איטיות פתאומית, קפיאה - וחזרה לרגיל עם קליק

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
TomerP פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 422
שם מלא: תומר
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #1 

אהלן וערב מצויין לכם,

מאז שהחלפתי את המחשב [אחרי שהלוח-אם של הישן מת], אפשר לשים לב לרגעים שיש איטיות בוידאו (לדוגמא בצפייה בטלוויזיה), ואחרי כמה שניות יש "קליק" והתמונה חוזרת להיות חלקה (או איטית, ואז צריך להריץ אחורה וקדימה).

קצת פרטים:
- Asus M2A-VM HDMI
- 80GB Harddisk IDE
- 80GB Harddisk S-ATA
- 1GB DDR2

אני חושב שאלו הפרטים שצריך. אני חושד שהבעייה נעוצה בהארדיסק IDE שעליו מותקנת המערכת הפעלה, אבל אני לא בטוח.

מישהו כאן נתקל בזה במקרה, ויכול לעזור?

תודה מראש :)

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32981
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #2 

חסרים נתונים: סוג הקובץ אותו אתה מנסה לנגן, המעבד שיש לך על לוח האם, מערכת הפעלה, והקודקים שהתקנת. כמו כן, האם התקנת מחדש מערכת הפעלה אחרי החלפת לוח אם, או פשוט העלית את מה שהיה בהארד דיסק מהלוח הקודם?
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

TomerP פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

אהלן pixies,

זה קורה בעיקר בניגון וידאו חי (צפייה בטלוויזיה). המעבד הוא AMD Athlon 4000+, מערכת הפעלה Windows Vista Ultimate, והקודקים - אני חושב ש K-lite מותקן, אבל זה רק בגלל שכרגע אני צריך רק צפייה בטלוויזיה והקלטה, לפחות עד הגעת ה LCD בע"ה.

המערכת הותקנה מחדש לאחר החלפת לוח-האם (הוחלף המחשב כולו - הייתי חייב להתקין מחדש).

תודה מראש שוב

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #4 

אם אתה שומע קליקים מוזרים אז יש סיכוי לא רע שההארד דיסק גוסס. האם מדובר בהארד דיסק ישן?
מה שהייתי מציע לעשות זה ללכת בשיטת האלימינציה ולהחליף בין ההארד דיסקים, להתקין את מערכת ההפעלה על הדיסק השני במקום הראשון, ואת ההארד דיסק החשוד להוציא מהמחשב ולראות אם יש השפעה חיובית.

TomerP פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

אני אקנה את ה 500GB ואבדוק איתו, כי גם לי נראה שהדיסק IDE הישן גוסס או מכניס את עצמו למצב שינה במקרים תכופים מדי (ואז מעיר את עצמו - ומכאן נובע הקליק הקטן).

על ה S-ATA שיש לי Vista לא רוצה להיות מותקנת. ההתקנה נעצרת פשוט באחד השלבים ולא ממשיכה, רק על ה IDE הצלחתי להתקין.

תודה,
אני אחזור לדווח :)

TomerP פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

אוקיי,

הבטחתי דיווח. קודם כל, קיבלתי את Antec NSK2480 - עד כה, מארז נוח לגמרי, רק צריך למצוא לו מקום טוב, הוא לא נכנס בדיוק איפה שרציתי.

דבר שני,
החלפתי להארדיסק 500GB של Western Digital. המחשב הפסיק להתקע לפרקים, כנראה שהבעייה הייתה בכ"ז ההארדיסק המקרטע. מסקנה - הארדיסק IDE עם Windows Vista ומחשב שפועל תמיד - לא רעיון טוב.

תודה על העזרה :)

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #7 

שמחתי לעזור, אם כי אין קשר לחיבור IDE או SATA, הדיסק פשוט היה ישן ושחוק. זה יקרה לך עוד כמה שנים (או שלא) גם עם דיסק SATA... ;)

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”