מבקש המלצות לחומרה למחשב מדיה
-
Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3390
- שם מלא: יהושע גומא
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
אני מתכוון לבנות מחשב HTPC שיונח בסלון.
המחשב אמור לנגן קבצי מדיה SD וכן HD ממקורות שונים ולהעביר אותם לטלוויזיה FHD 37" . המקורות יהיו ממיר HD של יס, תקליטורי בלו-ריי, תקליטורי DVD ותכנים מהאינטרנט שיורדו באמצעות רשת ביתית אלחוטית.
אני לא מחפש רכיבים באיכות צמרת, אך גם לא רכיבים שהם המינימום הנדרש. מה שאני מחפש הוא תמורה טובה להשקעה, תוך הבטחת רמת איכות טובה לנגינת תכני FHD .
1. מארז: חשוב שיהיה שקט במידה סבירה (אך לא חייב להיות סופר-שקט) ובעל קירור יעיל. הגודל לא קובע (יכול להיות גם Full Tower ).
2. ספק כוח.
3. לוח אם.
4. מעבד.
5. זיכרון.
6. כרטיס מסך.
7. כרטיס קול.
8. כונן בלו-ריי.
9. כרטיס רשת אלחוטי ו/או נתב אלחוטי.
10. מקלדת אלחוטית.
11. עכבר אלחוטי.
המחשב אמור לנגן קבצי מדיה SD וכן HD ממקורות שונים ולהעביר אותם לטלוויזיה FHD 37" . המקורות יהיו ממיר HD של יס, תקליטורי בלו-ריי, תקליטורי DVD ותכנים מהאינטרנט שיורדו באמצעות רשת ביתית אלחוטית.
אני לא מחפש רכיבים באיכות צמרת, אך גם לא רכיבים שהם המינימום הנדרש. מה שאני מחפש הוא תמורה טובה להשקעה, תוך הבטחת רמת איכות טובה לנגינת תכני FHD .
1. מארז: חשוב שיהיה שקט במידה סבירה (אך לא חייב להיות סופר-שקט) ובעל קירור יעיל. הגודל לא קובע (יכול להיות גם Full Tower ).
2. ספק כוח.
3. לוח אם.
4. מעבד.
5. זיכרון.
6. כרטיס מסך.
7. כרטיס קול.
8. כונן בלו-ריי.
9. כרטיס רשת אלחוטי ו/או נתב אלחוטי.
10. מקלדת אלחוטית.
11. עכבר אלחוטי.
-
Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

תודה למגיבים.
אין הגבלת תקציב בשלב זה, נראה לי שעד 10,000 ₪, רצוי בסביבות 5,000 ₪.
לעניין קידוד ווידיאו, טרם החלטתי אם קידוד H.264 ייעשה במחשב או באמצעות HAUPPAUGE HD PVR . לקידוד MPEG2 לא נדרש כושר מחשוב גבוה (אני עושה את זה כבר מספר שנים על מחשבי P4 HT ). קידוד H.264 , אם ייעשה במחשב, ייעשה על ידי x264 . כאשר אין לי עניין בקידוד תוכנה במחשב בזמן אמת, האם עדיין יש חשיבות למעבד 4 ליבות?
אין הגבלת תקציב בשלב זה, נראה לי שעד 10,000 ₪, רצוי בסביבות 5,000 ₪.
לעניין קידוד ווידיאו, טרם החלטתי אם קידוד H.264 ייעשה במחשב או באמצעות HAUPPAUGE HD PVR . לקידוד MPEG2 לא נדרש כושר מחשוב גבוה (אני עושה את זה כבר מספר שנים על מחשבי P4 HT ). קידוד H.264 , אם ייעשה במחשב, ייעשה על ידי x264 . כאשר אין לי עניין בקידוד תוכנה במחשב בזמן אמת, האם עדיין יש חשיבות למעבד 4 ליבות?
- Boaz
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 904
- נתן תודות: 22 פעמים
- קיבל תודות: 8 פעמים
4 ליבות לא קריטי, אבל זה לא מזיק בניגון (COREAVC ואחרים מנצלים את כל הליבות).
אולי בעתיד תשנה את דעתך לגבי קידוד. בכל מקרה יותר ויותר תכנות מנצלות יותר מליבה אחת אם יש (אפילו WINRAR) וזה רק יקרה יותר בעתיד.
עם תקציב כמו שלך לא הייתי אפילו חושב פעמיים.
לגבי מארז, תבדוק את ה-Antec P190. הכל מתוכנן שם נכון - זרימת האויר, ניהול הכבלים, השקטת הכוננים, וכו'.
יש לי 2 בבית ואחד במשרד ואם מתכננים את שאר הרכיבים נכון לא שומעים את המחשב בכלל ממרחק של מטר.
חשוב גם לבחור ספק כח שקט ואמין. אני משתמש בספקים של Corsair (יש להם מאוורר שקט עם אפשרות שליטה ידנית, וניתן לחבר רק את הכבלים שאתה צריך) אבל לא חסרים דגמים טובים של חברות אחרות.
אולי בעתיד תשנה את דעתך לגבי קידוד. בכל מקרה יותר ויותר תכנות מנצלות יותר מליבה אחת אם יש (אפילו WINRAR) וזה רק יקרה יותר בעתיד.
עם תקציב כמו שלך לא הייתי אפילו חושב פעמיים.
לגבי מארז, תבדוק את ה-Antec P190. הכל מתוכנן שם נכון - זרימת האויר, ניהול הכבלים, השקטת הכוננים, וכו'.
יש לי 2 בבית ואחד במשרד ואם מתכננים את שאר הרכיבים נכון לא שומעים את המחשב בכלל ממרחק של מטר.
חשוב גם לבחור ספק כח שקט ואמין. אני משתמש בספקים של Corsair (יש להם מאוורר שקט עם אפשרות שליטה ידנית, וניתן לחבר רק את הכבלים שאתה צריך) אבל לא חסרים דגמים טובים של חברות אחרות.
- Boaz
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 904
- נתן תודות: 22 פעמים
- קיבל תודות: 8 פעמים
אני הייתי לוקח Quad. אין הבדל משמעותי בין 2.66 ל-3.00 בביצועים (מה גם שאפשר להריץ את ה-Quad ב-3.00 ללא בעיה), אבל אם תוכנה מנצלת את כל הליבות (ויש היום, כולל קודקים) ה-Quad יהיה משמעותית יותר מהירJoshua_G כתב:לגבי מעבד, השאלה שלי היא מה עדיף בין E8400 Core 2 Duo 3GHz לבין Q9450 Core 2 Quad 2.66 GHz – וזה משום שגם למהירות המעבד יש חשיבות?...
-
Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

http://www.zap.co.il/zapnewmodels.asp?s ... Antec+P190Boaz כתב:בד"כ מגיע ללא ספק, לא יודע על איזה ספק מדובר.Joshua_G כתב:לעניין המארז וספק הכוח, המארז Antec P190 מגיע כבר עם ספקי כוח, האם יש טעם להחליף אותם באחרים?......
-
Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

בשל ההתחממות, במעבדי Pentium 4 HT אני לא מעז להעלות את המהירות, אם כי כל לוחות האם שלי תומכים בזה.Boaz כתב:אני הייתי לוקח Quad. אין הבדל משמעותי בין 2.66 ל-3.00 בביצועים (מה גם שאפשר להריץ את ה-Quad ב-3.00 ללא בעיה), אבל אם תוכנה מנצלת את כל הליבות (ויש היום, כולל קודקים) ה-Quad יהיה משמעותית יותר מהירJoshua_G כתב:לגבי מעבד, השאלה שלי היא מה עדיף בין E8400 Core 2 Duo 3GHz לבין Q9450 Core 2 Quad 2.66 GHz – וזה משום שגם למהירות המעבד יש חשיבות?......
-
Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

כן, המחיר הרבה יותר הגיוני:Boaz כתב:המחיר נראה לי יקר, מה גם שהספק הכפול נראה מיותר (באירופה המארז גם מגיע ללא ספק).
הייתי מנסה מארז P180 + ספק בנפרד. אין הבדל גדול בין המארזים...
http://www.zap.co.il/zapnewmodels.asp?s ... Antec+P180
מה קורה לכם? לכל פורום/אתר יש את התמחות שלו.
אתה רוצה המלצה ל- HTPC?
תגלוש ל- www.hwzone.co.il ותתחיל לחפש.
אתה רוצה המלצה ל- HTPC?
תגלוש ל- www.hwzone.co.il ותתחיל לחפש.
-
Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

תודה.Log_On כתב:מה קורה לכם? לכל פורום/אתר יש את התמחות שלו.
אתה רוצה המלצה ל- HTPC?
תגלוש ל- www.hwzone.co.il ותתחיל לחפש....