RGB4TV, איכות הכבלים ושני ממירים

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
UG פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 116
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

בקרתי בתערוכה,

כל הכבוד למארגנים. חזק ואמץ.

שלוש שאלות בעקבות הביקור וקריאה בפורומים:

1. אני בשלבי בניה של ה HTPC והתברר לי היום בתערוכה שאצטרך 2 ממרים של YES כדי שאחד יקליט ערוץ מסוים (pvr) בעוד שבאותו זמן אוכל לצפות באחר. האם בפיצול מהקיר נדרש מגבר לממרי יס?

2. ברשותי טלוויזית LCD עם כניסות RGB (PC) / composite / svideo / DVI / HDMI / אך ללא כניסת SCART.
בתערוכה המליצו לי על הממיר RGB4TV. האם משהו יכול לכתוב עד כמה ניכר שיפור בתמונה אם בכלל והאם זהו הפתרון הטוב ביותר ממיר יס לטלווזיה.

3. ראיתי היום כבלים דוגמת SCART ל SVIDEO שעלותם מאות שקלים. כולם ניסו לשכנע אותי שהשקע בכבל איכותי משפר מאוד, מאוד את התמונה. השאלה עד כמה זה נכון והאם יש השפעה על איכותי שידורי הטלוויזיה (לא DVD או סרטי מחשב).

NMP
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 584
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #2 

1. כן, צריך מגבר. טכנאי יס יעשה את זה אם הוא מגיע 'להתקין' לך ממיר נוסף.
2. זה לא ממיר אלא כבל כדי לנצל את יציאת ה-rgb של הממיר. האיכות הטובה ביותר שתוכל לקבל מהממיר של יס (זה והאופציה להשתמש בטרנסקודר (ממיר) מ-rgb לקומפוננט). לגבי השיפור בתמונה הוא משמעותי מאוד מעל קומפוזיט אבל לא קיצוני מעל svideo טוב (לא כל ממיר מוציא svideo איכותי). ממיר עם svideo איכותי כמו ה-3100 ייתן תמונה כמעט זהה ל-rgb
3. כפי שאמרתי קודם. גם svideo יכול להיות פתרון מעולה לצרכי יס. ההבדלים בין הכבלים השונים לפי רוב החברים בפורום לא קיצוניים.

ניר

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78880
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5395 פעמים

שליחה #3 

נושא השיפורים בתמונה כתוצאה מאיכות הכבל (לא סוגו) הם מאוד סובייקטיביים.

לרוב מומלץ לרכוש כבלים שהם בפרופורציה, במחיר, לשאר המערכת...

במערכת של 200,000 ש"ח, למשל, לא תראה הרבה כבלים של 20 ש"ח.

בכבלי וידאו, המרחק משחק תפקיד מכריע. ככל שהמרחק קצר יותר, איכות הכבל קריטית פחות. זה נכון לגבי כבלים דיגיטליים (הם פשוט לא סוחבים במרחקים ארוכים וזה נהיה יותר ויותר גרוע ככל שהרזולוציה עולה) וזה נכון לגבי כל סוגי הכבלים האנאלוגיים - (SVIDEO הוא מקרה קיצוני במיוחד לאור איכות הכבלים המזעזעת שניתן להשיג כאן בארץ).

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”