צריך עזרה בבנית שולחן למחשב

עשה זאת בעצמך, כולל הדפסות תלת מימד
שלח תגובה
bloodfist פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 116
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אז ככה, מגיע המסך החדש בקרוב (סמסונג 2243BWX, אם תרצו אביא תמונות כשהוא יגיע)
עכשיו הגיע הזמן להחליף גם את השולחן, מכיוון שהשולחן הזה כבר טיפה מתפורר ויש שקע גדול מאוד במרכזו, בכל זאת להחזיק מסך CRT 19 אינץ' במשך יותר מ5 שנים זה לא דבר קל :P

והאמת שלא ממש בא לי ללכת לקנות שולחן כמו כשעשיתי אז אלה בא לי "לבנות" שולחן, חשבתי בעיקרון על משהו פשוט, יש לי דרישה אחת מכל זה, אני רוצה שיהיה מגש לאורך השולחן בשביל המקלדת והעכבר, מה שחשבתי עליו זה לקנות פלטה מעץ באורך הרצוי ו4 רגליים מאלומניום, ואז לקנות עוד פלטה קצת יותר קטנה מהפלטה שהיא תהיה השולחן ולקנות\להכין מתקן מאלומניום שירד מ"תקרת" הפלטה אל הפלטה השניה ויחבר אותה ושעליה תהיה מורכבת מסילה בשביל שהפלטה תצא ותהיה מגש למקלדת ולעכבר.

האם יש למישהו רעיונות אחרים לשולחן? לעיצוב שונה וכו'? הצעות למינהן? באיזה חומרים להשתמש?

תודה מראש :-]

tvholic
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2152
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 74 פעמים

שליחה #2 

השולחן שאתה רוצה לבנות הוא די פשוט בעיקרון

פלטה תביא מנגר (או מאיקאה) ובמעמד זה אציין אם אתה סטודנט או עומד להיות בקרוב אני מציע לך לקחת פלטה עמוקה. אני עם שולחן קמור שבחלקו די (ואפילו מאוד) עמוק ולפעמים כשפותחים חומר על השולחן אין מספיק מקום.

רגליים יש סטים באיקאה של שתי רגליים (בצורת A) או ארבע רגליים עומדת. לא נראה לי שאתה מתכוון לקנות צינורות מתכת ולחתוך עם דיסק, נכון?

לגבי המסילות והמתקן שרצית להכין, אתה יכול לקנות מסילות בכל חנות של פרזולים. יש כל מיני סוגים תסתכל ותבחר מה שאתה צריך

מקווה שעזרתי

bloodfist פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

השאלה שלי האם תהיה בעיה להרכיב מסילה שיורדת מהפלטה כאילו? עד עכשיו היה (עדיין יש בעצם) שולחן מחשב שהמגש פשוט מורכב על הצדדים של השולחן מכיוון שהוא סגור, האם אני ירגיש הבדל כלשהו או שזה לא אמור להפריע וזה בעצם פחות או יותר אותו הדבר?

tvholic
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

יש גם מסילות שיתחברו לפלטה העליונה

אבל אם אתה עושה מגש נשלף לכל האורך אז מה כל כך אקוטי שהמסילות יתחברו מלמעלה?

bloodfist פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

פשוט חשבתי שזאת הדרך היחידה.. מכיוון שלא נראה לי הגיוני לחבר מגש ל4 רגליים ממתכת.. :S
רק שאלתי אם לא תהיה בעיה עם זה שהמגש מתחבר מלמעלה, כאילו האם זה ירגיש אותו הדבר ולא יפריע לי.

tvholic
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

אצל חברה שלי יש מגש שמתחבר מלמעלה כמו שאתה אומר וזה נוח ולא בעייתי.
הם קנו את הרגליים של השולחן, הפרזול של המסילה והמגש מאיקאה ואת הפלטה הביאו מנגר.

תחשוב אבל אם אתה עושה שולחן רחב וארוך אם אתה באמת רוצה מגש נשלף לאורך כל השולחן. שבסוף מה שלא יהיה לך נוח זה המגש הארוך....

bloodfist פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

השולחן לא יהיה כ"כ גדול, הרוחב? אמור להיות באיזור המטר-מטר ועשרה לא יותר.

שלח תגובה

חזור אל “DIY והדפסות 3D”