האם יש הבדל ב- PS3-40GB HDD לבין ה- 80GB HDD - חוץ המגודל ?
היי,
אני שוקל לקנות sony playstation 3
ראיתי שיש גירסת ה- 40GB או 60 או 80 ...
האם חוץ מגודל הדיסק הקשיח , יש עוד איזשהו הבדל בין הדגמים ?
(לדוגמא: האם נתוני החומרה יותר חזקים במכשיר החדש עם ה- 80 GB ? )
תודה רבה
אני שוקל לקנות sony playstation 3
ראיתי שיש גירסת ה- 40GB או 60 או 80 ...
האם חוץ מגודל הדיסק הקשיח , יש עוד איזשהו הבדל בין הדגמים ?
(לדוגמא: האם נתוני החומרה יותר חזקים במכשיר החדש עם ה- 80 GB ? )
תודה רבה
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73346
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 647 פעמים
- קיבל תודות: 3169 פעמים
נתון שחשוב להדגיש: רק בדגמי ה-40GB יש את המעבדים העדכניים בטכנולוגיית 65 ננומטר, אשר צורכים פחות חשמל ולכן פחות חמים, ולכן - הקונסולה פחות מרעישה. אם אתה תשתמש בקונסולה גם לסרטים, זה שיקול שצריך לקחת בחשבון.
אם שאר התוספות של ה-60/80 לא חשובות לך, לך על ה-40GB. גם זול יותר, גם שקט יותר.
כאחד שהיו לו את 2 הדגמים - ההבדל ברעש משמעותי ביותר.
אם שאר התוספות של ה-60/80 לא חשובות לך, לך על ה-40GB. גם זול יותר, גם שקט יותר.
כאחד שהיו לו את 2 הדגמים - ההבדל ברעש משמעותי ביותר.
- Huber
- חבר במועדון HT

אתה טועה ומטעה. גם ב 40 וגם ב 80 יש את המעבד הקריר והשקט יותר, שניהם בנויים זהה מהבחינה הזו. שני הדגמים באלו החליפו את ה 20/60 ולכן שניהם כמעט זהים (חות מההבדלים שמודגשים בטבלה שצירפתי בלינק).
זה לא נכון. כרגע, הדגם היחידי שסוני מוכרים סדרתית הוא הדגם של ה-40GB. זהו הדגם היחיד שיש בו את המעבד החדיש יותר.Huber כתב:אתה טועה ומטעה. גם ב 40 וגם ב 80 יש את המעבד הקריר והשקט יותר, שניהם בנויים זהה מהבחינה הזו. שני הדגמים באלו החליפו את ה 20/60 ולכן שניהם כמעט זהים (חות מההבדלים שמודגשים בטבלה שצירפתי בלינק)....
סוני יצאו עם מהדורה מוגבלת של קונסולות בחבילה של ה-Metal Gear Solid 4, אשר מכילים את הדגם של ה-80GB, אבל לא מדובר כאן על קונסולות שמיוצרות, מדובר על אותו דגם שנמכר בזמנו עם ה-Motorstorm bundle. ככל הנראה, זה בסך הכל Repackaging של הקונסולות הישנות שלא נמכרו, רק עם המשחק החדש וה-Controller Dualshock (לכן זו מהדורה מוגבלת בלבד).
מקורות:
1. הלינק שצירפת בעצמך, שבו יש את הציטוט הבא:
It was rumored that the Cell processors in the third-generation PS3s (40 GB) would move from a 90nm process to the newer 65nm process,[61] which SCEI CEO Kaz Hirai later confirmed.[62] This change lowers the power consumption of the console and makes it less expensive to produce.[61]
2. http://boardsus.playstation.com/playsta ... id=2946894
3. http://www.cheapassgamer.com/forums/sho ... p?t=186554
4. http://www.redflagdeals.com/forums/show ... ?p=6965525
5. אני - כי היו לי את 2 הדגמים, וההבדל ברעש ובחום הם שמיים וארץ.
הערה: כל המידע מתייחס לדגמים שנמכרים בארה"ב, אין לי מושג לגבי שאר העולם.
נערך לאחרונה על ידי odedia ב 16/07/2008 16:23, נערך 2 פעמים בסך הכל.
- Pavelz
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4032
- שם מלא: pavel
- נתן תודות: 199 פעמים
- קיבל תודות: 48 פעמים
דגם ה 80 גיגה המדובר רק הוכרז ב E3 ויתחיל להימכר בספטמברHuber כתב:אתה טועה ומטעה. גם ב 40 וגם ב 80 יש את המעבד הקריר והשקט יותר, שניהם בנויים זהה מהבחינה הזו. שני הדגמים באלו החליפו את ה 20/60 ולכן שניהם כמעט זהים (חות מההבדלים שמודגשים בטבלה שצירפתי בלינק)....
Need more cowbell
- Huber
- חבר במועדון HT

יש משהו יותר קונקרטי מתגובות של אנשים בפורומים? יכול היות שאני טועה ואם כן אני מתנצל מראש, אבל אני לא מסתמך על תגובות של אנשים בפורומים כשחלק מהם רושמים בפירוש "אז אני מניח ש..."
בכל מקרה, הרבה יותר חכם לקנות את הדגם של ה 40 ולהחליף את הדיסק הקשיח ל 120/160 לפחות ואת הדיסק של ה 40 אפשר לשים בקופסא חיצונית. יוצא הרבה יוצר זול/גדול. זאת בהנחה שמוכנים לוותר על תמיכה במשחקי PS2 וקורא כרטיסים.
בכל מקרה, הרבה יותר חכם לקנות את הדגם של ה 40 ולהחליף את הדיסק הקשיח ל 120/160 לפחות ואת הדיסק של ה 40 אפשר לשים בקופסא חיצונית. יוצא הרבה יוצר זול/גדול. זאת בהנחה שמוכנים לוותר על תמיכה במשחקי PS2 וקורא כרטיסים.
שאלה המשך -
היי,
חיפשתי בהרבה אתר מכירה והבנתי ככה:
- המכשיר שהולך טוב היום הוא המכשיר בגירסה היפנית(NTSC-J).
יתרון - מבחינת משחקים - אין לו הגבלה על איזורים. מקבל NTSC + PAL
חיסרון - בניגון סרטים - מאפשר רק איזור A .
- הבנתי גם שמבחינת הורדת משחקי DEMO , כדאי מבחינת מהירות קישוריות להוריד מאתרים ב- USA .... (כלומר עדיף NTSC מאשר PAL )
ולשאלות:
- האם קיים איזשהו עידכון קושחה למכשיר זה , כדי שיאפשר ניגון סרטים של איזור אירופה(B)?
- האם זה נכון שסרטי BluRay עם תירגום עברי - תמיד יהיו איזור B ?
- היכן ניתן לקנות מכשיר מהגירסה שיש בו קורא כרטיסים + WIFI מובנה ?
נ"ב: חשוב לי מאד ניגון סרטים עם תרגום עברי.
מה אתם ממליצים ?
תודה רבה מראש !
חיפשתי בהרבה אתר מכירה והבנתי ככה:
- המכשיר שהולך טוב היום הוא המכשיר בגירסה היפנית(NTSC-J).
יתרון - מבחינת משחקים - אין לו הגבלה על איזורים. מקבל NTSC + PAL
חיסרון - בניגון סרטים - מאפשר רק איזור A .
- הבנתי גם שמבחינת הורדת משחקי DEMO , כדאי מבחינת מהירות קישוריות להוריד מאתרים ב- USA .... (כלומר עדיף NTSC מאשר PAL )
ולשאלות:
- האם קיים איזשהו עידכון קושחה למכשיר זה , כדי שיאפשר ניגון סרטים של איזור אירופה(B)?
- האם זה נכון שסרטי BluRay עם תירגום עברי - תמיד יהיו איזור B ?
- היכן ניתן לקנות מכשיר מהגירסה שיש בו קורא כרטיסים + WIFI מובנה ?
נ"ב: חשוב לי מאד ניגון סרטים עם תרגום עברי.
מה אתם ממליצים ?
תודה רבה מראש !
- Malcontent
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3585
- נתן תודות: 49 פעמים
- קיבל תודות: 79 פעמים
אין שום קשר בין היתרונות שציינת ובין הגרסה היפנית. אלו יתרונות של הפלייסטיישן 3 באופן כללי. לא משנה לאיזה איזור שייכת הקונסולה שלך, היא תריץ כל משחק, והיא תוכל להתחבר לכל חנות. לי למשל יש מכשיר אירופאי, יש לי כמה משחקים אמריקאיים, ואת רוב ההורדות אני עושה מהחנות בארה"ב.
סרטים עם תרגום עברי תמיד יהיו איזור B, אולי יש כמה סרטים ישנים שהם ללא הגבלת איזורים.
לא ניתן להתקין עדכון קושחה שפותח את האיזורים של הסרטים.
אין מכשיר אירופאי עם קורא כרטיסים כרגע. פעם היה את גרסת ה60GB, אבל היא לא קיימת כבר מזמן. אפשר תמיד לחבר קורא כרטיסים USB, אני לא חושב שזה צריך להיות שיקול משמעותי.
ובקשר לרשת אלחוטית - רק דגם ה 20GB שלא מופץ כבר הרבה שנים היה ללא כרטיס רשת אלחוטי. כל PS3 שתקנה היום יכלול כרטיס רשת אלחוטי.
סרטים עם תרגום עברי תמיד יהיו איזור B, אולי יש כמה סרטים ישנים שהם ללא הגבלת איזורים.
לא ניתן להתקין עדכון קושחה שפותח את האיזורים של הסרטים.
אין מכשיר אירופאי עם קורא כרטיסים כרגע. פעם היה את גרסת ה60GB, אבל היא לא קיימת כבר מזמן. אפשר תמיד לחבר קורא כרטיסים USB, אני לא חושב שזה צריך להיות שיקול משמעותי.
ובקשר לרשת אלחוטית - רק דגם ה 20GB שלא מופץ כבר הרבה שנים היה ללא כרטיס רשת אלחוטי. כל PS3 שתקנה היום יכלול כרטיס רשת אלחוטי.
תודה רבה על המידע
האם למכשיר היפני יש קורא כרטיסים ?
(אתה צודק שזה לא שיקול משמעותי ! אני רק רוצה לדעת ...)
(אתה צודק שזה לא שיקול משמעותי ! אני רק רוצה לדעת ...)
- Malcontent
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3585
- נתן תודות: 49 פעמים
- קיבל תודות: 79 פעמים
מה נפח הדיסק שלו?
אם 40, אין לו. אם 60 או 80, יש.
אם 40, אין לו. אם 60 או 80, יש.
- michael123
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6161
- נתן תודות: 164 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
- Huber
- חבר במועדון HT

כן - הם כבר הודיעו בתערוכה שלקראת ספטמבר הם יוציאו את גירסת ה 40 מייצור ויכניסו גירסה זהה לחלוטין, רק עם 80GB ומחיר זהה (כל השאר זהה ל 40GB).