עזרה בבעיות בהרכבת מחשב HTPC
בניתי מחשב HTPC עם מפרט מתקדם ביותר אך אני נתקל במספר בעיות.
מדובר במחשב עם מעבד E8400 + לוח אם GIGABYTE X48 + 4 ג'יגה זיכרון וכרטיס מסך HD4870 של ATI.
לאחר התקנת DRIVERS של ATI אני לא מצליח לראות תמונה במסך ה LCD שלי בחיבור HDMI (באמצעות מתאם DVI-HDMI שבא עם הכרטיס).
על מסך המחשב בעת הרצת סרטים או סרטונים במשחקים התמונה כאילו מחולקת לשניים באמצע כל כמה רגעים.
שיחקתי עם כל הרזולוציות ועדיין הבעיות חוזרות על עצמן. התקנתי וקינפגתי כמה פעמים את הכל כולל הקודקים שהתקנתי לפי מדריכים מהאתר ואין שינוי.
בניסיון נואש, חיברתי את הכרטיס למסך ה LCD של סוני דרך כבל VGA אך גם שם רואים תמונה שכל כמה שניות כאילו חתוכה באמצע.
השקעתי הרבה כסף בחומרה טובה מתוך הנחה שלא יהיו בעיות שכאלה, אודה לכל עזרה.
מדובר במחשב עם מעבד E8400 + לוח אם GIGABYTE X48 + 4 ג'יגה זיכרון וכרטיס מסך HD4870 של ATI.
לאחר התקנת DRIVERS של ATI אני לא מצליח לראות תמונה במסך ה LCD שלי בחיבור HDMI (באמצעות מתאם DVI-HDMI שבא עם הכרטיס).
על מסך המחשב בעת הרצת סרטים או סרטונים במשחקים התמונה כאילו מחולקת לשניים באמצע כל כמה רגעים.
שיחקתי עם כל הרזולוציות ועדיין הבעיות חוזרות על עצמן. התקנתי וקינפגתי כמה פעמים את הכל כולל הקודקים שהתקנתי לפי מדריכים מהאתר ואין שינוי.
בניסיון נואש, חיברתי את הכרטיס למסך ה LCD של סוני דרך כבל VGA אך גם שם רואים תמונה שכל כמה שניות כאילו חתוכה באמצע.
השקעתי הרבה כסף בחומרה טובה מתוך הנחה שלא יהיו בעיות שכאלה, אודה לכל עזרה.
לי זה נשמע כמו בעיית חומרה של הכרטיס.
בכל מקרה, אם אתה רוצה להיות בטוח שזו לא בעייה בתוכנה (ובהנחה שניסית כבר שינויי של כל המקודדים ושידור של כל סוגי הוידאו) אתה יכול להתקין מחדש את מערכת ההפעלה. פעולה דרסטית למקרים דרסטים.
לעיתים הבעייה התחילה כבר שם.
בכל מקרה, תמיד שווה לנסות שוב למחוק כל זכר למקודדים ולהתקין רק מה שממליצים שוב ושוב בפורום.
בהצלחה ואל תשכח לעדכן.
רוני
בכל מקרה, אם אתה רוצה להיות בטוח שזו לא בעייה בתוכנה (ובהנחה שניסית כבר שינויי של כל המקודדים ושידור של כל סוגי הוידאו) אתה יכול להתקין מחדש את מערכת ההפעלה. פעולה דרסטית למקרים דרסטים.
לעיתים הבעייה התחילה כבר שם.
בכל מקרה, תמיד שווה לנסות שוב למחוק כל זכר למקודדים ולהתקין רק מה שממליצים שוב ושוב בפורום.
בהצלחה ואל תשכח לעדכן.
רוני
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32985
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
רוני צודק. איזה קודקים התקנת? לא ציינת...
מומלץ להתקין אך ורק FFDShow Tryouts + Haali Media Splitter, ולהימנע מחבילות קודקים כמו K-Lite או Vista Codecs Pack.
מומלץ להתקין אך ורק FFDShow Tryouts + Haali Media Splitter, ולהימנע מחבילות קודקים כמו K-Lite או Vista Codecs Pack.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
הספקתי אתמול בהמלצתכם להתקין מחדש את מערכת ההפעלה אך כלום לא עזר.
הקודקים אותם אני מתקין הם לפי מה שציינתם עפ"י המדריך כאן באתר.
האם יתכן כי בגלל שיש מתאם DVI לפני יציאת ה HDMI מסך הסוני בראביה שלי לא יודע לקבל את האות?
בספר המסך כתוב שמחשב יש לחבר רק ליציאת ה VGA...
הקודקים אותם אני מתקין הם לפי מה שציינתם עפ"י המדריך כאן באתר.
האם יתכן כי בגלל שיש מתאם DVI לפני יציאת ה HDMI מסך הסוני בראביה שלי לא יודע לקבל את האות?
בספר המסך כתוב שמחשב יש לחבר רק ליציאת ה VGA...
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

עריכה: טעות.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

אם בדקת בכמה מסכים ובכולם יש את אותה תופעה, הייתי מהמר על כרטיס מסך תקול. נסה להחליף אותו.