רצ"ב כתבה על בלוקבסטר. זה יתאים גם לHTPC?

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
roeylee פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 427
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #2 

מדובר למעשה בשירות הדומה לשירות iTunes של Apple, בו היא משכירה סרטים הניתנים להורדה למכשיר Apple TV וגם לכל מחשב Apple.
לגבי בלוקבאסטר, זה תלוי רק בהם. אני מניח שהם מאוד ישמחו להרוויח מהשירות גם ממשתמשי HTPC.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #3 

אני אישית לא הייתי בחנות של בלוקבסטר קרוב לשנתיים ואני מבין את המצוקה של הרשת העולמית והזכיינית בארץ. כבר לפני שנה אמרתי שעניין המלחמה בין BD ל HDDVD זה סערה בכוס מים כי שני הפורמטים פיספסו את הרכבת. צריך רק לראות את המהליכים של NetFlix בארה"ב כדי להבין שכולם כבר יודעים שהזרמת המדיה דרך האינטרנט תחליף את המדיה הפיזית תוך פחות שנים ממה שלקח ל DVD להחליף את קלטות ה VCR.

אצלנו הבעיה תהייה יותר סבוכה כי מי שיכול ליזום מהלך דומה כבר מושקע באפיקים אחרים (HOT VOD למשל) או שיש לו אחזקות נוספות שיקפיצו את הרגולטורים והממונים על ההגבלים העסקיים. ככה זה במדינה קטנה שרוב ההון והעסקים מתרכזים במספר מועט של שחקנים.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78922
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #4 

זה לא דומה ל-APPLE TV בכלל.

זה דומה לשירות שיש ל-NETFLIX.

בדיוק השבוע שמענו על רכישת שרידי חברת MOVIEBEAM שעשתה בדיוק דבר כזה על ידי חברת אחזקות הודית...

טכנולוגית, הם רוכבים על גבי DVBT שזה יפה מאוד (כי גם ככה אנשים צריכים לרכוש ממירים, אז ממיר טיפה יותר יקר יכול לעבוד במקרה כזה).

טכנולוגית לא מסובך לחבר למכשיר דיסק קשיח, לתת PVR ולתת גם אפשרות להוריד סרטים (הם אגב, יכולים גם לשכור מערוץ 1 או 2 או 10 זמן אויר ולשדר בשעות הבוקר המאוחרות תכנים מוצפנים כפי שנעשה עם TIVO).

גם HD זה לא כזה סיפור (אם כי זה יהיה OFFLINE לחלוטין), אפשר להוריד סרט בפורמט שתופס כמה גיגות בכמה שעות ולאפסן אותו בדיסק. לשחרור אפשר לעשות קוד מיוחד שאפשר לשחרר טלפונית או דרך האינטרנט ולהקליד במכשיר בכדי לפתוח את זה או אפילו שהוא יתחבר לבלוקבסטר וירכוש אותו ONLINE.

כמה בעיות:
1. עד היום טכנולוגיות NVOD לא הצליחו להתרומם בעולם
2. הם עובדים על הדבר הזה ללא רשיון, לא בטוח שהם יקבלו רשיון
3. התחרות שלהם תהיה בזק שלדעתי תעשה בדיוק אותו דבר

הבעיה העיקרית היא נכונות של חברות התוכן להפיץ כך תוכן. הן צריכות לראות שיש כאן פוטנציאל כלכלי וגם שזה מוגן כמו שצריך.

בינתיים לא ראיתי פתרונות מחוץ לארה"ב שמקבלות תכנים רשמיים.

לדעתי לפני אמצע 2009 לא נראה כלום, וגם אז לא בטוח שזה יתרומם.

מאחל להם בהצלחה, זה מודל שיכול לעבוד טכנית.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”