עשיתי קצת חיפוש בפורום והבנתי שהמומלצת ביותר היא הפיוניר קורו, והשניה הכי מומלצת זה הפנסוניק והסמסונג Q91 ומחליפתה A450.
ממה שאני מבין על LCD אין מה לדבר שכן היתרון היחיד שיש ל LCD זה שהוא יותר זול במסכי FULL HD, מרחק הצפיה שלי הוא 3 מטר , המסך הוא לחדר השינה, ככה שאני לא ממש צריך FHD , מה גם שבמרחק הנ"ל הוא לא ממש רלוונטי, יחד עם זה הבנתי שבשידורי SD פלזמה עדיפה הרבה יותר, ככה גם בשידורי ספורט, ואילו בשידורי HD וסרטים מהמחשב LCD ופלזמה באותה הרמה (מסכי HDR כמובן).
קיצר מכל הבלאגן שעשיתי אז אכן מה שמומלץ לי לרכוש זה המסכים שציינתי?
הייתי בחנות (מחסני חשמל, אלמ, HI FI) ישר הפנו אותי למסכי LCD כמו הסוני ברביה, טושיבה C3500, ואחרים, דיי הייתי בטוח שאני קונה LCD כמו מרבית האנשים שאני מכיר, אבל אז גיגלתי והגעתי לפורום הנחמד הזה שמקריאה בו הגעתי למסקנה שלכל שימוש פלזמה עדיפה בהרבה (מלבד קריאת טקטים וגלישה באינטרנט שזה גם ככה אני לא מתכוון לעשות).
אז כמו שזה ניראה כדאי לרכוש את הפלזמה החדשה של סמסונג A450, היא גם זולה הרבה יותר ממסכי ה LCD שהראו לי, אני לא מבין אם פלזמה כ"כ יותר טובה למה רוב האנשים רצים אחרי מסכי ה LCD, מה גם שמסכי ה LCD כפי שציינתי יקרים הרבה יותר, קיצר סתם חפרתי, שאלה תחתונה ללכת ולרכוש את הסמסונג A450 ולסיים את סוגיית הרכישה עוד בתחילתה?