ראשית, אני חושב הודעה כזו צריכה להיות מפורסמת בקטגוריה זו מכוון שהרסיבר בכל הסיפור הזה הוא עניין נקודתי והמידע רלוונטי גם ללא התייחסות אליו.
ולעצם העניין.
מסתבר שישנם רסיברים שלא מעבירים את הסיגנל המגיע מהמקור באמצעות HDMI כמות שהוא אלא מעבירים רק את טווח הצבעים שמוגדר כ-studio levels, שזה בעצם 16-235 אם זכור לי היטב.
מנגד, רוב אמצעי התצוגה מהתקופה האחרונה (כמו המקרן שלי לדוגמה, Optoma HD81 שתכף בן שנתיים) כוללים אופציה לעבוד בטווח צבעים מלא של 0-255, כך שנראה שיש פה איזו שהיא בעיה.
ועכשיו לשאלות:
1. האם החומר מגיע למדיה כ-studio levels או full range ?
2. האם עדיף לעבוד ב-studio levels או full range ?
3. במידה והחומר כיום מגיע כ-studio levels, האם המצב ישתנה בעתיד ?
ובגדול, מה דעתכם על התופעה - האם זה עניין שיש לקחת בחשבון או שזה לא רלוונטי ?
אשמח לשמוע את דעתכם.
רסיברים שלא מעבירים את טווח הצבעים המלא - מה ההשפעה ?
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78907
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
התקן הוא 16-235
תמיכה במצב 0-255 היא בעיקר עבור מחשב ו htpc
עם זאת בתוכן עצמו יש לעיתים btb או wtw ומה שמסבך את זה יותר הוא שעם כניסת deep color יהיה שימוש נרחב יותר בתחומים הללו.
אני מקווה שהתקן הזה יתפוס כמה שיותר מהר
תמיכה במצב 0-255 היא בעיקר עבור מחשב ו htpc
עם זאת בתוכן עצמו יש לעיתים btb או wtw ומה שמסבך את זה יותר הוא שעם כניסת deep color יהיה שימוש נרחב יותר בתחומים הללו.
אני מקווה שהתקן הזה יתפוס כמה שיותר מהר
אני קראתי את השרשור הקודם כאן שדיבר על העניין. ציינתי שזה לא נראה לי הגיוני כי לגבי אחד הרסיברים שדובר עליהם (ימאהה 3800) רשום בפירוש בתיעוד שHDMI עובר DIRECT.MarioMan כתב:ראשית, אני חושב הודעה כזו צריכה להיות מפורסמת בקטגוריה זו מכוון שהרסיבר בכל הסיפור הזה הוא עניין נקודתי והמידע רלוונטי גם ללא התייחסות אליו.
ולעצם העניין.
מסתבר שישנם רסיברים שלא מעבירים את הסיגנל המגיע מהמקור באמצעות HDMI כמות שהוא אלא מעבירים רק את טווח הצבעים שמוגדר כ-studio levels, שזה בעצם 16-235 אם זכור לי היטב.
מנגד, רוב אמצעי התצוגה מהתקופה האחרונה (כמו המקרן שלי לדוגמה, Optoma HD81 שתכף בן שנתיים) כוללים אופציה לעבוד בטווח צבעים מלא של 0-255, כך שנראה שיש פה איזו שהיא בעיה.
ועכשיו לשאלות:
1. האם החומר מגיע למדיה כ-studio levels או full range ?
2. האם עדיף לעבוד ב-studio levels או full range ?
3. במידה והחומר כיום מגיע כ-studio levels, האם המצב ישתנה בעתיד ?
ובגדול, מה דעתכם על התופעה - האם זה עניין שיש לקחת בחשבון או שזה לא רלוונטי ?
אשמח לשמוע את דעתכם....
אז כנראה שהם מתכוונים למקורות נחותים - קומפוננט, SVIDEO וCOMPOSITE שהרסיבר מבצע על האות שלהם עיבוד.
במקרה כזה, אתה מוזמן לקרוא את המבחנים על איכות ההמרה של כל הרסיברים הרלוונטים.