רעשים מוזרים בעת כיבוי טלויזיית LCD
שלום לכולם,
לפני מספר ימים רכשתי טלויזיית LCD של סמסונג מדגם LA46F81B.
שמתי לב כי לאחר שהיא דולקת זמן רב (מעל 3 שעות ) ברציפות כאשר אני מכבה אותה יש רעשים מוזרים (תקתוקים )במשך כמה שניות (10-20 שניות).
האם מישהו נתקל בתופעה זו או מכיר?
המון תודה
שחר
לפני מספר ימים רכשתי טלויזיית LCD של סמסונג מדגם LA46F81B.
שמתי לב כי לאחר שהיא דולקת זמן רב (מעל 3 שעות ) ברציפות כאשר אני מכבה אותה יש רעשים מוזרים (תקתוקים )במשך כמה שניות (10-20 שניות).
האם מישהו נתקל בתופעה זו או מכיר?
המון תודה
שחר
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78907
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
בפירוש לא חשמל סטטי אלא רעשים (בד"כ סוג של תקתוקים) כתוצאה מהתרחבות וכיווץ של חומר הפלסטיק ממנו עשוי המסך.
זה נגרם בגלל שהפלסטיק מתקרר וכתוצאה מכך מתרחב. כשיש שני פיסות פלסטיק שנוגעות זו בזו, ההפרשים בטמפ' גורם לחיכוך בינהם עד שיש מספיק הפרש בכדי שיהיה סוג של תקתוק.
לרוב זה קורה בכמה דקות לאחר שמסך נכבה (לא כ"כ כשהוא נדלק).
זה לא קשור לטכנולוגיה כלשהי, זה יכול לקרות גם במסכי CRT (יש לי אחד כזה שמתקתק כך), LCD (בעיקר אם ה-BACKLIGHT חזק במיוחד) ופלזמה (פחות נפוץ במותגים הגדולים מכיוון שאחורי המסך לרוב עשוי מתכת ולכן פחות רגיש להפרשי טמפ').
זה נגרם בגלל שהפלסטיק מתקרר וכתוצאה מכך מתרחב. כשיש שני פיסות פלסטיק שנוגעות זו בזו, ההפרשים בטמפ' גורם לחיכוך בינהם עד שיש מספיק הפרש בכדי שיהיה סוג של תקתוק.
לרוב זה קורה בכמה דקות לאחר שמסך נכבה (לא כ"כ כשהוא נדלק).
זה לא קשור לטכנולוגיה כלשהי, זה יכול לקרות גם במסכי CRT (יש לי אחד כזה שמתקתק כך), LCD (בעיקר אם ה-BACKLIGHT חזק במיוחד) ופלזמה (פחות נפוץ במותגים הגדולים מכיוון שאחורי המסך לרוב עשוי מתכת ולכן פחות רגיש להפרשי טמפ').
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78907
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים