התאמת רמקולים למגבר - ואטים, התנגדויות, ומה שביניהם

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
DanDan פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 111
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם,

יש לי רמקולים שהמפרט שלהם מציין 4-8 אוהם, ו- 15-80 ואט (RMS כמובן).
האם ניתן להבין מזה שבחיבור למגבר, עם הגדרה של 8 אוהם, הרמקולים יודעים להפיק הספק/עצמה של 80 ואט, או שההספק/עצמה המקסימלי יושג רק בהגדרת התנגדות נמוכה יותר ?

על פי מפרט המגבר, ב- 8 אוהם ההספק הוא 90 ואט (RMS) לערוץ.

האם הרמקולים מתאימים למגבר? איזה הספק אפקטיבי ניתן להשיג מהצרוף של הרמקולים והמגבר, והאם נכון להגדיר 8 אוהם ?

ואם למישהו יש סבלנות - איך ברמה העקרונית נכון להתאים רמקולים למגבר מבחינת ההספקים, ולאיזה נתון להתייחס במפרטים (במיוחד לגבי הרמקולים, שלגביהם הנתון הוא טווח בלבד, ואני לא מבין מה זה אומר) ?

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

DanDan פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

מרטין,

תאמין לי שקראתי הכל, ואפילו חיפשתי באינטרנט מחוץ לאתר.
נראה לי שדווקא אין במאמרים תשובה לשאלות שלי, אלא יותר רקע תיאורטי.
אני מבין את הקשר בין מתח, זרם, התנגדות וכד', וגם הבנתי שההתנגדות של הרמקולים אינה קבועה על פני כל התדרים.

מה שלא הבנתי זה את משמעות הנתונים במפרטים עצמם, ואת ההשלכה שלהם על ההתאמה בין מגבר ורמקול.

אם אמקד, אז בכדי להבין אני צריך לדעת בשלב הראשון מה המשמעות כשכתוב על רמקול שההספק שלו הוא 15-80 ואט. האם הכוונה (כשכותבים כך במפרט) היא שההספק המכסימלי הרשום שלו (ובהתאם עצמת צליל) יכול להיות מושג גם בהתנגדות המכסימלית (8 אוהם), או שהנתון מתייחס להתנגדות אחרת?

אם הנתון של 80W מתייחס להתנגדות 8 אוהם, אז את הנתון הזה אני צריך להשוות להספק המכסימלי (הרציף) של המגבר בהתנגדות כזו, שהוא - במקרה שלי - 90W.

האם עד כאן אני צודק?

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #4 

כשנותנים טווח הספקים, הכוונה היא בד"כ לאילו מגברים כדאי לחבר אותו.
זכור, לרמקול אין הספק, זהו התקן פאסיבי והנתון RMS שמציינים הוא ההספק המקסימלי שניתן לספק לו מבלי שהוא יינזק.
About.me

DanDan פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

מרטין,

ברור לי שהרמקול פאסיבי. אני מתנצל אם התנסחתי באופן שבילבל.
אנסח שוב - מכיוון שניתן להגדיר את הרמקול במגבר, לטווח התנגדויות, איך אני יודע לאיזה נתון לגבי המגבר, מתייחסת המגבלה של הרמקול (האם להספק המכסימלי ב- 6 אוהם או ב- 8 אוהם, למשל)?
במקרה שלי, האם הכוונה היא שאין לחבר את הרמקול למגבר שההספק המכסימלי שלו הוא 80W בהגדרת התנגדות 8 אוהם (הרי למגבר הספקים שונים בהתנגדויות שונות)?

ושאלה נוספת - כיצד התשובה שלך מתיישבת עם הטענה (שהופיעה גם באתר זה, וגם במאמרים מחוץ לאתר) שרצוי שהמגבר יהיה חזק בכ- 30% מההספק המכסימלי של הרמקול (כשמשווים נתונים לאותה התנגדות). לפי התשובה שלך - הרמקול ינזק במקרה כזה...
הבסיס לטענה שהמגבר צריך להיות חזק יותר מהרמקול, אם הבנתי נכון, הוא שבשיא ההספק של המגבר, הוא "מזייף" מבחינת הזרם שיוצא, ואז זה יכול להזיק לרמקול. לעומת זאת, אם הרמקול חלש מכפי שהמגבר יכול להוציא, המגבר עצמו "חוסם את עצמו" (?) לפי ההספק המירבי שהרמקול יכול לקבל, ואז המגבר לא מגיע ל"קצוות" שלו.

האם כתבתי שטויות? בכל מקרה אשמח לקבל הסבר, כי אחרת אני ממש לא מבין.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #6 

המגבר לא יגיע לעוצמות הללו.
זה כמו להגיד ששילדה מסויימת יכולה לעמוד במנוע בעל הספק מסויים ושמת מנוע עם הספק גדול מהמגבלה הזו.
כל עוד תיסע בתוך העיר, לא תגיע למגבלות של השילדה......

לעומת זאת, היתרון במנוע כזה, הוא ב"פתיחות" גם אם זה בתוך העיר.....

יש?
About.me

DanDan פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

הבנתי את הדוגמה שלך, אבל זו בדיוק הבעיה. תמיד ממחישים את הטענה עם דוגמה, ואני דווקא רציתי פעם אחת ולתמיד להבין את העניין מתוך הנתונים, ולמה זה ככה.

1. למה המגבר לא יגיע לעוצמות הללו? מה חוסם אותו? הרי כמו שאמרת - אם המגבר יוציא זרם גבוה מדי (תוצר של הספק להתנגדות נתונה), אז הרמקול אמור "להשרף" (נניח פגיעה בממברנה). מה מונע מהרמקול "להשרף" ?

2. ולאיזה עוצמה המגבר כן יגיע? לעצמה המכסימלית של הרמקולים ושם "יתקע" ? איך זה בדיוק יתבטא בחוגת הווליום? המגבר יפסיק להגביר באמצע החוגה ?

3. ומה המשמעות המעשית של ההספק ה"מיותר" של המגבר? הבנתי את הדוגמה של הרכב (האצה בתוך העיר), אבל מה המקבילה בעולם האודיו? במה המגבר יהיה יותר טוב? פחות עוותים בווליום המכסימלי?

4. ועוד דבר - מה לגבי השאלה המקורית שלי מבחינת ההתנגדות? האם העצמה המכסימלית שהרמקול מסוגל לקבל לפי המפרט, היא לכל התנגדות שהיא שתוגדר במגבר (לרמקול הרי טווח התנגדויות)?

תודה וסליחה על הנדנוד, אבל מכל המאמרים שיש באתר - אין ממש תשובות לשאלות האלה, שרק מהן אני יכול להבין איך מתאימים הספק של רמקול להספק של מגבר.

DanDan פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

מרטין, מה קרה? אני מקווה שלא הרגזתי אותך עם השאלות שלי, אבל באמת הייתי שמח לקבל תשובה. גם אם כתבתי שטויות - אנא העמד אותי על טעותי.

ולכל המומחים האחרים שמבינים - האירו את עינינו. פתחו פיכם וישמעו דבריכם. :wink:

ADICT
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9615
נתן תודות: 119 פעמים
קיבל תודות: 352 פעמים

שליחה #9 

DanDan כתב:מרטין, מה קרה? אני מקווה שלא הרגזתי אותך עם השאלות שלי, אבל באמת הייתי שמח לקבל תשובה. גם אם כתבתי שטויות - אנא העמד אותי על טעותי.

ולכל המומחים האחרים שמבינים - האירו את עינינו. פתחו פיכם וישמעו דבריכם. :wink:
...
קודם כל אנו לא מומחים לכלום(אני ידבר בשם עצמי)!אך אני לא מבין איך נכנסת לכל הברברת הזו אלא אם כן אתה עומד ליפתוח מעבדה! :lol: :lol: לגבי העניין!בדוק ברסיוור שלך מאחור במדבקה של המפרט(או במניואל)באיזה אום הרסיוור יכול לטפל מבחינת הרמקולים!כלומר אם כתוב הרסיוורים עומד בעומס (יכול לטפל)של בין 6 ל8 אום!זאת אומרת שאל תשדך לו רמקול עים 4 אום!!כי אז אתה תקצר לו החיים וגם לרמקול שלך!!כלומר בעוצמות גבוהות הרסיוור לא יעמוד בעומס !יכנס לקליפין ויעוות!ואז הרמקול יקבל ליכלוך של זרם ויוכל להינזק ולהישרף!!לגבי העוצמה של הרמקול מול רסיוור.הרסיוור אמור תמיד להיות יותר חזק מהרמקול!או לפחות שווה או תואם לו מבחינת הנתונים הנדרשים הן לו והן לרמקול!כך שהרסיוור לא יכנס במהירות לדיסטורשן ויעוות את הצליל ויגרום לרמקול להינזק!אלא תמיד צריך להיות לו עודף של פאוור נקי להוסיף לרמקול בכל פעם שתסובב החוגה!כך גם הרמקול ישמר ויקבל דלק נקי ולא מלוכלך!!כמובן הכל במסגרת המיגבלות של הרמקול והרסיוור גם יחד!!

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”