, אבל לטושיבה יש 4 שנות אחריות על המסך (שלפי מה שהבנתי מהמוכר אם ישרפו יותר מ 5 פיסקלים יחליפו את המסך).
תודה!
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 394 פעמים
מי סיפר לך את זה? זה ממש לא נכון.אורןxc כתב: ערוץ הספורט כבר מציע ערוץ שמשדר ב HD וחבל לי לוותר על החוויה הזאת ובשבילה צריך FULL HD....
מה מרחק הצפייה שלך ? לפי זה נוכל להמליץ לך על גודל הטלוויזיה.
בהתאם לתכנים שציינת, פלזמה טובה תיתן מענה טוב יותר מ- LCD.
לגבי ערוץ הספורט - כבר קראתי על זה כמה פעמים בעיתון, הייתי בטוח שזה כבר קיים. יצא לי לראות בחול שידור ספורט ב HD וזה פשוט מדהים.
כרגע מרחק בצפייה הוא יחסית נמוך - 2.2 עד 2.5 מטר, אבל יש מצב שהנתון הזה ישתנה והטלויזיה תשב בסלון שם המרחק יעמוד על 3.5 עד 4 מטרים.
כרגע מרחק בצפייה הוא יחסית נמוך - 2.2 עד 2.5 מטר, אבל יש מצב שהנתון הזה ישתנה והטלויזיה תשב בסלון שם המרחק יעמוד על 3.5 עד 4 מטרים.
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

אולי לא הסברתי את עצמי טוב. זה נכון שיש ערוץ ספורט HD, אבל מי סיפר לך שחייבים טלוויזיה FULL HD כדי לצפות בו ? זה ממש לא נכון. שידורי ה-HD של YES ו-HOT לא דורשים FHD...
למרחק הצפייה שציינת אתה יכול להסתדר עם "37, למרחק הגדול יותר מומלץ לפחות "42 (רצוי "50).
תעשה את החשבון שלך.
למרחק הצפייה שציינת אתה יכול להסתדר עם "37, למרחק הגדול יותר מומלץ לפחות "42 (רצוי "50).
תעשה את החשבון שלך.
בעיקר אם אתה מתכוון לחבר נגן בלו ריי או PS3 שמוצאים את הרזולוציה הזאת,ואם המרחק יגדל למרחק שציינת אז גם ככה לא יודע אם תצליח להרגיש בהבדל במסך של 40"אורןxc כתב:תודה על התשובות איינשטיין,
תוכל לאמר לי בבקשה באיזה מצבים אני כן צפוי להתקל בבעיות עם FULL HD, שלא יקרו עם HD READY?...
- nils3373
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4686
- שם מלא: ShmilMori
- נתן תודות: 54 פעמים
- קיבל תודות: 164 פעמים
אורןxc, ברוך הבא לאתר,
לא ממליץ לך לרכוש את המסכים הנ"ל משופרסל...
ייצור ושיווק ה-R81 הופסק כבר יותר מחודשיים - זאת אומרת שאתה עומד לפני קניית "שאריות" מסכים אשר כנראה יובילו אותך למסע לא נעים במיוחד...
ממליץ לך לבדוק בסבלנות מסכים שונים ולא לבצע קנייה "על הדרך" רק בגלל שיש איזה שהוא מבצע בשופרסל.
אני מבטיח לך שתוכל לרכוש מסך טוב חדש וחדיש במחיר שלא יעלה על מה שמוצא שם. ובלי קשר למחיר אל תשכח גם לבדוק את נושא האחריות - רק מיבואנים רשמיים (מניסיון).
לא ממליץ לך לרכוש את המסכים הנ"ל משופרסל...
ייצור ושיווק ה-R81 הופסק כבר יותר מחודשיים - זאת אומרת שאתה עומד לפני קניית "שאריות" מסכים אשר כנראה יובילו אותך למסע לא נעים במיוחד...
ממליץ לך לבדוק בסבלנות מסכים שונים ולא לבצע קנייה "על הדרך" רק בגלל שיש איזה שהוא מבצע בשופרסל.
אני מבטיח לך שתוכל לרכוש מסך טוב חדש וחדיש במחיר שלא יעלה על מה שמוצא שם. ובלי קשר למחיר אל תשכח גם לבדוק את נושא האחריות - רק מיבואנים רשמיים (מניסיון).
מה רע בשופרסל? הם כולה "איש אמצע" בדיוק כמו חנות. אם אני יודע מה אני רוצה והם רק מתווכים בעסקה אז מה זה משנה.. אם כבר חנויות קטנות נסגרות לא מעט, ואת נוחי דנקנר אני לא רואה פושט רגל בזמן הקרוב. תוסיף לזה את העובדה שהם מחלקים לך את זה למליון תשלומים בלי ריבית ותראה שאולי זה לא רעיון כל כך גרוע לקנות שם.kingikra כתב:קראת פה אשכולות. החכמת ואתה הולך לקנות טלויזיה בשופרסל?...
הסיבה שלא קניתי היום מכשיר הוא שכל מה שיש להם שם הוא HD READY, ואני די סגור על זה שאני רוצה FULL HD. הם נתנו לי לדבר ישירות עם ניופאן לגבי מכשיר FULL HD והציעו לי את הדגם הבא: 42X3500
הנה המפרט שלו:
http://www.newpan.co.il/Index.asp?Artic ... 138&Page=1
(כולל תאימות מלאה לבתי מלון
נראה שזה הדגם הכי מתקדם שהם מוכרים בארץ, המחיר לאחר ההנחה הוא 9500 שח. האחריות היא של ניופאן: שנה אחריות מלאה + 3 שנים על המסך.
מה אתם אומרים, שווה לא?
- noam12121212
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 369
- נתן תודות: 7 פעמים
- קיבל תודות: 0
ממליץ על המארנץ 42 full ( כרגע כותב כשהיא מחובר למחשב)
אין לה בכלל זליגת אור רואים מעולה גם ב 720P וגם ב1080P!
בTV רואים הרבה יותר טוב מכל TV אחרת שראיתי בBIG BOX וכו' וגם מסוני בראוויה שיקרה ממנה בהרבה..
בקיצור לא מצאתי אצלה אף חיסרון ! ( ואני לא אחד שרואה שידור מפוקסל ומרוח ואומר שזה מעולה ברור שבכל LCD שידורי TV בארץ יראו מעפן)
עלתה 4.7K משתלם לגמרי.. חיסרון יחיד - אחריות לשנה.. לפחות ע"י ניופאן..
בTV רואים הרבה יותר טוב מכל TV אחרת שראיתי בBIG BOX וכו' וגם מסוני בראוויה שיקרה ממנה בהרבה..
בקיצור לא מצאתי אצלה אף חיסרון ! ( ואני לא אחד שרואה שידור מפוקסל ומרוח ואומר שזה מעולה ברור שבכל LCD שידורי TV בארץ יראו מעפן)
עלתה 4.7K משתלם לגמרי.. חיסרון יחיד - אחריות לשנה.. לפחות ע"י ניופאן..
אתמול ביקרתי בסופר וראיתי שמוכרים את המרנץ 47" FHD ב7600 ש"ח בלבד על זה הם מורידים את המע"מ לחברי מועדון וזה יוצא רק 6800 ש"ח.noam12121212 כתב:ממליץ על המארנץ 42 full ( כרגע כותב כשהיא מחובר למחשב)
עלתה 4.7K משתלם לגמרי.. חיסרון יחיד - אחריות לשנה.. לפחות ע"י ניופאן.....
אין ספק שזה מחיר מדהים ל47 FHD אבל לי יש בעיה אם מותגי מדבקה יש להם נטיה להתקלקל במהירות
דוגמא להבדל בין מוצרי מדבקה למותגים מובילים :
אני קניתי בשנת 99 סוני 34" TRINITRON CARRERE BASO מולטי סיסטם בקליפורניה, מאז היא עובדת ללא הפסקה בלי שום תקלה (כבר 9 שנים) היא עברה איתי לישראל ומספר פעמים דירות והובלות ,היא עדיין פה בסלון ואני לא יודע מה לעשות איתה שתגיע הפלזמה שהזמנתי.
אמא שלי לעומת זאת קנתה בשנת 2002 טלויזית מדבקה(לנקו) במבצע מהסופר ומשום מה אחרי שנתיים התמונה התחילה להתעוות ולאחר תקופה קצרה הרמקולים הפסיקו לעבוד אז מחוסר תקציב קנתה עוד 29" מדבקה ושוב אחרי פחות מ3 שנים הטלויזיה התקלקלה נשרפה מנורת מסך,למזלה אחותי רכשה LCD חדש אז היא העבירה את הטושיבה בומבה שקנתה בשנת 98לאמא שלי והיא עדיין עובדת
- kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8141
- נתן תודות: 355 פעמים
- קיבל תודות: 249 פעמים
אורןxc
האמת שזה היה סוג של בדיחה אבל אין ספק שלקנות מסך LCD או פלזמה בשופרסל זה כמו לקנות ספגטי במסעדה איטלקית. אני נוהג תמיד לקנות את המוצרים שלי במקום המיועד להם אבל אני מבטיח לך שאתה ממש ל א היחיד שלא נוהג ככה. בכל מקרה אני חושב שnils3373 ענה לך בצורה יותר מקצועית.
לגבי ה42X3500, היא מוצעת בזאפ ב 9700 מה שאומר שבחנויות טובות בטח אפשר לקנות אותה בפחות מ 9500 ואולי אף עם אחריות לזמן יותר ארוך.
בכל מקרה שיהיה בהצלחה
האמת שזה היה סוג של בדיחה אבל אין ספק שלקנות מסך LCD או פלזמה בשופרסל זה כמו לקנות ספגטי במסעדה איטלקית. אני נוהג תמיד לקנות את המוצרים שלי במקום המיועד להם אבל אני מבטיח לך שאתה ממש ל א היחיד שלא נוהג ככה. בכל מקרה אני חושב שnils3373 ענה לך בצורה יותר מקצועית.
לגבי ה42X3500, היא מוצעת בזאפ ב 9700 מה שאומר שבחנויות טובות בטח אפשר לקנות אותה בפחות מ 9500 ואולי אף עם אחריות לזמן יותר ארוך.
בכל מקרה שיהיה בהצלחה
- nils3373
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4686
- שם מלא: ShmilMori
- נתן תודות: 54 פעמים
- קיבל תודות: 164 פעמים
opher כתב:אתמול ביקרתי בסופר וראיתי שמוכרים את המרנץ 47" FHD ב7600 ש"ח בלבד על זה הם מורידים את המע"מ לחברי מועדון וזה יוצא רק 6800 ש"ח.noam12121212 כתב:ממליץ על המארנץ 42 full ( כרגע כותב כשהיא מחובר למחשב)
עלתה 4.7K משתלם לגמרי.. חיסרון יחיד - אחריות לשנה.. לפחות ע"י ניופאן.....
אין ספק שזה מחיר מדהים ל47 FHD אבל לי יש בעיה אם מותגי מדבקה יש להם נטיה להתקלקל במהירות, איך שנגמרת האחריות מתחילות הבעיות.
דוגמא להבדל בין מוצרי מדבקה למותגים מובילים :
אני קניתי בשנת 99 סוני 34" TRINITRON CARRERE BASO מולטי סיסטם בקליפורניה, מאז היא עובדת ללא הפסקה בלי שום תקלה (כבר 9 שנים) היא עברה איתי לישראל ומספר פעמים דירות והובלות ,היא עדיין פה בסלון ואני לא יודע מה לעשות איתה שתגיע הפלזמה שהזמנתי.
אמא שלי לעומת זאת קנתה בשנת 2002 טלויזית מדבקה(לנקו) במבצע מהסופר ומשום מה אחרי שנתיים התמונה התחילה להתעוות ולאחר תקופה קצרה הרמקולים הפסיקו לעבוד אז מחוסר תקציב קנתה עוד 29" מדבקה ושוב אחרי פחות מ3 שנים הטלויזיה התקלקלה נשרפה מנורת מסך,למזלה אחותי רכשה LCD חדש אז היא העבירה את הטושיבה בומבה שקנתה בשנת 98לאמא שלי והיא עדיין עובדתומצויין.
...
- noam12121212
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 369
- נתן תודות: 7 פעמים
- קיבל תודות: 0
מה שלא תגיד בשופרסל הרבה יותר קל לבחור טלויזיה לעומת BIG BOX ועוד הרבה חנויות, בשופרסל הLCDים מוצגות בHDDVD !! (נכון לפחות לחולון)
חוץ מזה שהאחריות היא של ניופאן ( לא יודע לגבי איזה דגמים), ויש גם TOSHIBA וLG
בכל מקרה העניין עם השנה אחריות זה באמת הימור אבל אפשר גם לתקן בתשלום..
ודי הדהים אוית שהמארמנץ' עקפה טלויזיות שיקרות ממנה יותר מפי 3 בשידורי TV התמונה פשוט חלקה בלי מריחות או פיקסול..
בHD רואים מעולה בחיבור למחשב PS3 וסרטי HD, גם 720P למשל רובוטריקים נראים מעולה ! ללא מריחה מסויימת למרות הUPSCALE
ובכל 1080P ... אין מילים
עוד משהו שהרשים אותי.. יש לה NR מלא דרך הHDMI ( VGA רק על 720P) והזליגה קטנה ביותר ולא מורגש משהו קטן מאוד פינה הימנית העליונה של המסך
חוץ מזה שהאחריות היא של ניופאן ( לא יודע לגבי איזה דגמים), ויש גם TOSHIBA וLG
בכל מקרה העניין עם השנה אחריות זה באמת הימור אבל אפשר גם לתקן בתשלום..
ודי הדהים אוית שהמארמנץ' עקפה טלויזיות שיקרות ממנה יותר מפי 3 בשידורי TV התמונה פשוט חלקה בלי מריחות או פיקסול..
בHD רואים מעולה בחיבור למחשב PS3 וסרטי HD, גם 720P למשל רובוטריקים נראים מעולה ! ללא מריחה מסויימת למרות הUPSCALE
ובכל 1080P ... אין מילים
עוד משהו שהרשים אותי.. יש לה NR מלא דרך הHDMI ( VGA רק על 720P) והזליגה קטנה ביותר ולא מורגש משהו קטן מאוד פינה הימנית העליונה של המסך
נערך לאחרונה על ידי noam12121212 ב 18/07/2008 14:31, נערך פעם 1 בסך הכל.
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

לא זכור לי מישהו שדיבר בשבחה של ביג בוקסnoam12121212 כתב:מה שלא תגיד בשופרסל הרבה יותר קל לבחור טלויזיה לעומת BIG BOX העלובים, בשופרסל הLCDים מוצגות בHDDVD !! (נכון לפחות לחולון)...
HDDVD זה פסה, טושיבה ירדה מהפורמט הזה לטובת בלו ריי... אז אני לא יודע איזה מקור HD מציגים שם. בכל מקרה - אם באמת מציגים תכני HD זה עלול להיות בדיוק המכשול לאלה שרוצים לקנות את המסך בעיקר למטרות SD...