שאלה מורכבת שמבקשת תשובה פשוטה
אני מעוניין לקנות רסיבר (5.1/6.1) ורמקולים בהתאם בכדי להשלים מערכת HTPC ו LCD 42 SHARP WD1E.
אני לא מבין בזה ואינני "פיישמייקר" מעוניין שישמעו נאה.
הנתונים: רוחב סלון 3.5 מ' (מקיר לקיר בין המסך לקיר שמימול) מעוניין ברמקולים קטנים וקיריים.
שימוש: בעיקר לסרטים, קצת מוזיקה.
תקציב: לא מעוניין להשקיע הרבה, סה"כ הרסיבר והרמקולים כ 4000 ש"ח (נשמע הגיוני/אפשרי?).
ועכשיו לעניין - אני יודע שמומלץ ללכת ולשמוע בחנות, ויש עוד כ 1000 פרמטרים שיכולים להשפיע על הבחירה, אבל, כמו שאמרתי, אני לא פיישמייקר ואין לי את הזמן והיכולת להתעסק עם זה, יחד עם זאת אני מעוניין להשלים ולרכוש את המערכת.
לכן, ומאחר ולרובכם יש את הנסיון והיידע, אשמח לקבל תשובות פשוטות (בצורת שם ודגם) של מכשירים המתאימים לצרכים ולאילוצים שלי.
ואולי גם המלצה לחנות טובה באזור ראשל"צ, אם יהיה לי זמן אגש לשם.
תודות
אני לא מבין בזה ואינני "פיישמייקר" מעוניין שישמעו נאה.
הנתונים: רוחב סלון 3.5 מ' (מקיר לקיר בין המסך לקיר שמימול) מעוניין ברמקולים קטנים וקיריים.
שימוש: בעיקר לסרטים, קצת מוזיקה.
תקציב: לא מעוניין להשקיע הרבה, סה"כ הרסיבר והרמקולים כ 4000 ש"ח (נשמע הגיוני/אפשרי?).
ועכשיו לעניין - אני יודע שמומלץ ללכת ולשמוע בחנות, ויש עוד כ 1000 פרמטרים שיכולים להשפיע על הבחירה, אבל, כמו שאמרתי, אני לא פיישמייקר ואין לי את הזמן והיכולת להתעסק עם זה, יחד עם זאת אני מעוניין להשלים ולרכוש את המערכת.
לכן, ומאחר ולרובכם יש את הנסיון והיידע, אשמח לקבל תשובות פשוטות (בצורת שם ודגם) של מכשירים המתאימים לצרכים ולאילוצים שלי.
ואולי גם המלצה לחנות טובה באזור ראשל"צ, אם יהיה לי זמן אגש לשם.
תודות
- danlior
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6462
- נתן תודות: 81 פעמים
- קיבל תודות: 66 פעמים
אם יש לך מחשב HTPC ואתה לא מכוון על היי-אנד הייתי ממליץ לך לקנות את הכרטיס מסך החדש של ATI עם תמיכה מלאה בפורמטים החדשים כולל DTS-HD ולהשקיע במגבר כח חיצוני בעל 5 ערוצים ביד שניה והשאר בסט רמקולים.
http://www.skypc.co.il/pl_product~GV440~8~0.htm
http://www.skypc.co.il/pl_product~GV440~8~0.htm
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית"
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
התשובה היא 42 http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%94%D7% ... 7%90%D7%A8
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8141
- נתן תודות: 355 פעמים
- קיבל תודות: 249 פעמים
תשמע,
לפני שנה, כשחיפשתי השלמת מערכת לקולנוע בייתי (היה לי תקציב של 12.5 לרסיבר + שניים אחוריים + סנטר + סאב), הגעתי לחנות הום סינמה בפארק רעננה ושמעתי שם את המערכות בתקציבים הנמוכים ביותר מבין כל מה ששמעתי בכל החנויות שהייתי. אחת המערכות שמעתי שם היתה רסיבר של אונקיו (לא זוכר דגם) ו6 רמקולים של ג'אמו (לא זוכר את הדגם). תשמע, אני חייב לומר לך שבין המערכת הזאת, לבין כל מה ששמעתי עד לתקציב (בסוף קניתי בול בתקציב בלייזר סיטי), זאת המערכת הכי פחות עוצמתית מבין אלה ששמעתי אבל הצלילים היו מאוד מדויקים והסראונד היה טוב מאוד. אני לא יודע אם אתה מעדיף ווליום ובאסים על איכות אבל אם האיכות חשובה, הייתי הולך על המערכת הזאת בלי לחשוב בכלל.
לפני שנה, כשחיפשתי השלמת מערכת לקולנוע בייתי (היה לי תקציב של 12.5 לרסיבר + שניים אחוריים + סנטר + סאב), הגעתי לחנות הום סינמה בפארק רעננה ושמעתי שם את המערכות בתקציבים הנמוכים ביותר מבין כל מה ששמעתי בכל החנויות שהייתי. אחת המערכות שמעתי שם היתה רסיבר של אונקיו (לא זוכר דגם) ו6 רמקולים של ג'אמו (לא זוכר את הדגם). תשמע, אני חייב לומר לך שבין המערכת הזאת, לבין כל מה ששמעתי עד לתקציב (בסוף קניתי בול בתקציב בלייזר סיטי), זאת המערכת הכי פחות עוצמתית מבין אלה ששמעתי אבל הצלילים היו מאוד מדויקים והסראונד היה טוב מאוד. אני לא יודע אם אתה מעדיף ווליום ובאסים על איכות אבל אם האיכות חשובה, הייתי הולך על המערכת הזאת בלי לחשוב בכלל.
איזה קטע, בדיוק שמעתי את אותו סט באותה חנות (אונקיו 304 ורמקולים Jamo A102). נשמעו לי טוב ואני כנראה אקנה אותם כשיתפנה לי קצת זמן.
eraner, גם אני לא פיינשמעקר ("אנין טעם" בעברית למי ששאל, ו"אודיופיל" בהקשר של הנושא הזה). נכנסתי לחנות והתיעצתי עם המוכר ושמעתי אותם. ליתר ביטחון, גם שאלתי פה בפורום אחר כך, רק כדי לוודא שלא מדובר במשהו מושמץ.
מדובר במשהו כמו 4700 ש"ח על שני הפריטים הנ"ל.
eraner, גם אני לא פיינשמעקר ("אנין טעם" בעברית למי ששאל, ו"אודיופיל" בהקשר של הנושא הזה). נכנסתי לחנות והתיעצתי עם המוכר ושמעתי אותם. ליתר ביטחון, גם שאלתי פה בפורום אחר כך, רק כדי לוודא שלא מדובר במשהו מושמץ.
מדובר במשהו כמו 4700 ש"ח על שני הפריטים הנ"ל.
משה
- kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

איך המחירים יורדים. זה לא יאמן. בסה"כ לפני קצת יותר משנה רצו באותה החנות על אותו המוצר 6000 ש"חmoco כתב:איזה קטע, בדיוק שמעתי את אותו סט באותה חנות (אונקיו 304 ורמקולים Jamo A102). נשמעו לי טוב ואני כנראה אקנה אותם כשיתפנה לי קצת זמן.
מדובר במשהו כמו 4700 ש"ח על שני הפריטים הנ"ל....
- kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

אכן הרסיבר זה מה שירד אבל אז מה אם הוא לא תומך בפורמטים החדשים? אני קניתי ימאהה RX-V661 ב 4500 והיום עולה 3800. באחוזים ירד הרבה פחות מהאונקיו.moco כתב:טוב, זה מגבר קצת "מיושן" במובן זה שהוא לא תומך בפורמטים חדשים. המגבר היה 2200 והרמקולים 2500. אני מניח שמה שירד זה המגבר....