הורדתי 2 סרטים , באטמן וגלאדיאטור ...
בשניהם אני לא לא שומע את הדיבור של השחקנים
אני כן שומע את המוזיקה והאפקטים ברקע.
ניסיתי לחפש בפורום וראיתי איזכור לתוכנה TSMUXER אבל אני לא יודע מה אני צריך לעשות עם התוכנה ... מישהו יכול אולי להפנות אותי למדריך של התוכנה ...
או כל מדריך אחר שאיתו אפשר לפתור את הבעיה
הסרטים בוודאי מגיעים עם פס קול 5.1 ואני מניח שמה שקורה הוא שהסנטר פשוט לא עובר לרמקול כלשהו.
כך יוצא שאם יש דיבור, אשר תמיד מגיע לערוץ ה-CENTER, הוא פשוט לא מגיע לשום מקום.
יש עוד דבר מצחיק שקרה לי פעם. אם הכל הועבר לרמקול אחד (מונו) והיציאה היתה סטריאו, קיצור של שני הערוצים זה עם זה היה גורם לחיבור זה עם זה, ולעיתים זה היה גורם לאות שבהיפוך פאזה להעלם לחלוטין (וכך הסנטר היה מועלם באופן מלאכותי).
קשה לי להאמין שזה המקרה, יותר סביר שזה האופציה הראשונה.
אם אפשר להצטרף לנושא
יש לי בדיוק אותה בעיה.. אני מחבר את המחשב למערכת דרך הרסיבר (דרך היציאה האופטית) וזה כל הזמן מחשיב לי את זה כ 2 ערוצים ולא כ.5.1 זה גורם לכך שלא שומעים את הדיבורים. אין לי מושג איך אני מתקן את זה X:
המחשב מחובר לטלוויזיה דרך כבל HDMI-HDMI (בכרטיס מסך) ולרסיבר דרך כרטיס קול Creative X-Fi
אתה צריך להגדיר את תצורת הרמקולים שלך באופן נכון. ויסטה ו XP מתנהגות באופן שונה לחלוטין כאן.
1. בהגדרות מערכת ההפעלה (לוח הבקרה - קול ואודיו). תבחר את היציאה הדיגיטלית כהתקן בררת מחדל בשביל ויסטה ותגדיר כמה רמקולים יש לך עבור XP
2. בהתאם להגדרות הנגן מדיה שלך או המפענח אתה צריך להגיע למצב שבו בחרת Passthrough. כל נגן ומפענח קורא לזה בשם אחר. אבל העיקרו הוא שאתה שולח את האודיו כמו שהוא למגבר דרך ה S/PDIF בלי לבצע שום פענוח במחשב. לכן אתה צריך לבטל כל דבר שרק מריח כמו AC3 Decoding לדוגמה.
3. במקרה של כרטיסי אודיו של Creative. "זכית" לעוד שלב שבו אתה צריך לחקור את לוח הבקרה של הכרטיס עצמו. תבדוק מה שאתה עושה שם ותפעל בהתאם לסעיף 2.
4. לא יזיק לכם גם להוריד את ספר המשתמש של כרטיס האודיו שלכם מאתר היצרן ולקרוא קצת, אני בטוח שהפתרון נמצא שם.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
Catskinner כתב:אתה צריך להגדיר את תצורת הרמקולים שלך באופן נכון. ויסטה ו XP מתנהגות באופן שונה לחלוטין כאן.
1. בהגדרות מערכת ההפעלה (לוח הבקרה - קול ואודיו). תבחר את היציאה הדיגיטלית כהתקן בררת מחדל בשביל ויסטה ותגדיר כמה רמקולים יש לך עבור XP
2. בהתאם להגדרות הנגן מדיה שלך או המפענח אתה צריך להגיע למצב שבו בחרת Passthrough. כל נגן ומפענח קורא לזה בשם אחר. אבל העיקרו הוא שאתה שולח את האודיו כמו שהוא למגבר דרך ה S/PDIF בלי לבצע שום פענוח במחשב. לכן אתה צריך לבטל כל דבר שרק מריח כמו AC3 Decoding לדוגמה.
3. במקרה של כרטיסי אודיו של Creative. "זכית" לעוד שלב שבו אתה צריך לחקור את לוח הבקרה של הכרטיס עצמו. תבדוק מה שאתה עושה שם ותפעל בהתאם לסעיף 2.
4. לא יזיק לכם גם להוריד את ספר המשתמש של כרטיס האודיו שלכם מאתר היצרן ולקרוא קצת, אני בטוח שהפתרון נמצא שם.
...
תודה רבה על התגובה..
יש לי AC3 FILTER על המחשב..
בלשונית SPFID פשוט לסמן וי על PASSTHROUGH ב:
AC3
DTS
MPEG -2
נכון?
ובדקתי גם בהגדרות כרטיס הקול וגם בלוח הבקרה, ומופיע שם 5.1
אך עדיין אני שומע רק שני ערוצים